Supermiljöbloggen > Nyheter

Wednesday, 25 November, 14:28

Supermiljöbloggen - 27 okt 20 kl. 09:58

Begagnade bilar skapar luftföroreningar i utvecklingsländerDUMPNING AV BILAR:: Ny FN-rapport visar hur miljoner begagnade bilar, skåpbilar och minibussar som exporteras från Europa, USA och Japan, bidrar väsentligt till utvecklingsländers luftföroreningar och till ett förändrat klimat..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
DUMPNING AV BILAR, FN, Europa, USA, Japan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Begagnade, bilar, skapar, luftföroreningari , utvecklingsländer
Supermiljöbloggen - 30 sep 15 kl. 14:39

Över tre miljoner människor dör varje år på grund av luftföroreningar utomhus

Luftföroreningar dödar årligen 3,3 miljoner människor globalt och däribland 380 000 människor i Europa. Matlagning och uppvärmning är globalt sett den största källan till utsläppen, men i Europa är det istället jordbruket. Att bekämpa klimatförändringarna minskar också luftföroreningarna.

Supermiljöbloggen - 15 okt 13 kl. 12:52

Luftföroreningar ökar risk för låg födelsevikt bland nyfödda

En internationell studie visar att luftföroreningar ökar risken för låg födelsevikt hos spädbarn, vilket kan leda till hälsoproblem senare i livet. Institutet för Miljömedicin på Karolinska Institutet har medverkat till den internationella studien som är den största i sitt slag och har publicerats i tidskriften The Lancet Respiratory Medicine. Studien innehåller 14 studier från 12 olika länder och omfattar 74 000 bebisar mellan 1994-2011.

Supermiljöbloggen - 20 dec 18 kl. 19:20

Parisavtalet kan rädda en miljon liv per år – genom minskade luftföroreningar

Fossila bränslen orsakar inte bara klimatförändringar, de är även en stor källa till luftföroreningar. Genom att minska utsläppen av fossila bränslen kan både klimatförändringarna bromsas och luftföroreningar minska. Om vi når Parisavtalets mål om att hejda klimatförändringarna kan en miljon liv räddas årligen runt år 2050 enbart på grund av minskade luftföroreningar, enligt en rapport som Världshälsoorganisationen (WHO) släppte i början av december.

Supermiljöbloggen - 25 feb 16 kl. 23:57

Luftföroreningar dödar 5,5 miljoner människor årligen

Cirka 5,5 miljoner människor dör årligen på grund av luftföroreningar. Mer än hälften av dessa dödsfall sker i Kina och Indien. I Kina orsakar luftföroreningar från kolkraft cirka 366 000 dödsfall årligen, därmed den största orsaken till dödsfall på grund av luftföroreningar i Kina.

Supermiljöbloggen - 22 jan 19 kl. 16:29

Allt fler dör från luftföroreningar i Afghanistan

Afghanistan har varit i krig under de senaste 40 åren, vilket skördat många tusentals liv. Nu varnar dock forskare att antalet invånare som dör av luftföroreningar börjar nå samma siffror som antalet som omkommer i kriget. 2019 väntas vara det värsta året på länge för den redan hårt drabbat staden med sex miljoner invånare, då konflikten mellan regeringsstyrkor och Talibangrupper fortsätter.

Supermiljöbloggen - 17 okt 13 kl. 19:35

WHO: Luftföroreningar är cancerframkallande

World Health Organization (WHO) varnar nu för att luftföroreningar ger cancer. Utsläpp från trafik och industri har en direkt koppling till lungcancer men kopplas också till cancer i urinblåsan. Grunden är ett uttalande från The International Agency for Research on Cancer (IARC) vilka enligt Guardian aldrig uttalar sig utan stark grund.

Supermiljöbloggen - 25 mar 14 kl. 12:45

Luftföroreningar dödar sju miljoner årligen

För bara några få veckor sedan förklarade Kina krig mot luftföroreningar men redan nu visar nya siffror från Världshälsoorganisationen WHO att situationen är värre än vad man tidigare beräknat. Enligt de nya siffrorna går det att koppla omkring sju miljoner dödsfall årligen till olika typer av luftföreningar, vilket är dubbelt så högt som man tidigare trodde. "Få faktorer har en större påverkan på den globala hälsan än vad luftföreningar har; resultaten pekar på vikten av gemensamma ansträngningar för att städa upp luften vi andas" säger nu Dr.

Supermiljöbloggen - 04 maj 15 kl. 00:25

Luftföroreningar kostar Europa 13,6 biljoner per år

13,6 biljoner svenska kronor låter som bisarrt mycket pengar - men exakt så stor är notan för den sjukvård och de dödsfall som Europas luftföroreningar orsakar.  Världshälsoorganisationen WHO och OECD släppte förra veckan en studie som visar på enorma ekonomiska kostnader orsakade av luftföroreningar. Under 2010 beräknas ungefär 600 000 människors sjukdom och förtida dödsfall kostat Europas samhällen 13,6 biljoner kronor.

YLE - 13 apr 16 kl. 15:52

Luftföroreningar får många av oss att dö i förtid

Luftföroreningar får många av oss att dö i förtid. Enligt en rapport från Miljöministeriet orsakar luftföroreningar årligen omkring 1 600 förtida dödsofall. Man kan säga att luftföroreningarna förkortar vår livstid med i snitt fem månader - men i praktiken är det människor med luftvägssjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar som drabbas värst av luftföroreningar.

Supermiljöbloggen - 27 okt 18 kl. 18:09

Luftföroreningar är ”nya tobaken” varnar WHO

Mer än 7 miljoner människor dör varje år av luften de andas, vilket fått Världshälsoorganisationens generaldirektör att kalla luftföroreningar "den nya tobaken". Över 90 procent av världens befolkning andas farlig luft vilket har katastrofala hälsoeffekter, speciellt för barn. Världen har nått en vändpunkt för tobak.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 15 kl. 13:52

Luftföroreningar dödar européer

Runt 430 000 européer dog i förtid på grund av luftföroreningar år 2012. Luftföroreningar orsakar bland annat lungsjukdomar, hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Det konstaterar Europeiska miljöbyrån EEA i en ny rapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.