Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Friday, 04 December, 18:28

Vestmanlands Läns Tidning - 27 okt 20 kl. 09:35

Debatt: Jag förstår inte vad du menarKommentar på inlägget "Viktigt att förstörelsen av Mälarparken får ett stopp", VLT den 22....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Viktigt, Mälarparken, VLT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattJag , förstårinte vad du , menar
SVT Debatt - 21 nov 13 kl. 13:46

Debatt 31/10: Friskolor och Halloween

Uppdrag gransknings avslöjande om hur skolor väljer bort studiesvaga och stökiga elever – till förmån för elever som är mer önskvärda – har upprört många. I kvällens program möter du Lina Axelsson Kihlbom, rektor på Ronnaskolan som menar att det är självklart att det blir såhär: skolorna har lån att betala och då måste de tänka på det sättet. Hon möter Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör för AcadeMedia, utbildningsföretaget där en av skolorna ingår: - Vi blev fruktansvärt arga när detta upptäcktes, vi ska vara lite bättre, det är friskolornas uppgift att minska segregationen.

SVT Debatt - 13 mar 14 kl. 16:29

Debatt 13/3: Nazismen framväxt och läsplattor i skolan

KVÄLLENS DEBATT: Kämpa, står det på banderollerna som fotograferas och sprids över hela världen, till stöd för den unge kille som den 8 mars knivhöggs i Malmö, av det som tros vara nazister. Hur ska kampen mot nazism se ut? Kan man förstå de som vill  möta våld med våld?

SVT Debatt - 10 mar 14 kl. 07:00

Polisförstärkning är ingen ockupation

POLISEN Det är både orättvist och onödigt polariserande att ställa polisförstärkningar mot sociala satsningar. Fler poliser behövs för att få bort kriminaliteten och öka tryggheten. För ett par veckor sedan fattade Stockholmspolisen beslut om närpolisinsatsen ”Fenix” i området Södra Järva, där Tensta och Rinkeby ingår.

Supermiljöbloggen - 04 apr 16 kl. 21:02

C-studenterna: ”Förnybara energikällor gör störst nytta som komplement till kärnkraften”

C-studenterna låg förra veckan bakom ett längre debattinlägg på Supermiljöbloggen där de tog tydlig ställning för kärnkraften. Inlägget möttes av mothugg från Gröna Studenter som anser att kärnkraften representerar en uråldrig energipolitik och från John Lindberg som menar vi måste våga satsa på framtidens teknologi. I en slutreplik bemöter nu C-studenterna de tidigare debattörernas inlägg.

YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Grymtningar om flyktingar, homon och docenter räcker för att räknas som seriös debattör

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Islam har påverkat oss på tusen sätt. Resonemanget i journalisten och författaren Leif Salméns nya essäbok, Det orientaliska rummet, rör sig från antik till dagspolitik och binder samman alla kulturer som inbördes och ömsesidigt beroende av varandra.

BT - 15 jun 12 kl. 07:47

Debatt om graffitiväggar i Borås

Det lär bli politisk debatt om Borås skall införa graffitiväggar. De rödgröna i kommunstyrelsen säger ja till att pröva flyttbara väggar för gatukonst medan allianspartierna säger nej. Vad tycker du?

YLE - 22 sep 14 kl. 21:01

Dålig stämning på Hbl påverkade debatt om KSF:s framtid

Finlands svenska publicistförbund ordnande i kväll en debatt på Arcada om den finlandssvenska journalistikens framtid. I debatten deltog Barbro Teir, vd på KSF-media samt medieforskare Ari Nyqvist från Åbo Akademi och doktoranden Jockum Hildén från Svenska social- och kommunalhögskolan. Inte en enda journalist från Hufvudstadsbladet deltog i debatten, därtill uppmanade av sin fackavdelning.

Dagens PS - 29 okt 19 kl. 11:00

Debatt: Snabbtåg en dålig idé i Sverige

En uppgradering av stambanan i Sverige har varit på tal en längre tid – men nackdelarna överstiger fördelarna, menar den här debattören. I en debattartikel i Dagens Industris pappersupplaga, daterad 25 oktober, skriver Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare, om sin syn på snabbtåg i Sverige. Enligt honom finns det flera skäl till varför snabbtåg inte är en bra investering för Sverige.

BT - 05 nov 12 kl. 14:04

Varglobbyn saknar viljan till samförstånd

Debattörerna från Rovdjursföreningen och Djurskyddet Sverige ondgör sig över att vi i Svenljungagruppen använder strejkvapnet i vargkonflikten. Men vi kan faktiskt upplysa om att vi har strejkrätt i Sverige. Alla kan strejka från ett betalt arbete, men vi strejkar faktiskt från ett i stort sett obetalt arbete.

YLE - 02 feb 17 kl. 18:30

Hanna Smith: Debatt om medborgarskap försämrar inte relationerna till Ryssland

I debatten om dubbla medborgarskap och de säkerhetsrisker som de anses utgöra, har fokus snabbt riktats nästan enbart mot Ryssland. - Det är mycket enkelriktat att diskussionen bara gäller Ryssland, säger Rysslandsexperten Hanna Smith vid Alexandersinstitutet. Smith menar att världen har ändrats ganska mycket och det har kommit nya hotbilder.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.