Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Tuesday, 01 December, 18:07

Vestmanlands Läns Tidning - 27 okt 20 kl. 09:25

Coronavarningen inför allhelgonahelgen: ”Välj en annan dag”För att alla tryggt ska kunna besöka sina nära och kära på begravningsplatser, kyrkogårdar och....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronavarningeninför , allhelgonahelgen, Väljen annan , dag
Skånskan - 03 nov 18 kl. 15:04

I dag tänds ljus för våra nära och kära

MALMÖ Blommor i mängd smyckar minneslunden på Östra kyrkogården i Malmö och bilköerna in till och runt det stora området är stundtals långa.
Detta är helgen när många vill tända ljus för nära och kära som inte finns bland oss längre.Det är som alltid mycket aktivitet på Malmös kyrkogårdar under Allhelgonahelgen.

Jmini.se - 27 okt 15 kl. 05:19

Narkotikaoffrens dag

Den faller ofta i glömska då den infaller under skolans höstlov och i samma vecka som Allhelgonahelgen. Under den helgen brukar vi på ett särskilt sätt minnas de som gått bort under året. Det är en fin och värdefull dag som fyller ett stort värde.....

Expressen - 22 okt 17 kl. 16:58

Röd dag eller inte? Det här gäller för Halloween

Allhelgonahelgen inträffar 2017 den 4 november.Frågan är om fredagen före är röd dag.Svaret är inte så enkelt..

Barometern - 06 nov 17 kl. 06:55

Allhelgonahelgen - en tid för eftertanke

I lördags var det Alla helgons dag och i söndags Alla själars dag. Vi träffade kyrkoherde i Emmaboda pastorat, Johanna Juhlin i ett samtal om döden och sorg, men också om att stanna upp och leva i nuet..

Kristianstadsbladet - 01 nov 18 kl. 06:00

Allhelgonahelgen: ”Sorg har blivit en privatsak”

Alla helgons dag kan vara en viktig dag för anhöriga till dem som gått bort. Men också för andra som bär på sorg. Kyrkoherde Louise Nyman menar att vi behöver allhelgona för att hantera och bearbeta sorg..

UT - 01 nov 19 kl. 07:00

Veckans fråga: Hur uppmärksammar du alla helgons dag?

Under allhelgonahelgen minns vi de som lämnat jordelivet. Många smyckar gravar och tänder ljuslyktor. UT har pratat med ulricehamnare om hur man väljer att uppmärksamma alla helgons dag.

Nya Wermlands Tidningen - 29 okt 14 kl. 13:53

Allhelgonahelgen i Rävåskyrkan

Alla helgons helg är den dag vi på ett särskilt sätt minns de som gått ur tiden. I kyrkor och på gravgårdar tänds ljus och även i Rävåskyrkan kommer det att tändas ljus..

ÖstersundsPosten - 30 okt 15 kl. 10:30

Så håller återvinningscentralen i Östersund öppet under Allhelgonahelgen

Enligt kommunens hemsida kommer centralen i Odenskog hålla öppet som vanligt till 16 i dag 30 oktober, men under lördagen håller det stängt..

Nya Wermlands Tidningen - 12 nov 16 kl. 06:00

Fars dag lyser upp i höstmörkret

Vi har nyss firat allhelgonahelgen, och vi har tänkt lite särskilt på våra nära och kära som inte längre är ibland oss. Många har besökt någon av våra välskötta kyrkogårdar och tänt ljus vid gravarna..

BT - 16 nov 17 kl. 14:00

Vad betyder Alla helgons dag för dig?

Under allhelgonahelgen brukar vi uppmärksamma och minnas de nära och kära som lämnat livet. BT åkte till S:t Sigfrids griftegård i Borås och frågade vad helgens högtid betyder för dem..

Världen Idag - 31 okt 19 kl. 00:00

Alla helgons dag visar att vi har stafettpinnen

Det är ingen ordning på helgerna nu för tiden. Redan i slutet av oktober – innan Allhelgonahelgen ens är förbi – visar tv reklamfilmer för julhandeln. Nu väntar alltså nästan två månaders mer eller mindre hysterisk julkommers.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.