DI > Ekonomi

Friday, 04 December, 12:55

DI - 27 okt 20 kl. 09:17

Klimatpåverkan från konsumtion ska minska
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatpåverkanfrån , konsumtionska , minska
YLE - 17 maj 19 kl. 05:25

Sjöfartens klimatpåverkan ska minska med hälften – förslag om fartbegränsningar katastrofalt för passagerartrafiken på Östersjön

Sjöfartens klimatpåverkan hotar öka avsevärt när allt mer varor transporteras globalt. Den internationella sjöfartsorganisationen IMO har ändå beslutat att minska utsläppen av växthusgaser med hälften. En möjlighet är att sänka hastigheterna till sjöss, ett förslag som enligt Finland vore katastrofalt för passagerartrafiken i Östersjön..

DN - 10 dec 18 kl. 16:03

Modebranschen samlad i Polen – tar krafttag för att minska klimatpåverkan

Modeindustrins miljö- och klimatpåverkan ska minska. Det är målet när några av branschens största aktörer träffas på måndagen under klimatmötet i Polen..

Supermiljöbloggen - 09 maj 19 kl. 15:18

Oatly: Matens klimatpåverkan måste upp på bordet!

Carina Tollmar, hållbarhetschef på Oatly och Cecilia McAleavey, director Sustainable Eating & Public Affairs på Oatly presenterar idag  fyra konkreta förslag till åtgärder i syfte att minska jordbrukssektorns klimatpåverkan, här på Supermiljöbloggen, och skriver bland annat att det krävs nya sätt att tänka kring livsmedelsproduktionen.  I mars presenterades Klimatpolitiska rådets första utvärdering av Sveriges arbete med att minska utsläppen av växthusgaser enligt de mål som riksdagen beslutat. Rapporten fokuserar enbart på transportsektorn då det är den enda sektor som har mål för utsläppsminskning.

Supermiljöbloggen - 08 jun 18 kl. 12:33

Att äta veganskt är bästa sättet att minska klimatpåverkan

Att undvika mejeriprodukter och kött är det enskilt bästa sättet att minska sin klimatpåverkan på, enligt ny omfattande studie. Studien är den mest omfattande som gjorts hittills över jordbrukets miljöpåverkan. Enligt studien är en vegansk kost det bästa för planeten - "det enskilt bästa sättet att minska sin miljöpåverkan på jorden".

Supermiljöbloggen - 20 apr 15 kl. 22:27

Svensk klimatpåverkan ökar

Svenskarnas koldioxidutsläpp minskar på hemmaplan - men konsumtionen får vår klimatpåverkan att öka ändå. Färska siffror publicerade av Naturvårdsverket under måndagen bekräftar det som många redan visste: Den privata konsumtionen leder till ökade koldioxidutsläpp utomlands. Statistiken visar att den del av utsläppen som sker i andra länder har ökat med 50 procent de senaste 20 åren.

Jönköpingsnytt - 17 sep 18 kl. 13:45

Så kan du minska din klimatpåverkan

<strong>Invånarna i Jönköpings län släpper genom sin konsumtion ut 3,8 miljoner ton koldioxid per år. Det leder till att 11 miljoner kvadratmeter is smälter i Arktis, enligt en vetenskaplig studie.</strong>
<strong>– Att äta upp den mat som produceras är ett enkelt sätt att minska sin klimatpåverkan, säger Karl Andersson, vd för nätbutiken Matsmart.

Kristianstadsbladet - 23 sep 18 kl. 21:00

Debatt: Fem tips till Skånes invånare – så minskar du din klimatpåverkan

14 miljoner ton, så mycket koldioxid släpper skåningarna ut varje år på grund av sin konsumtion. Men allt fler vill minska sin klimatpåverkan. Här är fem tips till hur du kan göra gott för både planet och plånbok, skriver Karl Andersson, vd för Matsmart..

Supermiljöbloggen - 13 mar 18 kl. 18:40

Klimatforskare kartlägger sin egen klimatpåverkan

  Forskare vid institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi (ACES) på Stockholms Universitet har inlett projektet "Att spåra utsläppen av växthusgaser". Projektetet dokumenterar och analyserar klimatpåverkan från institutionens egna anställda. Målsättningen med projektet är enligt  Paul Glantz, forskare på institutionen och miljösamordnare på Stockholms Univeristet, att i längden kunna agera som ett gott exempel.

Supermiljöbloggen - 03 okt 16 kl. 18:37

Begränsad klimatpåverkan – hur går det egentligen?

Det första svenska miljökvalitetsmålet i vår artikelserie är Begränsad klimatpåverkan. Det är ett miljökvalitetsmål som kräver både nationella och internationella insatser, och kanske det mål som är mest uppmärksammat i samhällsdebatten. I Riksdagens definition av miljömålet står det: Halten av växthusgaser i atmosfären ska i enlighet med FN:s ramkonvention för klimatförändringar stabiliseras på en nivå som innebär att människans påverkan på klimatsystemet inte blir farlig.

Dagensanalys.se - 19 dec 19 kl. 15:27

Ökad samverkan för att minska transportsektorns klimatpåverkan

Att investera i program för klimatkompensering för transportbranschen är betydelsefullt för att bidra till utveckling av ny teknik och lösningar som kan reducera koldioxidutsläppen. Men parallellt behöver branschen bokstavligen styra in transporter på mer hållbara vägar. Det säger Bolts Sverigechef Nils Wijkmark som vill se ökad samverkan och fler gröna initiativ ute på vägarna.

UNT - 20 apr 15 kl. 01:42

Ökad svensk klimatpåverkan

Även om utsläppen av växthusgaser i Sverige från vår konsumtion minskat kraftigt så är vår klimatpåverkan större än för 20 år sedan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.