DN > Opinion

Sunday, 29 November, 20:49

DN - 27 okt 20 kl. 08:52

”Sverige skadas inte av att människor kommer hit och försörjer sig själva”Caspian Rehbinder, Timbro: Under 2018 bidrog arbetskraftsinvandringen med 34 miljarder kronor i ökad produktion och 12 miljarder kronor i. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Rehbinder

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, skadasinte av att människor kommer , hit, och försörjer sig själva
YLE - 27 jan 16 kl. 15:13

Inrikesministeriet vill att flyktingfamiljer försörjer sig själva

Inrikesministeriet vill skärpa utlänningslagen. Ministeriet vill strama åt möjligheterna till återföreningar i migrantfamiljer. En flykting som har beviljats uppehållstillstånd i Finland måste bevisa att han eller hon har sin utkomst tryggad innan en återföreningsansökan kan godkännas.

Kristianstadsbladet - 17 jun 18 kl. 12:45

De som försörjer sig själva borde få stanna

Det är orimligt att den som jobbat nio år i Sverige utvisas..

Kristianstadsbladet - 10 jun 16 kl. 15:00

Det som angår Sverige angår Kristianstad

Sverige behöver en flyktingpaus nu! Dock måste vi också se till så att alla nyanlända som får stanna lär sig svenska, hittar egen bostad och försörjer sig själva, skriver oppositionsrådet Peter Johansson (M)..

Kristianstadsbladet - 10 sep 14 kl. 06:43

För mycket käbbel och politiskt spel

Foto: Terje Pedersen
Valrörelsen är inne i sitt slutskede. Det är allvar nu – valet handlar om hur vi bäst rustar Sverige för de riktigt stora utmaningarna, skriver Christer Nylander (FP).
Valrörelsen handlar alldeles för mycket om politiskt spel och för lite om de stora utmaningar Sverige står inför.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Till slut var det inte två kriminella som de avrättade utan en artist och en pastor

År 2005 greps Myuran Sukumaran och Andrew Chan tillsammans med sju andra på paradisön Bali i Indonesien. De nio som greps var alla från Australien och de kom att kallas “The Bali Nine”. Myuran och Andrew ansågs ha varit ledare i ett drognätverk som smugglade heroin till Australien, och båda dömdes till döden.

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 14:37

Malmös politiska kris - frågor och svar

Varför sprack den rödgröna majoriteten? Partierna kunde inte komma överens om nästa års budget för Malmö stad. Vänsterpartiet ville förstärka genom att höja kommunalskatten och rucka på det överskottsmål som klubbades i december som innebär att staden ska göra ett plusresultat på 45 miljoner 2016.

ÖstersundsPosten - 14 jul 14 kl. 05:00

De försörjer sig på arbetslösheten

De arbetar i en bransch som ofta blir ifrågasatt och anklagad för att utnyttja människor. För på Govido är själva affärsidén att ta emot människor som får med sig pengar från Arbetsförmedling och Försäkringskassa för att komma i sysselsättning..

Barometern - 06 dec 13 kl. 10:11

Hela världen sörjer Mandela

Dansande och sjungande människor, blåsande i vuvuzelor och med bilder av Nelson Mandela i händerna, strömmade till Mandelas hem i Johannesburg på morgonen, rapporterar sydafrikanska medier. Det officiella sörjandet kommer att inledas med en nationell sorgehögtid i First National Bank Stadium, en arena i utkanten av Johannesburg med plats för 95 000 personer, rapporterar BBC. Därefter följer tre dagars lit de parade i Pretoria.

Skånskan - 02 sep 16 kl. 14:00

Att falla mellan stolarna

Opinion I en ny rapport granskas fall där människor som haft arbetstillstånd i Sverige utvisas över godtyckliga detaljer. Så borde det inte vara. Familjen Ahmadi har bott i Sverige i fem år, fadern Mehdi har jobbat som urmakare.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

BT - 06 dec 13 kl. 10:11

En hel värld sörjer Mandela

Sydafrikas förre president Nelson Mandela dog fridfullt i hemmet i Johannesburg i går kväll, 95 år gammal. Hela världen hyllar i dag hans kamp för rättvisa och försoning.- Det är en stor förlust för världen.

Fler nyheter från DN

DN - 23 timmar sedan

”Våga prova nya lösningar och arbetssätt i offentlig sektor”

Regeringskommitté: Om offentliga aktörer inte vågar pröva något nytt omöjliggör det nödvändig utveckling och omställning..

DN - Igår: 21:00

”Folkhälsomyndighetens två uppdrag är oförenliga”

Forskarna Martin Wierup och Ivar Vågsholm: Lär av djurhälsoområdet där riskvärdering och rikshantering hålls isär – i Sverige och i EU..

DN - 24 nov 20 kl. 21:00

”Misstron mot Kina i Sverige ökar och är störst i Europa”

Björn Jerdén och Tim Rühlig, Utrikespolitiska institutet: Två tredjedelar av svenskarna har en negativ attityd till Kina..

DN - 23 nov 20 kl. 21:00

”Den politiska islamismen hör inte hemma i Sverige”

Ulf Kristersson (M): Här finns inget utrymme för otydlighet: det öppna samhället måste försvaras..

DN - 23 nov 20 kl. 15:10

”Försäkringsindustrin slår hårt mot den offentliga vården”

Tankesmedjan Katalys: Försäkringsindustrins affärsidé är att urholka tilliten till den offentliga vården genom att framhålla den som usel i….

DN - 22 nov 20 kl. 21:00

”Med ny satsning kan LKAB producera fossilfritt järn”

LKAB och Fossilfritt Sverige: Med en satsning på uppåt 400 miljarder kronor kan det vara den största svenska industriinvesteringen någonsin….

DN - 21 nov 20 kl. 21:00

”PTS behandling av Huawei kan skada 5G-utbyggnaden”

Företrädare för Huawei: Till och med vår konkurrent Ericsson menar att PTS tolkning av regelverket avviker från övriga EU och bör granskas..

DN - 19 nov 20 kl. 21:00

”Vi vill smittspåra, snabbtesta och byta ekonomisk strategi”

Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M): I dag lägger vi fram de förslag vi skulle ha genomfört om vi bar regeringsansvaret..

DN - 19 nov 20 kl. 17:53

”Snäv definition av valfrihet leder tanken fel”

Företagsekonomen Elisabeth Sundin: Det är alldeles riktigt att människor vill ha valfrihet i välfärden..

DN - 18 nov 20 kl. 21:00

”Anders Tegnells argument mot munskydd håller inte”

Tio forskare: Nya studier visar att människor i gatumiljö håller längre avstånd från personer med munskydd än från dem som inte har mask..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.