UNT > Nyheter

Thursday, 03 December, 21:46

UNT - 27 okt 20 kl. 02:00

Vi arbetar för fler bostäder till ungaIngen student ska behöva tacka nej till sin utbildning för att man saknar bostad, skriver Erik Pelling (S) i en replik..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Erik Pelling

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi arbetarför , fler, bostädertill , unga
Regeringen - 22 nov 12 kl. 11:48

Enklare regler skapar fler bostäder för unga

Regeringen ger Boverket i uppdrag att se över de regelverk som påverkar byggandet av student- och ungdomsbostäder. Målet är att skapa ett regelverk som gör det lättare och snabbare att bygga bostäder för unga. - Vi måste se till att snabbt öka byggandet av bostäder för unga.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 11:00

Gräsmattor kan ge fler bostäder i Lödde

Kävlinge Valtemperaturen stiger för varje dag vi närmar oss den 9 september. De politiska utspelen avlöser varandra, framför allt på riksnivå. På lokalplanet är det något mer stillsamt.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:19

Bygg fler bostäder och öka takten

Under lång tid har Sverige investerat för lite i nya bostäder. Tillsammans med ökande inflyttning till storstäderna har detta lett till bostadsbrist i ett stort antal kommuner. Bristen på bostäder försvårar för människor att flytta till nya jobb och hindrar unga att ta steget in i vuxenvärlden genom att flytta hemifrån.

Alingsås tidning - 13 apr 16 kl. 05:30

Vårgårda behöver fler bostäder

De ser ljust ut för Vårgårda. Invånarantalet ökar och företagen nyanställer. Nya bostäder byggs för att ge plats för ännu fler kommunmedborgare.

SVT Debatt - 16 dec 13 kl. 16:04

Våga vara obekväma för fler bostäder

BOSTÄDER I dag måste människor tacka nej till utbildning eller jobb för att de inte hittar bostad i sin nya stad. Oacceptabelt. Det finns flera saker som kan öka antalet bostäder: slopa regelkrångel, öka konkurrensen med friare marknad och se över flyttskatten.

Regeringen - 04 nov 13 kl. 13:17

Regeringen föreslår lagändringar för fler bostäder åt unga och studenter

Regeringen lämnade den 1 november en remiss till Lagrådet med förslag på ändringar i plan- och bygglagen vilka ska göra det enklare att bygga lägenheter för ungdomar och studenter.


Lagrådsremiss: Fler bostäder åt unga och studenter
Artikel: Regeringen föreslår lagändringar för fler bostäder åt unga och studenter

Socialdepartementet, 4 november 2013.

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 11:49

Byggandet minskar – men fler bostäder behövs

Byggtakten avtar nu på platser i landet där den tidigare varit hög. Däremot behövs fler bostäder till unga och äldre som efterfrågar lägre priser. Det konstaterar Boverket i ett pressmeddelande.

BT - 18 apr 13 kl. 12:50

Rimlig fjärrvärmetaxa skapar fler bostäder

Borås energi och miljö AB anser att fjärrvärmen i Borås är konkurrenskraftig och att bolagets så kallade naturliga monopolställning på fjärrvärmemarknaden i Borås inte lett till att priset drivits upp till någon orimlig nivå. Låt mig inledningsvis slå fast att Fastighetsägarna naturligtvis delar Borås energis uppfattning att det är av stor vikt att verka för långsiktigt hållbara och goda miljömål i Borås. Det positiva och ambitiösa arbetet för att uppnå målen får dock inte ske på bekostnad av höjda taxor och avgifter.

SmålandsPosten - 26 jul 14 kl. 10:35

Fem förslag för fler bostäder

Växjö går från att vara den stora småstaden till att bli den lilla storstaden. Att vi är Sveriges fjärde snabbast växande område sett i förhållande till befolkning, bara trumfat av våra tre storstadsregioner, talar sitt tydliga språk. Fler och fler vill bo i Växjö.

BT - 16 aug 14 kl. 12:57

M lovar fler bostäder

Moderaterna vill bygga ännu fler bostäder, totalt uppemot 150 000 varav 20 000 studentbostäder. - Moderaterna vill nu göra några tydliga regelförändringar, som ni inte sett tidigare, för att möjliggöra att fler bostäder byggs, säger statsministern och Moderatledaren på en pressträff inför sitt sommartal, och valupptakt, i Stockholm.Moderaternas nya förslag innebär att målet för nya bostäder höjs med 30 000 jämfört med det förslag som partiet och Alliansen har presenterat tidigare i år.

Cornucopia - 07 feb 17 kl. 07:26

Miljöpartiet och regeringen vill inte bygga fler bostäder

Miljöpartiet och regeringen vill inte bygga fler bostäder och går emot riksdagen i frågan om de sk bullerreglerna. Man vägrar helt enkelt göra som riksdagsmajoriteten vill och lätta på kraven angående buller. Folk ska inte själva få ta ansvar för om de vill bosätta sig nära t ex trafikleder, flygplatser eller järnvägar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.