UNT > Nyheter

Thursday, 03 December, 21:46

UNT - 27 okt 20 kl. 02:00

Stärk samarbetet mellan svenska högskolorBara ökade resurser räcker inte för att stärka den svenska forskningen, skriver Hans Ellegren..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Hans Ellegren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stärk, samarbetetmellan svenska , högskolor
Dagensanalys.se - 09 maj 18 kl. 10:16

Fujitsu väljer Box för att stärka samarbetet på sin interna globala kommunikationsplattform

Tidigt idag meddelades att teknikjätte Fujitsu väljer molnlagringsföretaget Box för att förbättra samarbetet mellan personal, kunder och leverantörer på företagets interna kommunikationsplattform. Målet är såväl att öka effektiviteten i globala projekt, som att öka datasäkerheten vid filöverföringar mellan flera olika personer och länder.
Den nya tjänsten har redan implementerats för alla Fujitsus 80.

YLE - 05 sep 16 kl. 14:30

Wärtsilä donerar till högskolor

Wärtsiläkoncernen donerar 1,3 miljoner euro till finländska högskolor och universitet under åren 2016-2017. Den mest betydande donationen ges till det tekniska utbildningsområdet vid Aalto-universitetet. Wärtsilä vill i synnerhet stödja det tekniska utbildningsområdet och på så sätt främja forskningen vid finländska universitet och stärka Finlands internationella konkurrenskraft.

Alliansfritt Sverige - 23 sep 12 kl. 14:13

Sverige utesluts ur EU-samarbete för högskolor

Två saker som inte går ihop.UTESLUTNING. Utbildningsminister Jan Björklund skördar nya segrar.

HBL - 15 nov 12 kl. 09:02

Utredning: finlandssvenska högskolor tvingas samarbeta

Ekonomin tvingar Folkhögskolan Axxell, Västra Nylands folkhögskola och Borgå Folkakademi till ett samarbete ? och eventuellt samgång ? i framtiden.

YLE - 12 okt 17 kl. 12:21

Fritjof Sahlström vill öka samarbetet mellan högskolorna i Vasa

Fritjof Sahlström är ny dekanus för fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier vid Åbo Akademi. Han hoppas att ÅA kunde utöka sitt samarbete med andra högskolor. Men någon gemensam högskola vill Sahlström inte ha..

YLE - 31 jul 18 kl. 05:01

Sydösterbottniska företag och högskolor har dålig koll på varandra - företag borde från början jobba aktivt med studerande

Det finns ett behov av att utveckla samarbetet mellan sydösterbottniska företag och yrkeshögskolorna. Det visar ett projekt som pågår vid Kristinestads näringslivscentral..

YLE - 23 mar 15 kl. 15:52

Högskolevärlden: Mera flex och fönster utåt

Trots goda intentioner om att samarbeta på alla plan i högskolevärlden fungerar det inte som det ska. Det uppger den internationella konsultgrupp som presenterade sin rapport för undervisningsminister Krista Kiuru(SDP). Lärostigarna är tröga och konsultgruppen prickar särskilt samarbetet mellan yrkeshögskolorna och universiteten, det säger Göran Melin en av gruppens medlemmar.

YLE - 07 maj 17 kl. 05:07

Sparkrav och reformer: Blir yrkesskolan en återvändsgränd?

Kommer yrkesutbildningen att börja tappa terräng efter alla reformer och sparkrav? Håller man på att skapa en förlängning av folkskolan som idé - en utbildningsmässig återvändsgränd i nyfriserad form? Vid yrkesskolorna säger man gärna att yrkesutbildning fungerar som en inkörsport för fortsatta studier (på högskolenivå) på samma sätt som studentexamen.

YLE - 29 okt 15 kl. 12:53

Wolff: Onödig knutpatriotism bland högskolorna

Henrik Wolff är inte förvånad över att samarbetet med Novia gick i stöpet. Däremot är han besviken på att högskolorna i Svenskfinland inte kan samsas.
I dagens läge kan högskolorna inte nöja sig med att bli bättre, de måste också bräda alla andra högskolor.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

YLE - 13 nov 16 kl. 19:50

Fritid med eller utan sysselsättning är frågan på finlandssvenska studieorter

Allt från billiga gymkort till kulturupplevelser. Möjligheterna till fritidsaktiviteter varierar stort på de finlandssvenska studieorterna. Skillnaderna märks inte bara mellan de stora och små orterna, utan också mellan mindre orter varierar utbudet på vad studerande kan göra på kvällar och veckoslut kraftigt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.