SR > Nyheter

Friday, 04 December, 12:43

SR - 27 okt 20 kl. 01:35

Barrett klar som ny domare i Högsta domstolenNatten mot tisdagen röstade den amerikanska senaten in juristen Amy Coney Barrett som ny domare i Högsta domstolen i USA. Därmed tar president Trump hem en politisk vinst en vecka före presidentvalet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Högsta, Amy Coney Barrett, USA, Trump

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barrett, klarsom ny , domarei , Högsta, domstolen
YLE - 19 nov 14 kl. 04:00

Domare extraknäcker - närmare 100 000 euro extra per år

Vissa domare i Högsta domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen har under de senaste åren tjänat betydande summor vid sidan av sitt egentliga domarjobb, under ett visst hemlighetsmakeri. Rättsexperter anser att det är illa för tilltron till rättssystemet. Högsta domstolen En kartläggning som Yle Nyheter har gjort bland 41 domare i Högsta domstolen (HD) och Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) visar att två domare hade betydande sidoinkomster i fjol, på omkring 30 000 euro.

YLE - 08 maj 13 kl. 05:22

HD-domare besökte den omtvistade vägen i Malax

På tisdagen besökte fem domare från högsta domstolen Malax skärgård och den omtvistade vägen i Häggören och Algrundet. Gustav Bygglin.YLE/ Carl-Magnus Långkvist Justitieråd Gustav Bygglin berättar att högsta domstolen med besöket vill bilda sig en ordentlig uppfattning om vägtvisten.

Cornucopia - 16 jul 16 kl. 15:56

Turkiet: Islamistregimen arresterar 10 domare från högsta domstolen - sparkar 2 745 domare

Blodet från nattens militärkuppförsök i Turkiet har inte torkat än, men Erdogans islamistregim tar omedelbart tillfället i akt och stärker sin makt. Tio stycken domare från högsta domstolen har arresterats och man har sparkat 2 745 övriga domare. Det ser ut som en hel reformering av domstolsväsendet är på gång och man riktar in sig på den oppositionella Gulans förmodade anhängare.

SR - 14 feb 16 kl. 16:59

Här är de mäktiga domarna i USA:s Högsta Domstol

Efter nyheten om att en av domarna i USA:s Högsta Domstol, Antonin Scalia, hastigt gått bort 79 år gammal, har tillsättandet av hans efterträdare seglat upp som en het fråga under den pågående presidentvalrörelsen. Debatten är i full gång om ifall president Barack Obama ska nominera en ny domare, eller om beslutet ska vänta tills att en ny president tillträder nästa år.Flera republikanska presidentkandidater menar att en president som är inne på sina sista månader inte bör föreslå en efterträdare, medan många demokrater hävdar att det inte går att ha en tom plats i Högsta Domstolen under ett helt år.

YLE - 22 nov 16 kl. 13:54

Vasadomare till Högsta domstolen

Vasabon Lena Engstrand blev i fredags utsedd till ledamot i Högsta domstolen. Hon tillträder sin nya post i januari och ser mest fram emot att förkovra sig i juridiken. I dag arbetar Lena Engstrand som domare vid Österbottens tingsrätt.

YLE - 02 okt 15 kl. 14:25

Gestranius: Fyra domare räcker inte längre till

För Mattias Gestranius och Dennis Antamo är sexdomarsystemet vardag. Den finlandssvenska duon jobbar ständigt på att bli bättre som team ute i den tuffa konkurrensen i fotbolls-Europa. Det bär snart av ut i Europa igen för Finlands främsta herrdomare, Mattias Gestranius, 37.

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 18:17

Gorsuch klar för Högsta domstolen

Efter mer än ett års väntan blir den mäktiga Högsta domstolen i USA fulltalig. Senaten har röstat ja till Trumps konservativa val av HD-domare Neil Gorsuch efter en extraordinär regeländring..

HBL - 18 nov 13 kl. 14:10

Finkad domare får sitta kvar

Högsta domstolen avsätter inte domaren Liisa Mansikkamäki som häktades för ett några veckor sedan, rapporterar Etelä-Suomen Sanomat. Domare Liisa Mansikkamäki som är misstänkt för tredska mot polis får behålla sitt jobb.  – Hon kan högst få en varning, säger Högsta domstolens president Pauliine Koskelo.

Kristianstadsbladet - 31 aug 13 kl. 05:09

HD-domare viger homosexuella


Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, viger på lördagen chefen för Kennedy Center Michael M Kaiser och ekonomen John Roberts. Ginsburg tillhörde majoriteteten av domare som i juni banade väg för att homosexuella par nu har samma lagliga rätt till förmåner som heterosexuella. Domstolen såg också till att enkönade par får ingå äktenskap i Kalifornien.

BT - 31 aug 13 kl. 05:12

HD-domare viger homosexuella

Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, viger på lördagen chefen för Kennedy Center Michael M Kaiser och ekonomen John Roberts. Ginsburg tillhörde majoriteteten av domare som i juni banade väg för att homosexuella par nu har samma lagliga rätt till förmåner som heterosexuella. Domstolen såg också till att enkönade par får ingå äktenskap i Kalifornien.

SVT - 06 okt 18 kl. 21:29

Brett Kavanaugh blir domare i USA:s högsta domstol

Den amerikanska senaten har godkänt Donald Trumps kandidat Brett Kavanaugh som därmed kan ta plats som domare i landets högsta domstol. Bara ett par timmar efter omröstningen blev Brett Kavanaugh formellt insvuren som domare. Omröstningen kantades av protester då över 1 000 demonstranter visade sitt missnöje i Washington DC..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Ryssland börjar massvaccinera med Sputnik V

I morgon startar allmän vaccinering med det ryska vaccinet, Sputnik V mot corona i Moskva. Hittills har dock redan över 100 000 personer i speciella grupper i Ryssland fått vaccinet. Enligt preliminära ryska uppgifter har det ryska vaccinet en effektivitet på 92 procent..

SR - 45 minuter sedan

Efter omvärldens protester – egyptiska aktivister fria

Efter internationella påtryckningar har tre fängslade egyptiska människorättsaktivister från forskningsinstitutet EIPR – en av de sista människorättsgrupperna som verkar i dagens Egypten – släppts. Bland de som höjt rösten de senaste veckorna finns såväl USAs blivande utrikesmininster, Anthony Blinken, som Ann Linde, Carl Bildt och skådespelaren Scarlett Johansson. Stormen av internationell uppmärksamhet har förändrat omvärldens syn på Egyptens president Abdel Fatah al Sisi, som under många år kunnat inskränka yttrandefrihet, gripa oppositionella och kväva civilsamhället utan protester från omvärlden..

SR - 1 timme sedan

Försenad vaccinering kostar mångmiljardbelopp

Det kan kosta Sverige många miljarder kronor varje månad om vaccineringen mot covid-19 blir försenad, visar minnesanteckningar från ett myndighetsmöte som Ekot tagit del av. Riksbanken presenterade på mötet en uträkning om att kostnaden, i termer av BNP per månad, kan bli 25 miljarder kronor i ett scenario, men den kan både bli högre och lägre beroende på hur smittspridningen utvecklas. Även om det finns en osäkerhet om exakt hur stor kostnaden blir är det tydligt att det rör sig om stora belopp och därför är det av yttersta vikt att vaccineringen går så fort som möjligt, enligt bland annat Riksbanken och Riksgälden..

SR - 1 timme sedan

Ekot erfar: LO-facken hoppar på las-överenskommelsen

LO-facken Kommunal och IF Metall hoppar på las-överenskommelsen som Svenskt Näringsliv och PTK tecknat tidigare, erfar Ekot. Avtalet mellan PTK och Svenskt Näringsliv har förändrats på flera punkter, bland annat när det gäller visstidsanställningar..

SR - 2 timmar sedan

USA vill göra upp med Huaweis finanschef

USA:s finansdepartement överväger att erbjuda Huaweis finanschef Meng Wanzhou som greps i Kanada för två år sedan, en uppgörelse. Om hon erkänner brott kan hon få återvända hem till Kina, rapporterar The Wall Street Journal. Meng anklagas för att ha legat bakom Huawei-bedrägerier med koppling till påstådda brott mot USA:s sanktioner mot Iran..

SR - 3 timmar sedan

Bolund om statliga bostadslån: "Insatsen har blivit omöjlig"

Unga vuxna kan inom de närmaste åren ha möjlighet att söka ett statligt bostadslån som bland annat ska kunna hjälpa till med kontantinsatsen som är ett krav i dag, enligt ett regeringsförslag som nu ska utredas. Enligt en rapport från Hyresgästföreningen förra året riskerar det här att leda till skenande priser för bostadsrätter. "Jag tror att den risken är väldigt liten i och med att det här riktar sig mot just en del av bostadsmarknaden", säger Per Bolund..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Pressträff med statsministern

I dag fredag 4 december håller statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström digital pressträff..

SR - 3 timmar sedan

Rekordstora skador av granbarkborre

Skogsstyrelsens slutinventering visar att granbarkborren skadat nästan 8 miljoner kubikmeter skog i år, vilket är mer än 2018 och 2019. Skadorna har gett inkomstbortfall för skogsägarna på mellan 3 och 3,5 miljarder kronor under 2020, enligt Skogsstyrelsen. Vid höstens inventering hade 75 procent av de angripna träden inte avverkats, vilket betyder att barkborrarna är kvar och kan ge skador nästa år..

SR - 5 timmar sedan

Högsta antalet smittade under ett dygn i USA

Fler än 210 000 smittade under ett dygn, och rekordmånga vårdas på sjukhus. Kaliforniens guvernör varnar för att sjukhusen i landets största delstat börjar bli fulla. Hittills har omkring 275 000 amerikaner gått bort i Covid-19 men Folkhälsomyndigheten CDC varnar nu för att den siffran kan komma stiga till mellan 300 och 330 000 tusen avlidna efter julhelgen..

SR - 6 timmar sedan

Danmark stänger dörren till utvinning av Nordsjöolja

I Danmark har ikväll en bred majoritet i Folketinget beslutat att inga fler nya tillstånd kommer att ges för att söka efter ny olja och gas i Nordsjön, rapporterar Danmarks radio. 2050 ska verksamheten vara helt över. Sedan 1972 har Danmark tjänat över motsvarande 746 miljarder kronor på nordsjöolja..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.