NT > Nyheter

Thursday, 03 December, 20:45

NT - 27 okt 20 kl. 00:15

USA möjliggör fler vapenaffärer med TaiwanUSA:s utrikesdepartement har godkänt en möjlig försäljning av försvarsmateriel från flygplansjätten Boeing till Taiwan för motsvarande närmare 21 miljarder dollar..
Läs mer på NT
Läs mer om:
USA, Taiwan, Boeing

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, möjliggör, fler, vapenaffärermed , Taiwan
GlobeNewswire - 23 jul 20 kl. 20:30

Hexatronic stärker sitt systemerbjudande i USA med förvärvet av The Light Brigade

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360 Pressmeddelande 23 juli 2020 Hexatronic stärker sitt systemerbjudande i USA med förvärvet av The Light Brigade Hexatronic Group AB (publ) ("Hexatronic") har den 23 juli 2020 ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i The Light Brigade Inc. ("Light Brigade"), en USA-baserad leverantör av fiberoptisk utbildning för bredbandskommunikation, trådlösa nätverk, tjänsteleverantörer, datacenter, energisektorn, olja och gas, gruvdrift och industrisektorer. Light Brigade
Light Brigade grundades 1990 och har utbildat mer än 60 000 personer inom fiberoptik.

SVT Debatt - 16 sep 13 kl. 14:53

Medierna köper USA:s krigshets mot Syrien

SYRIENKRISEN Alla är överens om att världssamfundet måste agera mot kriget i Syrien ? däremot är det inte självklart att en USA-ledd attack är det enda alternativet. Men läser man de svenska mediernas rapportering om kriget får man definitivt det intrycket.

SVT Debatt - 30 maj 13 kl. 14:20

Svenska vapen gör världen till en mindre säker plats

SVENSK VAPENEXPORT Vapenindustrin är en ljusskygg bransch som till mångt och mycket är beroende av skattemedel för sin bärkraft. Samtidigt underblåser den konflikter i världen. Lägg ned Försvarsexportmyndigheten, och låt framtidens svenska vapenexport bygga på tre principer: Öppenhet, demokratiskt ansvarsutkrävande och ett kriterium där mänskliga rättigheter är ett krav.

GlobeNewswire - 01 aug 20 kl. 09:00

Hexatronic tillträder tidigare offentliggjort förvärv av The Light Brigade

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360 Pressmeddelande 1 augusti 2020 Hexatronic tillträder tidigare offentliggjort förvärv av The Light Brigade
Hexatronic Group AB (publ) (”Hexatronic”) har idag, den 1 augusti 2020, tillträtt tidigare offentliggjorda förvärvet av den USA-baserade leverantören av fiberoptisk utbildning för bredbandskommunikation, trådlösa nätverk, tjänsteleverantörer, datacenter, energisektorn, olja och gas, gruvdrift och industrisektorer.
Förvärvet är strategiskt och kommer att ytterligare stärka Hexatronics närvaro och nätverk i USA, möjliggöra för Hexatronic att nå ut till fler potentiella kunder och komplettera Hexatronics systemerbjudande med utbildning.
Förvärvet, som offentliggjordes den 23 juli 2020, har skett i

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Cornucopia - 13 sep 20 kl. 11:42

Långläsning: "Spioner maskerade till turister" - som man känner sig själv - sovjetisk propaganda och kontraspionage

"För vårt sovjetiska moderland!"Nedan har en läsare ("skribenten") gjort ett referat och delvis översättning av den gamla sovjetiska propagandaskriften och kontraspionagehandboken "Spioner maskerade till turister" från 1963. En mycket intressant historia, tillika aktuell på många sätt än idag.

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 11:15

Darren Mowry är Amazon-amerikanen som älskar digital innovation från Sverige

Darren Mowry är Norden- och Baltikumchef för det progressiva cloudföretaget Amazon Web Services. Vi pratade med honom om varför det är viktigt för digitala företag att ha en molntjänst som kan analysera samtidigt som den samlar in data. Vi diskuterade hur han ser på oss svenskar och varför han flyttade hit och hur Amazon Web Services blivit megastort på bara tio år samt vad han vill göra med det faktum att Sverige har flest framgångsrika tillväxtföretag (teknik-startups) per innevånare i hela världen.

PrivataAffärer - 18 mar 19 kl. 12:30

Rådgivaren: Orange kuvert en påminnelse om ett trasigt pensionssystem

Enligt en färsk undersökning på uppdrag av Swedbank uppger sju av tio att de har liten eller ingen kunskap om pensionssystemet och hur det fungerar. Endast hälften ser över vad de kommer få i pension. En av tre oroar sig för sin ekonomi som pensionär.

Dagensanalys.se - 16 feb 18 kl. 15:00

SpotX och smartclip formar nytt globalt powerhouse inom adtech

SpotX och smartclip slås samman för att skapa ett globalt företag med en videoannonserings- och intäktsgenererandeplattform som möjliggör för fler än 1000 medieägare att maximera avkastningen från sin digitala publik. Sammanslagningen ger SpotX en ökad exponeringen utanför USA vilket ger en mer holistisk plattform för videoannonser och monitarisering på global nivå. SpotX och smartclip meddelade nyligen att de första stegen i sammanslagningen har slutförts och de nu blir ett globalt företag med en gemensam ledningsgrupp.

Dagensanalys.se - 10 sep 18 kl. 10:44

90% av svenska startups anser det kritiskt att bli internationella

Under Stockholm Tech Fest presenterade företaget Stripe resultat från en undersökning de gjort som visar att 90% av svenska start-ups anser att det är kritiskt att expandera utanför Sveriges gränser. Samtidigt är det enklare att göra det idag mycket tack vare nya tekniska verktyg, bland annat genom de betalningslösningar som Stripe tillhandahåller. Resultaten presenterades i samband med en paneldebatt med representanter från såväl Business Sweden, CapGemini och Trustly, som företagen Kry och Northzone, två start-ups som jobbat med att expandera internationellt.

Fler nyheter från NT

NT - 4 minuter sedan

Dale Reese lämnar IFK för Helsingborg

IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese tackar för sig och ser fram mot tre nya år i Helsingborgs IF. "Det är blandade känslor", säger han om flytten..

NT - 30 minuter sedan

Människorättsaktivister i Egypten ska släppas

Omvärldens tryck har byggts upp och breddats. Egypten faller nu till föga och de högt uppsatta medlemmar i människorättsgruppen EIPR som greps för två veckor sedan ska försättas på fri fot..

NT - 15 minuter sedan

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Fisksätra utanför Stockholm, enligt Polisen..

NT - 15 minuter sedan

Invandrade unga tar över alkoholvanor

Föräldrarna försöker hålla emot, men ungdomar med utomeuropeisk bakgrund tar intryck av svensk alkoholkultur. Efter fem år eller mer i Sverige har mer än en fjärdedel börjat dricka alkohol, enligt en studie som gjorts i åtta skånska småkommuner..

NT - 45 minuter sedan

Nytt företag startar i Valdemarsvik: M & N All In 1 AB

M & N All In 1 AB, som har sitt säte i Valdemarsvik, ska jobba med "försäljning av hushållsartiklar, herr-dam samt barnkläder"..

NT - 45 minuter sedan

Fyra döda i explosion utanför Bristol

Fyra personer dödades och en femte skadades när en kemikalietank exploderade på en vattenreningsanläggning i en förort till Bristol i sydvästra England..

NT - 45 minuter sedan

Experten: "All handel kommer inte att dö"

Om tio år kommer vi fortfarande att ha fysiska butiker på Drottninggatan – men vi kommer att ha ett annat utbud. Det spår analytikerna inom handeln..

NT - 45 minuter sedan

Storseger för Ryssland i EM-premiären

Ryssland saknar flera stjärnor..

NT - 1 timme sedan

Duplantis blev årets svenska friidrottare

Daniel Ståhl tog hem flest priser vid friidrottsgalan men Armand Duplantis tog emot det tyngsta priset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.