DI > Ekonomi

Tuesday, 01 December, 15:58

DI - 26 okt 20 kl. 19:30

Las-utredning fel ute om kompetens enligt Arbetsdomstolen
Läs mer på DI
Läs mer om:
Arbetsdomstolen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Las-utredning, fel, uteom , kompetensenligt , Arbetsdomstolen
SR - 01 jun 20 kl. 05:41

Omtvistad las-utredning läggs fram idag

I dag kommer regeringens omdebatterade las-utredning med sina förslag, bland annat om nya regler som ska gälla vid uppsägningar. Regeringen och samarbetspartierna har en överenskommelse om att skicka ut förslagen på remiss..

Sydöstran - 30 okt 17 kl. 13:47

Försämring av las är fel väg att gå

Moderaterna och Centerpartiet vill ändra lagen om anställningsskydd, las, så att det ska bli lättare för arbetsgivare att avskeda personer som har varit anställda länge. Dessa partier vill att kompetens ska väga tyngre än antal år på arbetsplatsen..

DI - 20 feb 18 kl. 17:02

Unionen: Almega fel ute om Las

REPLIK. Stefan Koskinen och Almega ondgör sig i Dagens industri över Las och radar upp ett antal påstådda fel och brister. Tyvärr bidrar de själva till den mytbildning de säger sig vilja motverka, skriver Unionens förhandlingschef Niklas Hjert..

Sydsvenskan - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

GöteborgsPosten - 08 maj 20 kl. 05:10

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt.

SVT - 24 maj 20 kl. 22:31

Hård debatt om las-utredning mellan C och V

Om en vecka presenteras ett av höstens mest kontroversiella politiska förslag – den stora utredningen om lagen om anställningsskydd – LAS. För Centerpartiet har förslaget varit en hjärtefråga medan Vänsterpartiet hotar att fälla regeringen över detsamma. – Ett ensidigt och extremt förslag, säger Jonas Sjöstedt..

SR - 01 jun 20 kl. 17:29

Samarbetspartierna välkomnar las-utredning

Idag presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var inte nöjd, men de båda samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet välkomnar utredningen. Båda partierna förutsätter att utredningen går ut på remiss i mitten av juli och kommer att läggas fram för Riksdagen nästa år om arbetsmarknadens parter inte lyckas komma fram till en överenskommelse..

DalaDemokraten - 25 maj 20 kl. 09:51

Göran Greider: När ki(s)tan sänks ner. Socialdemokratin måste våga säga nej till en nyliberal LAS-utredning.

Söndag kväll – jag fick en smärre chock när SvT avslöjade innehållet i den utredning som gjorts....

Expressen - 27 maj 20 kl. 19:01

Löfven pressad av glödhet las-utredning

Mandatperiodens kanske största politiska konflikt kan flamma upp på måndag – när regeringens kontroversiella utredning om arbetsrätten läggs fram.En hårt pressad Stefan Löfven hotas av öppen revolt i partiet och LO.Lättare att sparka anställda och fler undantag från turordningsreglerna är ett par av de nya förslagen som läckt ut..

SR - 08 maj 20 kl. 12:50

Företagen vill ha mer från las-utredningen

Arbetsgivarsidan välkomnar flera av förslagen som regeringens las-utredning planerar att lägga fram. Men Stefan Koskinen som är förbundsdirektör för Almega Tjänsteföretagen tycker inte att förslagen går tillräckligt långt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.