Jönköpingsnytt > Nyheter

Thursday, 26 November, 02:11

Jönköpingsnytt - 26 okt 20 kl. 17:40

Han vill rädda Victor och Emmanuel från utvisning – tusentals har skrivit på namnlista: ”De är fina människor”När David Efrem fick se nyheten att hans gamla lagkamrat skulle utvisas blev han förtvivlad. –....
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Victor, Emmanuel, David Efrem

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han vill rädda, Victoroch , Emmanuelfrån , utvisningtusentals , har skrivit på namnlista De är fina människor
YLE - 13 apr 17 kl. 04:21

Markku Suksi: Barnkonventionen bör följas vid beslut om utvisning av barn

Den här veckan har en eventuell avvisning av en irakisk familj väckt rubriker. I familjen finns sju barn av villka en del är födda utomlands och har aldrig ens varit i Irak.
Markku Suksi, professor i offentlig rätt vid Åbo Akademi, kommenterar för Svenska Yle rättsväsendets syn på liknande fall och hur FN:s barnkonvention förhåller sig till utvisning av barn.

Barometern - 10 maj 14 kl. 09:56

Rädda Barnen engagerar sig

Nu har även Rädda Barnen börjat engagera sig i familjen Diab/Saids utvisning till Libanon. Samtidigt är det osäkert om familjen släpps in i landet. – Vi har börjat med en research och tagit kontakt med vårt regionkontor i Malmö, berättar Eva-Marie Hansson, som är ordförande i Rädda Barnens Lokalförening i Oskarshamn.

Länstidningen i Jämtland - 22 dec 17 kl. 16:46

Idrottsprofiler tar ställning mot utvisning av flyktingbarn – VÖN och Brwa Nouri bland namnen: "Handlar om medmänsklighet"

Felix Monsén, Brwa Nouri och Victor Öhling Norberg tar ställning mot utvisning av flyktingbarn. Tillsammans med 41 nuvarande och tidigare landslagsprofiler har de skrivit på protestlistan. – För mig handlar det om att visa en viss form av medmänsklighet, säger handbollsprofilen Tobias Karlsson till Sportbladet..

YLE - 23 maj 17 kl. 04:13

Papperslösa vågar inte använda akut sjukvård - rädda för polis och avvisning

Det finns kommunal sjukvård, vård för gravida och minderåriga - men de papperslösa, som uppgår till flera tusen i huvudstadsområdet, är rädda för polisanmälan och avvisning. Därför används tjänsterna bara i yttersta nödfall. Vanda fattade sist i huvudstadsområdet beslut om att erbjuda gravida och minderåriga papperslösa sjukvård.

Expressen - 28 jan 15 kl. 19:04

Poliser hämtade barn för utvisning på skoltid

På tisdagen gick civilklädda poliser in på två skolor i Kiruna. Utan förvarning plockade de upp två bröder, i årskurs 2 och 5, för utvisning ur landet. – Pojken var en klasskompis som spelade fotboll och hockey och var på barnkalas.

GöteborgsPosten - 05 apr 19 kl. 11:59

Familj riskerar utvisning – trots att de gjort rätt

En familj från Irak med två små barn födda i Sverige riskerar nu utvisning. Advokaten: "Anmärkningsvärt dåligt skött.".

GöteborgsPosten - 03 apr 19 kl. 16:56

De riskerar utvisning – trots att de gjort rätt

En Strömstadsfamilj från Irak med två små barn födda i Sverige riskerar nu utvisning. Mannen har inget giltigt arbetstillstånd – eftersom Migrationsverket aldrig meddelat något beslut om det..

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 17 kl. 11:09

Klimatträff ska rädda Paris-avtalet

På tvåårsdagen av det stora klimatavtalet i Paris samlas återigen världens ledare för att rädda världen. Hur går vi vidare utan USA? Det är huvudfrågan när president Emmanuel Macron kallar till möte igen.

BT - 12 dec 17 kl. 11:09

Klimatträff ska rädda Paris-avtalet

På tvåårsdagen av det stora klimatavtalet i Paris samlas återigen världens ledare för att rädda världen. Hur går vi vidare utan USA? Det är huvudfrågan när president Emmanuel Macron kallar till möte igen.

GöteborgsPosten - 12 dec 17 kl. 11:09

Klimatträff ska rädda Paris-avtalet

På tvåårsdagen av det stora klimatavtalet i Paris samlas återigen världens ledare för att rädda världen. Hur går vi vidare utan USA? Det är huvudfrågan när president Emmanuel Macron kallar till möte igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.