SR > Nyheter

Friday, 04 December, 18:11

SR - 26 okt 20 kl. 17:37

Fotbollsstjärnan kampanjar för gratis mat till barn



Fria skolmåltider för barn även under skolloven så länge coronapandemin pågår har blivit en stor politisk fråga i Storbritannien. Fotbollsstjärnan Marcus Rashford leder en omfattande kampanj för skolmåltiderna och har fått den brittiska oppositionen med sig i frågan. Även inom det regerande Tory-partiet växer kritiken mot premiärminister Boris Johnson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Storbritannien, Marcus Rashford, Tory, Boris Johnson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fotbollsstjärnan, kampanjarför , gratis, mattill , barn
Nyheter 24 - 01 jun 19 kl. 13:40

Fotbollsstjärnan José Antonio Reyes död i bilolycka

Under lördagsmorgonen var den spanske fotbollsstjärnan José Antonio Reyes med i en bilolycka som enligt tidningen Marca inträffade i Utrera, en förort till Sevilla i Spanien. Strax efter lunchtid meddelade hans tidigare klubb Sevilla att Antonio Reyes omkommit i bilolyckan. Han blev 35 år gammal.

GöteborgsPosten - 01 maj 20 kl. 16:17

Fotbollsstjärnan delar ut mat till sjukvårdspersonal

Packade bilen full: "Det här kommer verkligen från hjärtat"..

DI - 14 aug 13 kl. 05:56

Mardrömskocken och fotbollsstjärnan startar krog

Tv-kocken och seriekrögaren Gordon Ramsey öppnar en Londonkrog med fotbollsstjärnan David Beckham, skriver Bloomberg..

Expressen - 26 okt 13 kl. 20:23

Fotbollsstjärnan fick foten krossad på stan

18-åriga fotbollsstjärnan Frida Brynö misshandlades och fick benet avsparkat av en kille på stan. På lördagen tvingades hon se sitt lag från avbytarbänken - med benet i gips upp till knäet och med flera spikar i foten. - Klart jag är bitter, men jag har bestämt mig för att komma tillbaka, säger Frida..

Nyheter 24 - 21 nov 13 kl. 14:32

Fotbollsstjärnan fast i Iran – klubben vägrar ge honom hans pass

Serbiske fotbollsstjärnan Goran Lovre har det inte lätt just nu. Hans klubb Esteghlal vägrar att ge honom hans pass så länge han inte vill skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Han hävdar a.

DI - 15 maj 14 kl. 06:13

Fotbollsstjärnan väljer svenskt

Entreprenören Dan Olofsson gör en supervärvning till sin reklam-app Mikz.Fotbollsstjärnan Lionel Messi från FC Barcelona blir lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic inför den internationella storlanseringen av appen..

Expressen - 30 apr 15 kl. 09:49

Förre fotbollsstjärnan är efterlyst av Interpol

Den före detta fotbollsstjärnan Freddy Rincón är efterlyst av Interpol. Rincón misstänks för att ha varit inblandad i pengatvätt och droghandel - men själv menar han att han är oskyldig. – Jag ska vara i rätten tre gånger i år och hoppas att det kan avsluta det här kapitlet, säger han enligt Sport..

SR - 26 okt 15 kl. 12:40

Fotbollsstjärnan tvingades fly från jordbävning

Den norske fotbollsstjärnan John Arne Riise fick på måndagen evakueras från sitt hotell i ett jordbävningsdrama i Indien..

GöteborgsPosten - 14 nov 15 kl. 21:00

Fotbollsstjärnan förlorade sin kusin - mitt under matchen

Fotbollsstjärnan Lass Diarra befann sig på planen i Stade de France, helt ovetandes om terrordåden som pågick. Nu avslöjar han på twitter att hans kusin fanns bland dödsoffren. – Hon var som en storasyster för mig, skriver han på Twitter, säger han..

GöteborgsPosten - 14 nov 15 kl. 21:00

Fotbollsstjärnan förlorade sin kusin - under matchen

Fotbollsstjärnan Lass Diarra befann sig på planen i Stade de France, helt ovetandes om terrordåden som pågick. Nu avslöjar han på twitter att hans kusin fanns bland dödsoffren.– Hon var som en storasyster för mig, skriver han på Twitter..

Expressen - 14 maj 16 kl. 10:42

Fotbollsstjärnan: "Det är verkligen en oro"

Oron för zikaviruset kvarstår och världshälsoorganisationen varnar samtliga besökare inför Rio-OS. Fotbollsstjärnan Alex Morgan vill skaffa barn i framtiden och medger att oron får henne att fundera. – Det är läskigt, säger hon till magasinet Health..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hög sjukfrånvaro på äldreboenden

Många äldreboenden där covid-19 sprids har också problem med hög sjukfrånvaro, enligt Sveriges kommuner och regioner. Enligt TT har 700 personer avlidit med covid-19 på äldreboenden under de senaste sju veckorna..

SR - 1 timme sedan

Pandemin kan stoppa transporter av vaccin

Nästa år kan över 100 000 svenska chaufförer tvingas sluta köra eftersom de på grund av pandemin inte kan få den fortbildning som krävs för att få förnyad körlicens. EU har tidigare beslutat om undantag men det löper ut i början av nästa år och EU-kommissionen har inte föreslagit ny dispens. "Det är ju alltifrån vaccin och mediciner, det vi handlar, kläder, ja allt transporteras ju med lastbil", säger Henrik Färnbo på Transportfackens yrkes-, och arbetsmiljönämnd, TYA..

SR - 1 timme sedan

Inget nationellt utbrottsteam för smittspårning

Folkhälsomyndigheten har fortfarande inte presenterat det nationella utbrottsteam som skulle stötta särskilt mindre regioner i smittspårningsarbetet. Regeringen gav myndigheten uppdraget att göra det den 4 juni 2020. I en enkät från Ekot svarar 18 av 21 regioner att de har eller har haft svårt att hinna med smittspårningen utan väntetider..

SR - 1 timme sedan

SKR: ”Vaccineringarna kostar regionerna miljarder”

Kostnaderna för landets regioner kommer att landa på miljardbelopp när det gäller vaccinering mot covid-19, visar beräkningar från Sveriges kommuner och regioner. SKR hoppas nu på ett snabbt besked från regeringen om full kostnadstäckning för sjukvårdens omfattande arbete med vaccinationerna. "Vi hoppas få tillstånd en överenskommelse som liknar den vi har för testning, som gör de ekonomiska förutsättningarna klara och tydliga mellan regionerna och regeringen", säger Emma Spak på SKR till Ekot..

SR - 1 timme sedan

Kinesiska mongoler fruktar för sitt språk

Efter en skolreform i Inre Mongoliet ska kinesiskan användas mer i mongoliska skolor. Förändringarna har mötts av protester från den mongoliska minoriteten i nordvästra Kina, där mongoliskan länge haft en särskild ställning inom skolan. “Snart kommer våra barn inte kunna mongoliska längre”, säger en av de mongoler som SR:s Kinakorrespondent träffat på plats i staden Hohhot..

SR - 2 timmar sedan

Viktigt för svensk ekonomi med snabb vaccinering

Om vaccineringen mot covid-19 blir försenad kan det kosta flera miljarder kronor varje månad, enligt en uträkning från Riksbanken som Ekot har tagit del av. Kostnaden i form av BNP-bortfall kan bli 25 miljarder kronor per månad, därför betonar nu både Riksbanken och Finansinspektionen att vaccineringen måste gå så snabbt som möjligt och att man måste satsa tillräckligt mycket pengar för att det det ska bli så. "Det är stora samhällsekonomiska värden som man kan tjäna på att vi kommer ur de här restriktionerna och att företag och hushåll kan återgå till mer normala förhållanden igen", säger förste vice riksbankschef Cecilia Skingsley till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Regeringen kommenterar LO-fackens besked

På en direktsänd pressträff kommenterar statsminister Stefan Löfven och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark beskedet om att LO-facken Kommunal och IF Metall ansluter sig till avtalet mellan Svenskt Näringsliv och PTK..

SR - 4 timmar sedan

Tomas Ramberg: Las-framgång för C och L

Att Kommunal och Metall nu ansluter sig till LAS-avtalet betyder att januariavtalet har tvingat fram en uppluckring av turordningsreglerna Alltså det Centern och Liberalerna ville, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 5 timmar sedan

Storbritannien höjer sina utsläppsmål

Premiärminister Boris Johnson uppmanar andra länder att följa efter. Man lovar sänka sina utsläpp med 68 procent jämfört med nivåerna som gällde 1990, tidigare låg löftet på 57 procent och det nya brittiska löftet ligger högre än flera andra liknande länders. Kritikerna menar bland annat att Johnson inte backar upp löftet med tillräckliga praktiska åtgärder för att kunna infria det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.



?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.