Expressen > Nyheter

Tuesday, 01 December, 18:55

Expressen - 26 okt 20 kl. 17:10

Rysslands kritik mot Sveriges upprustningRysslands utrikesdepartement är bekymrat över upprustningen av Sveriges försvar.I ett uttalande beklagar sig talespersonen Maria Zakharova över ”fobin” mot Ryssland:– Det kan inte skapa annat än oro..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, Maria Zakharova, Ryssland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysslands, kritikmot Sveriges , upprustning
Expressen - 04 maj 16 kl. 23:42

Rysslands kritik mot SVT:s censurbeslut

SVT har beslutat att inte censurera burop i Eurovision Song Contest. Ryssland buats ut flera gånger de senaste åren – nu riktar förhandsfavoriten Sergey Lazarev kritik mot SVT. – De vill ta bort all politik, då tycker jag de kan göra det, ta bort buropen, säger Lazarev.

Cornucopia - 14 nov 16 kl. 10:09

Regeringen genomför INTE historisk upprustning

"Never go full Strandhall."Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (s) hävdar på Twitter att Sverige just nu genomför en socialdemokratiskt ledd historisk upprustning. Synd bara att det inte på något sätt märks av och att man rent av tvingas rekrytera personal med tvång och hot om fängelse, sk värnplikt.

DI - 26 okt 19 kl. 14:47

Rysslands kritik: USA vill bara ha Syriens olja

Ryssland kritiserar USA:s nya besked om att landet kommer ha kvar en liten militär närvaro i Syrien – vid oljefält i….

Cornucopia - 06 jun 16 kl. 20:55

Rysslands utrikesminister: Medlemskap i NATO innebär skydd mot ryska angrepp

Rysslands utrikesminister Lavrov sade under dagens toppmöte med Finlands utrikesminister att ett medlemskap i NATO innebär skydd från ryska angrepp. Ryssland kommer inte angripa NATO-länder och länder som Sverige, Finland, Ukraina och Georgien bör alltså skyndsamt ansluta sig till NATO för att på så sätt få det skydd Lavrov utlovat.

Detta framgår av rapporteringen från mötet.

SvD - 27 okt 16 kl. 07:22

Nato svarar på Rysslands upprustning

Rysslands upprustning med långdistansmissiler i Östersjön går inte obemärkt förbi. Nu kommer svaret från Nato. Både USA och Storbritannien lovar militära utplaceringar i Polen och Rumänien som en buffert mot öst..

SvD - 05 mar 17 kl. 17:33

”Låna till en snabb upprustning av försvaret”

Rysslands upprustning och mer aggressiva politik mot grannarna, i kombination med USA:s skarpa krav på Natoländernas finansiering, kräver att Sverige avsätter mer pengar till försvaret än Nato-grannländerna. Att låna till upprustning är nu helt rätt, skriver professor Carl B Hamilton..

Cornucopia - 05 apr 16 kl. 11:09

Sveriges, världens och Rysslands militära utgifter

Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI, släppte idag ny statistik över världens militära utgifter. Nedan följer grafer för de globala utgifterna, samt Sverige och Ryssland.De globala militära utgifterna i 2014 års dollarvärde som staplar och vänsteraxeln.

DN - 11 jan 14 kl. 06:00

Ewa Stenberg: M:s nya linje riktar sig mot rysk upprustning

Det kan bli en stor förändring av försvaret om det i fortsättningen ska formas för att försvara Sverige och inte för internationella insatser. I praktiken riktar Moderaternas nya linje sig mot Rysslands upprustning..

Expressen - 04 mar 14 kl. 05:38

Krisen kan leda till en svensk upprustning

UPPSALA. Rysslands agerande i Ukraina kan leda till en snabb militär upprustning - på Gotland. Folkpartiet och Kristdemokraterna är överens med Socialdemokraterna om att föreslå en miljardsatsning på försvaret - och i dag avslöjar Dagens Nyheter att försvarsminister Karin Enström (M) går på samma linje.

Expressen - 09 mar 17 kl. 15:46

Oro för upprustning – Ryssland slår ifrån sig

Ryssland slår ifrån sig anklagelserna om en orimligt stor upprustning kring sina gränser mot väst. Moskva sågar samtidigt anklagelserna om försök att påverka det kommande valet i Tyskland, och anklagar i stället USA för avlyssning. – Vad gäller påståenden om att vi oproportionerligt bygger upp väpnade styrkor i Rysslands västra region, så har vi annan statistik, säger utrikesministern Sergej Lavrov efter ett möte med sin tyska motpart..

Nyheter 24 - 04 feb 14 kl. 15:46

Bredbandsbolaget tar ställning mot Rysslands lagar i sin nya kampanjRysslands antigaylagar

Bredbandsbolaget tar i sin nya reklamkampanj ställning mot Rysslands antigaylagar. Kampanjen heter "Sport för alla" och startar under onsdagen och pågår under hela OS.Produktionsbolaget Acne ligger bakom kampanjen och den ska lägga fokus på företagets olika tevepaket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.