NT > Nyheter

Tuesday, 01 December, 18:53

NT - 26 okt 20 kl. 17:10

Las-utredning slår ut äldreNej till förslagen om kompetensutveckling. Ja till att fler anställda ska kunna undantas från turordningen vid uppsägning. Så kan en grov sammanfattning av arbetsgivarnas svar på las-utredningen se ut. Flera oberoende remissinstanser ser risker för att äldre slås ut..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Las-utredningslår ut , äldre
SR - 01 jun 20 kl. 05:41

Omtvistad las-utredning läggs fram idag

I dag kommer regeringens omdebatterade las-utredning med sina förslag, bland annat om nya regler som ska gälla vid uppsägningar. Regeringen och samarbetspartierna har en överenskommelse om att skicka ut förslagen på remiss..

Sydsvenskan - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

GöteborgsPosten - 08 maj 20 kl. 05:10

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt.

SVT - 24 maj 20 kl. 22:31

Hård debatt om las-utredning mellan C och V

Om en vecka presenteras ett av höstens mest kontroversiella politiska förslag – den stora utredningen om lagen om anställningsskydd – LAS. För Centerpartiet har förslaget varit en hjärtefråga medan Vänsterpartiet hotar att fälla regeringen över detsamma. – Ett ensidigt och extremt förslag, säger Jonas Sjöstedt..

SR - 01 jun 20 kl. 17:29

Samarbetspartierna välkomnar las-utredning

Idag presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var inte nöjd, men de båda samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet välkomnar utredningen. Båda partierna förutsätter att utredningen går ut på remiss i mitten av juli och kommer att läggas fram för Riksdagen nästa år om arbetsmarknadens parter inte lyckas komma fram till en överenskommelse..

Aftonbladet - 23 okt 14 kl. 14:22

Las drabbar äldre hårdare än kvinnor

Replik om tillämpningen av Las inom industrin.

DalaDemokraten - 25 maj 20 kl. 09:51

Göran Greider: När ki(s)tan sänks ner. Socialdemokratin måste våga säga nej till en nyliberal LAS-utredning.

Söndag kväll – jag fick en smärre chock när SvT avslöjade innehållet i den utredning som gjorts....

Expressen - 27 maj 20 kl. 19:01

Löfven pressad av glödhet las-utredning

Mandatperiodens kanske största politiska konflikt kan flamma upp på måndag – när regeringens kontroversiella utredning om arbetsrätten läggs fram.En hårt pressad Stefan Löfven hotas av öppen revolt i partiet och LO.Lättare att sparka anställda och fler undantag från turordningsreglerna är ett par av de nya förslagen som läckt ut..

SR - 08 maj 20 kl. 12:50

Företagen vill ha mer från las-utredningen

Arbetsgivarsidan välkomnar flera av förslagen som regeringens las-utredning planerar att lägga fram. Men Stefan Koskinen som är förbundsdirektör för Almega Tjänsteföretagen tycker inte att förslagen går tillräckligt långt..

SVT - 01 jun 20 kl. 19:11

Det här handlar förslagen i las-utredning om

Hur länge kan man vara vikarie utan att få förtur, vilka får gå först om företaget skär ner och om det blir en strid om en uppsägning – bör den anställde ha rätt till lön under tiden? Lagen om anställningsskydd kom till på 70-talet och har som syfte att skapa balans på arbetsmarknaden. Som en del av januariöverenskommelsen mellan regeringen och C och L, ska den förändras och på måndagen presenterades utredningen.

Fler nyheter från NT

NT - 10 minuter sedan

Tvingas flytta första PL-matchen efter smitta

Flera spelare och personal i Premier League-klubben Newcastle har testat positivt för corona..

NT - 15 minuter sedan

Gustafsson om lånade mittfältaren: "De äger frågan"

En match återstår av Eric Smiths utlåning. Därefter är han åter KAA Gents spelare – om inte IFK kan lösa honom. "De äger frågan", säger managern Jens Gustafsson om den belgiska klubben..

NT - 30 minuter sedan

Ägarbyte för äldre villa i Svärtinge

Fastigheten på adressen Finspångsvägen 572 i Svärtinge har fått en ny ägare..

NT - 30 minuter sedan

Ungersk EU-politiker avgår efter polistillslag

I söndags meddelade ungerske EU-parlamentsledamoten József Szájer oväntat att han avgår redan från årsskiftet..

NT - 1 timme sedan

Landslagsstjärnorna nominerade till årets lag

Tre svenska landslagsspelare kan ta plats i Uefas årets lag. Målvakten Hedvig Lindahl, backen Magdalena Eriksson och anfallaren Fridolina Rolfö är alla nominerade.

NT - 1 timme sedan

Ekonomiskt stödpaket i USA mejslas fram

En tvärpolitisk arbetsgrupp med ledamöter från senaten och representanthuset föreslår ett stödpaket till den amerikanska ekonomin på 908 miljarder dollar (nära 7 740 miljarder kronor)..

NT - 1 timme sedan

Äventyr och magiska mirakel för både stora och små

Julkalenderpremiären är en av tv-årets absoluta höjdpunkter, åtminstone för mig. Och jag tror inte att årets svindlade tidsresa kommer att göra någon besviken..

NT - 1 timme sedan

Dubbelbottnad berättelse gav skrivarstipendium

Den dubbelbottnade berättelsen om kompisgängets sista skälvande sommardag gav Ullias Berglund årets skrivarstipendium i novelltävlingen Unga Berättare..

NT - 1 timme sedan

Svenska EM-spelarna kan testas 20 gånger

Många lag har varit coronadrabbade inför handbolls-EM i Danmark. Men Sveriges lagläkare Hampus Lüning tror inte på många fall när turneringen väl börjar. –Det är ett rigoröst testande, säger han..

NT - 45 minuter sedan

Polisstudenter trakasseras efter läckta namn

Flera polisstudenter på Malmö universitet har utsatts för trakasserier och även hot efter att handlingar med deras namn och adresser lämnats ut, skriver Kvällsposten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.