Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 28 November, 11:39

Cornucopia - 26 okt 20 kl. 16:03

Dygnet får inte fler ljusa timmar med sommartidNu ska jag avslöja något för de som vill ha sommartid, eller någon speciell tid alls permanent. Dygnet får inte fler ljusa timmar oavsett vad vi sätter för tidszon.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Även, Du, Netflix, SVT Play, Play, Medelhavet, Spanien, Frankrike, IT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dygnetfår inte , fler, ljusa, timmarmed , sommartid
BT - 08 maj 11 kl. 10:10

Fler arbetade timmar med platt inkomstskatt

Det finns ingen ände på allt som den nya socialdemokratin vill fördela ut i nya välfärdssatsningar i samband med omvalet i Västra Götaland, skriver Hans Dahlgren. Håkan Juholt (S) bedömer att statens pengar räcker till mycket. Det handlar om höjt tak i både sjukförsäkring och a-kassa.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 17 kl. 12:00

S vill se fler SFI-timmar

Socialdemokraterna föreslår i en motion att antalet SFI-timmar ökas..

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 11 kl. 14:12

Fler fladdermöss i Köpenhamn

Fladdermössen ska bli fler i Köpenhamn. För att öka djurens närvaro i staden har parkvårdarna lokaliserat träd som de ofta bygger bon i. De träden ska bevaras och samtidigt ska det skapas fler gömställen i den danska huvudstaden där fladdermössen kan ligga och trycka under dygnets ljusa timmar..

Världen Idag - 19 sep 18 kl. 00:00

Inga tidsomställningar kan ge fler tidsomställningar

Det berättas att en engelsk tidningsutdelare funderade på det rimliga i att alla låg och sov när han stoppade in dagstidningen i brevlådan på morgonen och det redan var ljust ute på sommaren. Kunde inte ljuset användas bättre, tänkte han, och spred sina tankar vidare. Nog kunde dygnets ljusa timmar nyttjas på ett mer ändamålsenligt sätt än till att sovas bort.

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 06:43

Ett val mellan fler eller färre jobb

Nya Moderaterna anser att fler människor ska ha ett jobb att gå till. På så vis möter vi den demografiska förändringen på ett ­ansvarsfullt och hållbart sätt, inte genom skattebortfall som sedan måste kompenseras med om­fattande skattehöjningar som i sin tur leder till färre jobb, skriver Marianne Nilsson (M), Lessebo, Patrick Ståhlgren (M), Tingsryd och Margareta Schlee (M), Uppvidinge. Den svenska välfärden är beroende av att vi bidrar till det som tillsammans är vårt.

Trelleborgs Allehanda - 09 maj 16 kl. 03:00

Josef tar vara på dygnets alla timmar

– Det är ju långt kvar till 100, skrattar Josef Szalai. Med några snabba skutt tar han sig fram över sin välskötta gräsmatta. Hans livsfilosofi är att dygnet har 24 timmar och att de bör förvaltas på bästa sätt..

DN - 31 okt 19 kl. 11:53

”Vi förlorar många ljusa timmar med ständig vintertid”

REPLIK DN DEBATT 26/10. Med ständig normaltid skulle vi förlora 4 procent av total ljustid..

Barometern - 04 feb 14 kl. 07:03

Vem betalar för färre arbetade timmar i veckan?

Nyligen tog Vänsterpartiet beslut om att driva frågan om förkortad arbetstid. Ett beslut som klargör vänsterkantens prioriteringar. Deras mål är att lagstifta om 30-timmars arbetsvecka, det vill säga sex timmars arbetsdag.

BT - 13 feb 14 kl. 13:14

Färre arbetade timmar ? vem betalar?

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill ha en generell arbetstidsförkortning. En sänkning av arbetstiden måste dock finansieras antingen genom sänkta löner, minskade resurser till välfärden eller kraftigt höjda skatter. Vilka av de alternativen föreslår V och MP?

Sydsvenskan - 03 dec 13 kl. 06:30

Sänkt krogmoms gav 4 000 fler jobb

Priserna sjönk och jobben blev 4 000 fler när krogmomsen sänktes, enligt Konjunkturinstutet (KI).Men Socialdemokraterna står fast vid att reformen är dålig och att momsen höjs vid ett regeringsskifte.– Den här typen av branschstöd blir väldigt ineffektivt och dyrt per jobb, säger Magdalena Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för S.

Dalarnas tidningar - 07 feb 17 kl. 10:17

"Vi är nöjda" – 60 timmar extra ledigt varje år

Efter turbulensen i höstas har Ludvikahem kommit överens med de anställda om nytt lokalt arbetstidsavtal.
– Vi får fler lediga timmar så det är ju positivt, säger Johan Noresund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.