Aftonbladet > Nyheter

Friday, 27 November, 10:30

Aftonbladet - 26 okt 20 kl. 16:02

USA-valet: Kan man lita på mätningarna?▸ Hur var det egentligen med opinionsmätningarna i det amerikanska valet 2016? Hillary Clinton såg ut att leda stort men förlorade ändå i slutänden mot Donald Trump. Nu står det mellan sittande president Trump och demokraternas Joe Biden.
USA är världens mäktigaste land, men trots det så är valdeltagandet i landet väldigt lågt. Mätningarna visar till just nu till fördel för Biden - men kan man verkligen lita på siffrorna den här gången?
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
USA, Clinton, Donald Trump, Trump, Joe Biden, Biden, Det, Aftonbladet Daily, Nelsson, Demoskop, Jenny Ågren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-valetKan man , lita, mätningarna
SvD - 06 nov 16 kl. 20:24

Kan vi lita på mätningarna inför USA-valet?

I stort sett dagligen kommer nya rubriker om vem som väntas vinna presidentvalet i USA. Men kan man verkligen lita på undersökningarna? Och vilka i så fall visar en korrekt bild av läget?.

SR - 06 nov 16 kl. 19:30

Osäker opinion inför USA-valet

I USA duggar opinionsmätningarna tätt bara två dagar före valet. De flesta stora mätningarna ger demokraten Hillary Clinton en liten ledning på några procentenheter över republikanen Donald Trump. Men mätningarna ger långt ifrån hela bilden inför det amerikanska valet..

Expressen - 27 jun 19 kl. 20:22

Doldisen i USA-valet: Inspireras av Sverige

MIAMI. Presidentkandidaten Julian Castro har legat lågt i opinionsmätningarna. Men under den första debatten fick den tidigare bostadsministern ett genombrott.

Nerikes Allehanda - 19 nov 16 kl. 05:00

Örebros högste politiker efter USA-valet:"Jag drabbades av existentiellt tvivel"

Världen har fortfarande inte hämtat sig efter Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet, och SD når nya toppnoteringar i de svenska opinionsmätningarna.
Utanför fönstret är det grått och disigt och på Kenneth Nilssons skrivbord väntar en banan och ett päron på att bli mellanmål innan ett möte om det nya kulturkvarteret..

Nyan - 08 nov 16 kl. 11:26

Löfström på plats i USA: Stämningen är nervös

USA-VALET. I morgon får vi veta vem som blir ledare för västvärldens mäktigaste land och mitt i den amerikanska valyran finns Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

– Det här är som julafton för en politiskt intresserad, säger han.

DN - 09 nov 16 kl. 09:47

Därför missade opionsmätningarna Donald Trumps seger

Hillary Clinton skulle gå mot en säker seger, enligt opinionsmätningarna. Hur kunde prognoserna ha så fel? Experter pekar på att USA-valet har varit ovanligt svårt att mäta, men också att analyserna feltolkats..

Politologerna - 09 dec 19 kl. 13:22

Lucka #9: Debatten om opinionsmätningarna

Debatten om opinionsmätningarna tycks ständigt pågå. Samtidigt har på senare år flera svenska opinionsinstitut ändrat sina metoder, så ämnet förtjänar diskussion. Tyvärr är dock diskussionen inte alltid klargörande.

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 05:09

Ovetenskapliga metoder gynnar SD i opinionsmätningarna

OPINIONSMÄTNINGAR Frivilliga väljarundersökningar blir allt vanligare i medierna. Men de baseras inte på slumpmässiga urval ? och är därför meningslösa rent statistiskt.

Politologerna - 28 mar 18 kl. 08:00

Medierna och opinionsmätningarna: fyra förslag till förändring

Debatten om de politiska opinionsmätningarna har ånyo tagit fart. Det är inte förvånande då höstens val närmar sig och intresset för partiernas stöd i befolkningen därmed ökar. Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen, gav debatten extra bränsle genom att besluta att hans tidningar varken ska genomföra eller återge några opinionsundersökningar (med undantag för TT-texter och ledarsidan).

SmålandsPosten - 24 maj 14 kl. 09:20

EU-valet blir en thriller

EU-valet ser ut att bli en thriller in i det sista för flera partier.
EU-kandidaternas insatser i SVT:s slutdebatt kan ha varit avgörande. Om de senaste mätningarna blir valresultat kan flera mindre partier glädjas.

Supermiljöbloggen - 16 nov 16 kl. 08:58

Anders Wijkman: Trump – en tragedi för USA

KRÖNIKA: En tragedi för USA. Men en tragedi också för världen. På annat sätt kan man inte beskriva valet av Trump som ny president.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.