NT > Nyheter

Friday, 04 December, 09:44

NT - 26 okt 20 kl. 16:00

Många sjuka bland lärarna: "Löser det vecka för vecka"Det är fortfarande hög frånvaro bland lärare och förskollärare i Söderköping, men inte samma nivåer som under våren. "Vi löser situationen vecka för vecka", säger Anders Palmgren, förvaltningschef för Barn och utbildning..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Söderköping, Anders Palmgren, Barn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många sjukabland , lärarna, Löserdet , veckaför , vecka
YLE - 25 mar 17 kl. 05:31

Lärarna stressar över digitaliseringen - föräldrarna och integreringen andra stressmoment

Läraryrket är ett av de viktigaste yrkena i världen och våra lärare hör till de bästa som finns. Så sägs det i tacktal och inför val. Men ges lärarna i praktiken förutsättningar att utföra sitt jobb så bra som möjligt?

YLE - 20 okt 14 kl. 16:35

"Jag ser mig inte som någon hjälte"

Piia Laitiainen jobbar som sjuksköterska för organisationen Läkare Utan Gränser. Hon är på väg till Sierra Leone för att under fem veckors tid hjälpa insjuknade i ett eboladrabbat område. Bara några timmar innan planet ska lyfta ligger kläderna som Piia ska ha med sig på sin resa fortfarande utspridda över vardagsrumsgolvet.

Kristianstadsbladet - 07 okt 13 kl. 10:30

"Rapportens siffror speglar inte verkligheten"

Foto: Tom Wall
Personal i förskolan säger att siffrorna i rapporten inte speglar verkligheten. Ett av skälen är att mätningen gjordes under en tid då många barn var sjuka.
Lekholmens förskola var en av åtta förskolor som valdes ut för att delta i kommunens uppföljningsrapport.

YLE - 16 maj 16 kl. 05:00

Hundratals skolor har dragits med dålig inomhusluft

Hundratals skolor i Finland lider eller har lidit av dålig inomhusluft eller mögel, visar en kartläggning av Yle. Enligt enkäten ser elever ut att vara i en sämre sits än lärare vad beträffar hälsovården. Yle har tillsammans med Helsingfors Universitet och Arbetshälsoinstitutet gjort den största kartläggningen hittills om problem med inomhusluft och mögel i finska skolor.

Skånskan - 21 jun 19 kl. 05:00

Deras stu­die öppnar för nytt lä­ke­me­del

Lund Trots att ha­van­de­skaps­för­gift­ning glo­balt sett är den van­ligaste gra­vi­di­tets­re­la­te­rade döds­or­saken för både kvin­na och fos­ter, vet man inte rik­tigt var­för vissa kvin­nor drabbas.
Nu har ett fors­kar­team från Lund kommit ett steg när­ma­re att lösa gå­tan.Bak­om det me­di­cinska ge­nom­brottet ligger många års idogt ar­be­te med att lägga en pus­sel­bit i taget på det som brukar kallas ”teo­riernas sjuk­dom”.

YLE - 20 okt 14 kl. 16:35

Hon åker för att hjälpa de eboladrabbade

Piia Laitiainen jobbar som sjuksköterska för organisationen Läkare Utan Gränser. Hon är på väg till Sierra Leone för att under fem veckors tid hjälpa insjuknade i ett eboladrabbat område. Bara några timmar innan planet ska lyfta ligger kläderna som Piia ska ha med sig på sin resa fortfarande utspridda över vardagsrumsgolvet.

Skånskan - 09 maj 16 kl. 06:00

Dyrt i längden när Eslöv sparar på de svaga eleverna

Eslöv ESLÖV
IM-programmet är något av sista chansen för de elever som inte klarat grundskolan.
Men av de 40-45 IM-elever som började på Bergagymnasiet i höstas kommer det troligen bara att vara 5-6 som når målet – att komma in på ett nationellt program.
Trots det har Eslövs kommun skurit ner på resurserna.

YLE - 23 mar 14 kl. 09:00

Skolan i söder: Föräldrar börjar godta sämre nivå

En språkminoritet borde ge de bästa tänkbara redskapen till sina yngsta så att dessa ska kunna föra språket och kulturen vidare. Vi finlandssvenskar är så få att varenda en spelar en roll, tycker man kanske. Men: Barnen i Svenskfinland behandlas inte jämbördigt, trots att alla måste gå i skola (få undervisning).

Skånskan - 04 sep 18 kl. 15:00

Centerpartiet satsar framåt

ystad Centerpartiet i Ystad går till val på tre breda lokala frågor.
Ystads kommun ska utvecklas nära invånarna.
Ökad trygghet inom vård och omsorg och genom förebyggande arbete.

HBL - 06 mar 15 kl. 09:50

"Svårt ta sig upp utan fotfäste"

Den amerikanska huvudstaden vill gärna utstråla makt och styrka. Men i skuggan av Vita huset och de glänsande historiska monumenten döljer sig en socialkris som gjort tusentals människor hemlösa.Klockan har hunnit bli lite över sju när Perry Oakley startar sin vita paketbil och kurvar ut i trafiken i nordöstra Washington.

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 06:10

Krigsskildring nära människorna

Foto: Christine Olsson
De kvinnliga soldaternas historier avfärdades som snyft- och snorberättelser. Det var inte så kriget skulle återges. Vitryska Svetlana Aleksijevitj samlade dem till en bok och gjorde dem större än själva kriget.

Fler nyheter från NT

NT - 10 minuter sedan

Nystartat holdingbolag i Norrköping

Lennartsson Holding AB, som har sitt säte i Norrköping, uppger att de ska ägna sig åt att "äga och förvalta fast och lös egendom"..

NT - 10 minuter sedan

Regionen får miljonböter för bristande journalsystem

Sjukvårdspersonal i Östergötland kan se för mycket patientuppgifter i regionens journalsystem. Nu får regionen återigen kritik av Datainspektionen för sina säkerhetsbrister och tilldöms att betala 2,5 miljon kronor i böter..

NT - 10 minuter sedan

OS blir nästan 24 miljarder kronor dyrare

De uppskjutna olympiska spelen i Tokyo blir uppemot 24 miljarder kronor dyrare än först beräknat..

NT - 15 minuter sedan

Stiltje på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen uppvisar små kursrörelser. I den inledande handeln är OMXS-index oförändrat, med ett par bolag som sticker ut..

NT - 30 minuter sedan

USA vill göra upp med Huaweis finanschef

USA:s finansdepartement överväger att erbjuda Huaweis finanschef Meng Wanzhou en uppgörelse..

NT - 15 minuter sedan

Skanska gör miljardköp i Boston

Byggbolaget Skanska köper mark i Boston, Massachusetts i USA för 177 miljoner dollar, cirka 1,5 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande..

NT - 45 minuter sedan

"Julstämning och många i rörelse – men utan trängsel"

"Vi är väldigt nöjda. Det har blivit julstämning och mycket människor i rörelse, men utan trängsel." Det säger Therése Eklöf, näringslivs- & turistchef i Söderköpings kommun..

NT - 1 timme sedan

"För dyr" Thordarson näste att lämna IFK-organisationen

IFK Norrköpings ledarorganisation tunnas ut på ytterligare en position. Söndagens hemmamatch mot Helsingborgs IF blir Stefan Thordarsons sista. ”Det blir lastbilen igen”, säger ”Thordar”..

NT - 45 minuter sedan

En av tre vill köpa färre julklappar

En av tre kommer att anpassa sin julhandel på grund av pandemin och köpa färre julklappar..

NT - 1 timme sedan

Löfven håller pressträff om vaccin

Nu på förmiddagen, klockan 09..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.