PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 04 December, 00:03

PrivataAffärer - 26 okt 20 kl. 15:00

Landeborn: Nya restriktioner fördröjer återhämtningenDen senaste veckan har pandemin ökat i styrka i både USA och Europa, och allt fler restriktioner har återinförts för att begränsa den. Det kyligare vädret och ökad vistelse inomhus ger tyvärr bättre förutsättningar för viruset att spridas, och då vintern ännu bara börjat så är risken stor att det kommer att krävas hårdare restriktioner i många månader framöver för att begränsa spridningen.  Samtidigt konstaterar sparekonomen att dödligheten har gått ner och tester och smittspårning har ökat, något som talar för att det inte är aktuellt med lika omfattande restriktioner som i våras. ”Den samlade effekten av många mindre restriktioner blir ändå att återhämtningen i ekonomin kommer att ta längre tid”, resonerar Maria Landeborn. När det kommer till
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Europa, Maria Landeborn, Danske Bank

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LandebornNya , restriktioner, fördröjer, återhämtningen
GöteborgsPosten - 19 jun 20 kl. 22:20

Apple tappade på svag New York-börs

Två av New York-börsens ledande index på backade på fredagen. Antalet nya fall av covid-19 har ökat kraftigt i vissa delstater. Dessutom meddelade Apple att it-jätten tvingas att tillfälligt stänga flera av sina butiker, vilket spädde på farhågorna för att en ny våg av nedstängningar och restriktioner är i antågande – och att det därmed ytterligare fördröjer återhämtningen av USA:s ekonomi..

PrivataAffärer - 25 maj 20 kl. 04:00

Skandia: Krisen är redan historia för börsen

Smittspridningen avtar i många regioner, men ännu annonseras fortsatt mycket stora stimulanser som i sig håller börshumöret uppe, skriver han i en artikel på Skandias hemsida. Återhämtningen under senare veckor har varit enastående, och ett globalt börsindex har stigit omkring 25 procent sedan botten i mars. Trots att uppgången ”kan tyckas överilad” är den på sätt och vis rationell, menar han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.