DN > Utrikes

Thursday, 26 November, 16:06

DN - 26 okt 20 kl. 11:18

Japan vässar sina klimatmålJapans nya premiärminister Yoshihide Suga meddelade på måndagen det japanska parlamentet att landet ska skärpa sina klimatmål och bli. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Yoshihide Suga

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Japan, vässarsina , klimatmål
Supermiljöbloggen - 16 nov 13 kl. 12:36

Japan kritiseras för nytt klimatmål

Under pågående klimatförhandlingar meddelade Japan, världens femte största utsläppare av koldioxid, att landet tänker höja sina utsläpp till år 2020. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur Japan under 2009 lovade att minska sina utsläpp med 25 procent till år 2020. Men som en konsekvens av kärnkraftsolyckan i Fukushima i mars 2011, som ledde till att i princip samtliga av landets kärnkraftsreaktorer tvingades stängas ner av säkerhetsskäl vilket i sin tur har resulterat i att Japan börjat använda mer kol och gas, så har regeringen i landet beslutat att se över klimatmålet.

YLE - 22 nov 13 kl. 15:09

Svalt klimatmöte hettade till

Förväntningarna inför Warszawamötet var måttliga, då siktet redan nu är ställt mot det stora klimatmötet i Paris 2015. Där väntas ett mera omfattande avtal ta form. Miljöorganisationerna oroade sig nu allt mer över den långsamma takt som nationerna enas om en framtida strategi.

Supermiljöbloggen - 17 jul 15 kl. 13:23

Japans nya klimatmål kritiseras

Ett av de länder i världen som släpper ut mest växthusgaser. Japans regering meddelade i dag att landet ska minska sina utsläpp med 26 procent till år 2030, detta jämfört med 2013 års nivåer. Jämfört med 1990 års nivåer handlar det om en minskning med 18 procent.

SvD - 01 dec 15 kl. 23:30

Här går klimatmålet gick upp i rök

På fem månader har Indonesiens skogsbränder släppt ut lika mycket koldioxid som Japan gör på ett år. Nu har de falnat. Men kampen för att hålla lågorna borta på lång sikt är långt ifrån vunnen och Indonesiens klimatmål har gått upp i rök..

Nyteknik - 17 dec 15 kl. 10:57

Storsatsar på kolkraft trots klimatmötet i Paris

Både Japan och Sydkorea håller fast vid sina satsningar på kolkraft, oavsett vad som beslutades på klimatmötet i Paris. 60 nya kolkraftverk ska byggas den kommande tioårsperioden..

UNT - 15 nov 13 kl. 03:50

Japan backar från klimatmålet

Japan sänker sitt mål om minskade utsläpp av växthusgaser dramatiskt. Anledningen är att kärnkraftskatastrofen vid Fukushima 2011 tvingat landet att förlita sig till fossila energikällor.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 13 kl. 03:53

Japan backar från klimatmålet

Japan sänker sitt mål om minskade utsläpp av växthusgaser dramatiskt. Anledningen är att kärnkraftskatastrofen vid Fukushima 2011 tvingat landet att förlita sig till fossila energikällor. I det mål som sattes upp 2009 under en tidigare regering skulle utsläppen minska med 20 procent fram till 2020, utifrån 1990 års nivåer.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 03:50

Japan backar från klimatmålet


Japan sänker sitt mål om minskade utsläpp av växthusgaser dramatiskt. Anledningen är att kärnkraftskatastrofen vid Fukushima 2011 tvingat landet att förlita sig till fossila energikällor.I det mål som sattes upp 2009 under en tidigare regering skulle utsläppen minska med 20 procent fram till 2020, utifrån 1990 års nivåer.

SvD - 15 nov 13 kl. 03:50

Japan backar från klimatmålet

Japan sänker sitt mål om minskade utsläpp av växthusgaser dramatiskt..

BT - 15 nov 13 kl. 03:53

Japan backar från klimatmålet

Japan sänker sitt mål om minskade utsläpp av växthusgaser dramatiskt. Anledningen är att kärnkraftskatastrofen vid Fukushima 2011 tvingat landet att förlita sig till fossila energikällor. I det mål som sattes upp 2009 under en tidigare regering skulle utsläppen minska med 20 procent fram till 2020, utifrån 1990 års nivåer.

NT - 15 nov 13 kl. 03:50

Japan backar från klimatmålet

Japan sänker sitt mål om minskade utsläpp av växthusgaser dramatiskt. Anledningen är att kärnkraftskatastrofen vid Fukushima 2011 tvingat landet att förlita sig till fossila energikällor..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Thanksgiving i pandemin – 54 miljoner går hungriga

Det är helgen då amerikanerna frossar – men årets firande blir en påminnelse om att allt fler går hungriga..

DN - 4 timmar sedan

Många livstidsstraff för turkiskt kuppförsök

En domstol i Turkiet har dömt omkring 30 personer till livstids fängelse för inblandning i kuppförsöket 2016..

DN - 9 timmar sedan

Kraftigt oväder drar in över Indien

Det kraftiga ovädret Nivar har stormat in på Indiens sydkust, med vindar på uppemot 36 meter per sekund och omfattande nederbörd..

DN - 16 timmar sedan

Trump benådar förre säkerhetsrådgivaren Michael Flynn

President Trump har benådat förre säkerhetsrådgivaren Michael Flynn, som sparkades efter 24 dagar på posten sedan det framkommit….

DN - Igår: 10:43

Ryssar lurade Justin Trudeau med ”Greta Thunberg”

Ryska komikerduon Vovan & Lexus ringde Kanadas premiärminister Justin Trudeau och fick honom att tro att han talade med klimataktivisten….

DN - Igår: 09:13

Thailändska protestledare riskerar fängelse för kritik mot kungen

Lagar som förbjuder kritik mot Thailands kungahus har på nytt tagits i bruk för att få slut på de senaste månadernas tilltagande protester..

DN - Igår: 00:55

Skottland först i världen med gratis mensskydd

Skottland är först i världen med att erbjuda kvinnor gratis mensskydd. Nu ska bindor och tamponger finnas tillgängliga på offentliga….

DN - Igår: 00:28

Klädkedja plockar bort hinduisk elefantgud från shorts

En brasiliansk klädkedja drar tillbaka shorts med bilder av den hindusiska guden Ganesha..

DN - Igår: 22:27

Så blir julen i skuggan av pandemin runt om i Europa

I Spanien får högst sex personer samlas runt julbordet, i Italien uppmanas medborgarna att undvika skidsemestrar och i Storbritannien har….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.