Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 26 November, 16:22

Aftonbladet - 26 okt 20 kl. 05:32

IVO vill stoppa assistansfusket▸ I dag presenterar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ett åtgärdspaket för att stoppa assistansfusket och brottslig. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
IVO, Inspektionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IVOvill , stoppa, assistansfusket
Regeringen - 06 apr 17 kl. 07:57

Regnér: Så ska vi stoppa assistansfusket

Debattartikel i Dagens Samhälle, 6 april 2017. Skattemedel avsatta till personer med funktionsnedsättning ska varken gå till brottslighet eller övervinster. För att försvara en så viktig frihetsreform som personlig assistans måste vi ta krafttag mot överutnyttjande och kriminalitet.

SR - 13 jan 15 kl. 03:49

Bristande granskning av assistansfusket

Sen ett och ett halvt år tillbaka har Inspektionen för vård och omsorg (IVO) haft möjlighet att göra oanmälda inspektioner hos de nästan 1000 privata vårdbolag för att utföra tillsyn på den vård som ges. Men under denna period har man bara gjort en enda inspektion..

SR - 29 jun 16 kl. 14:07

Så ska Försäkringskassan utrota assistansfusket

Försäkringskassan har stoppat felaktiga utbetalningar på sammanlagt nära 59 miljoner kronor och ska få över 46 miljoner i skadestånd. Det är resultatet av en femårig satsning för att komma åt assistansfusket..

Skånskan - 14 jul 16 kl. 16:49

Ville stoppa blödning – Brände ollonet

Malmö Efter en misslyckad omskärelse försökte läkaren bränna bort blödningarna.
Istället fick pojken allvarliga brännskador på ollonet. Nu får läkaren skarp kritik för sitt tillvägagångssätt.

Länstidningen i Jämtland - 18 jun 18 kl. 15:41

Ivo godkänner Krokoms kommuns plan för att stoppa arbetstidsfusk på gruppboenden

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har granskat Krokoms kommun efter avslöjandena om att personer med funktionsnedsättning tvingats gå till sängs redan vid 17-tiden för att personal ville gå hem tidigare..

Barometern - 11 sep 19 kl. 10:36

IVO vill stoppa läkare

En hyrläkare som bland annat tjänstgjort vid en hälsocentral i Oskarshamn riskerar att få sin legitimation indragen. Inspektionen för vård och omsorg,IVO,bedömer att läkaren är ”grovt oskicklig”..

Skånskan - 03 jan 16 kl. 16:00

1 222 anmälningar till Ivo under året

SKÅNE Hög personalomsättning och brist på tillgång till rätt kompetens är bidragande faktorer till fel och brister i vården enligt Ivo, inspektionen för vård och omsorg.
Under 2015 har hittills totalt 1 222 anmälningar och klagomål lämnats in i Skåne.Lex Maria och Lex SarahPrivatpersoner kan lämna in ett tips (även anonymt) eller anmäla ett klagomål.

SmålandsPosten - 27 jan 15 kl. 06:51

Politikerna backar upp rättspsyk i striden mot IVO

Politikerna i Region Kronoberg backar nu upp ledningen för rättspsykiatriska kliniken i konflikten med Inspektionen för vård och omsorg, IVO.
Suzanne Frank (M) beskriver IVO:s inställning som ”märklig” och kräver att ett möte snarast äger rum med myndigheten. Smålandsposten har i en rad artiklar, senast i slutet av förra veckan, rapporterat om hur ledningen för den rättspsykiatriska kliniken i Växjö reagerat starkt på att tillsyns­myndigheten IVO inte vill svara på klinikens frågor.

Skånskan - 07 apr 17 kl. 05:00

Ny skarp IVO-kritik mot demenscentret

ESLÖV Eslövs kommun får ännu en gång kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter bristande tillsyn och allvarliga missförhållanden vid Kärråkra demenscenter. IVO är kritisk mot att vård- och omsorgsnämnden inte gör tillräckligt för att förhindra att dementa skadas eller skadar andra boende där. En kvinna avled efter ett bråk mellan två boende i oktober.

Skånskan - 12 apr 18 kl. 14:00

Ivo avslutar Kärråkratillsyn

Eslöv Förra året ställde ­Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, krav på vård- och omsorgsnämnden i Eslöv att åtgärda brister på det särskilda boendet ­Kärråkra.
Nu har nämnden tagit fram adekvata åtgärder, menar Ivo som därför avslutar ärendet.Det förekom 52 avvikelserapporter enligt Sol och sju lex Sarah-rapporter i verksamheten under perioden 2016-02-10 till 2017-09-08, skriver Ivo.

Kristianstadsbladet - 08 feb 14 kl. 07:30

IVO riktar kritik och viteshot

Socialkontoret i Östra Göinge hotas med vite av IVO.En liten pojke placerades i familjehem våren 2011. Östra Göinge kommun har inte följt upp placeringen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.