SR > Nyheter

Saturday, 05 December, 15:33

SR - 26 okt 20 kl. 05:24

Kinas femårsplan ska presenteras idagI Peking inleds idag årets viktigaste politiska möte där ett förslag till Kinas nästa femårsplan väntas offentliggöras..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Peking, Kinas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, femårsplanska , presenteras, idag
DN - 29 okt 15 kl. 07:44

Så ska Kinas femårsplan göras hipp

Kinas 13:e femårsplan är det första planekonomiska möte som fått draghjälp av en livad propagandasång på engelska med tillhörande psykedelisk musikvideo. Det är en färgglad filmsnutt på tre minuter med tecknade figurer som sjunger frejdigt för att nå en ung, hipp, utländsk publik..

Supermiljöbloggen - 31 mar 16 kl. 11:28

Miljöfrågorna prioriteras i Kinas nya femårsplan

Kina har nyligen släppt sin femårsplan för perioden 2016-2021. Miljöfrågorna är högt prioriterade i planen och 10 av 25 mål handlar om miljön, enligt den statliga nyhetsbyrån Xinhuanet News.  Enligt planen ska utsläppen av luftföroreningarna svaveldioxid och kväveoxid minska med 15 procent till 2020 och luftkvaliteten i städerna ska vara bra 80 procent av tiden.

SmålandsPosten - 05 nov 15 kl. 11:45

Ola Wong: Ny femårsplan tillåter två barn

”Shisanwu”, Trettonfem, är orden på kinesiska journalisters läppar i dessa dagar. Vi pratar alltså om ”Det femte plenumet för Kinas kommunistpartis 18:e centralkommitté som nu antagit förslag för ekonomisk och samhällelig utveckling i den 13:e femårsplan för åren 2016-2020” som Kinas statliga nyhetsbyrå Xinhua formulerar det med osviklig känsla för rapp och ledig prosa..

DI - 12 okt 15 kl. 11:26

Kina förbereder ny femårsplan

Kinas kommunistparti kommer att hålla ett möte den 26-29 oktober för att diskutera nästa femårsplan, uppger den statliga nyhetsbyrån Nya Kina enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 29 okt 15 kl. 12:01

Kinas nya femårsplan

Kina har tagit beslut om sin nya femårsplan. Landet siktar på att ha medelhög ekonomisk tillväxt för perioden 2016-2020..

DN - 18 dec 15 kl. 13:13

Kommunistpartiets femårsplan ger nya jobb i Trollhättan

Kinas nyligen presenterade femårsplan ligger bakom storordern för Nevs och därmed hundratals nya jobb i Trollhättan. Utan klartecken från toppen på en satsning på elbilar fram till 2020 hade företaget Panda New Energy troligen inte vågat ta steget att beställa 150.000 fordon..

Sydsvenskan - 20 aug 20 kl. 03:01

Nordkorea redo för nästa femårsplan

Det nordkoreanska styrande Arbetarpartiet ska samlas i januari nästa år för att bestämma en ny femårsplan, rapporterar statliga nyhetsbyrån KCNA. Partikongressen ska då analysera erfarenheter från de senaste fem åren och visa vägen mot en, som KCNA skri.

DI - 08 maj 16 kl. 14:18

Nordkorea har antagit ekonomisk femårsplan

Kim Jong Un och hans kommunistiska styrande parti har haft sin första kongress på 36 år. Under kongressen antogs landets första ekonomisk femårsplan sedan 1980-talet, rapporterar The Washington Post..

SR - 09 maj 16 kl. 15:01

Ny femårsplan för Nordkorea antagen på partikongress

Världens mest slutna land, Nordkorea, har efter helgens partikongress återigen en femårsplan efter över trettio år utan ett sådant civilt dokument. Men det gör inte någon stor skillnad för det spända militära läget just nu, menar Jung Se-hyun tidigare sydkoreansk minister för så kallade återföreningsfrågor..

NSD - 17 okt 16 kl. 10:47

Nu vill succétränaren se en femårsplan

Succétränaren Fredrik Söderholm vill förlänga med Assi – men vill också att klubben tar fram en femårsplan..

DI - 17 jan 18 kl. 07:43

Scandic-konkurrenten presenterar femårsplan

Rezidor presenterar sin nya femårsplan vid en investerardag i Tyskland på onsdagen..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

V-upprop vill stå fast vid att försöka avsätta Löfven

I eftermiddag samlas Vänsterpartiets ledning och las-frågan kommer enligt uppgift att diskuteras. I ett internt upprop, som Ekot har tagit del av, kräver 300 vänsterpartister att V ska stå fast vid att försöka avsätta Stefan Löfven, för att fortsatt värna anställningstryggheten i Sverige. Ekot har under dagen sökt en rad företrädare för Vänsterpartiet.

SR - 1 timme sedan

Arga indiska bönder uppmanar till generalstrejk

Bönderna kräver att regeringen ska dra tillbaka en ny jordbruksreform som försämrar deras villkor och minskar möjligheten att försörja sig. Regeringen säger att de nya lagarna ger bönderna större valmöjligheter och är ett steg i att reformera Indiens jordbrukssektor där hälften av landets 1,3 miljarder människor jobbar. ”Vi står enade i kampen mot den nya reformen”, säger en jordbrukare som nu blockerat infarterna till huvudstaden Delhi..

SR - 2 timmar sedan

Norges karantänshotell möts av hård kritik

Norges lösning med karantänshotell har mötts av hård kritik, eftersom det av vissa anses leda till intrång i privatlivet. Enligt kravet, som infördes på grund av ökande importsmitta, måste inresande som saknar egen fast bostad i Norge spendera tio dagar på särskilda hotell innan de kan resa vidare i landet. ”Jag vill inte fira jul på flygplatshotellet.

SR - 2 timmar sedan

Ryssland inleder storskalig vaccinering mot covid-19

I Ryssland ska en storskalig vaccinering mot covid-19 inledas nästa vecka, efter önskemål från president Vladimir Putin. Det ryska vaccinet Sputnik V var först i världen med att godkännas, men kritiker menar att den ryska ledningen prioriterar snabbhet före kvalitet. Samtidigt är det ryska vaccinet eftertraktat och flera länder som Indien, Brasilien och Sydkorea har visat intresse..

SR - 4 timmar sedan

Henrik Vinge (SD): Dags att se över vår strategi

För att få mer inflytande borde Sverigedemokraterna se över hur partiet agerar i riksdagens budgetprocesser, säger SD:s gruppledare Henrik Vinge i Ekots lördagsintervju. Han menar att det kan vara dags att göra som de andra partierna. Det skulle kunna innebära att SD inte skulle rösta på en budget som de själva inte varit med och förhandlat om..

SR - 5 timmar sedan

Krav på att coronavaccinationer registreras nationellt

Regeringen vill att vaccinationerna mot covid-19 ska registreras i det nationella vaccinationsregistret. Syftet är att få en samlad bild av hur många som vaccinerats och att kunna följa upp vilket skydd det ger och eventuella biverkningar. Men flera regioner har problem med den automatiska överföringen av uppgifter från patientens journal till det nationella vaccinationsregistret..

SR - 7 timmar sedan

Regionalt journalsystem för vaccinationer skrotas

Efter årsskiftet börjar vaccinationen mot covid-19, men det journalsystem som de flesta regionerna använder för att registrera vaccineringar håller på att avvecklas – och det finns inget fungerande alternativ, rapporterar DN. Folkhälsomyndigheten ska se om det går att registrera covidvaccinationer i det nationella vaccinationsregistret. Men svaret kommer först i mars nästa år.

SR - 7 timmar sedan

Tredje virusvåg kan ta fart efter nyår

Höstens kraftiga spridning av covid-19 tycks vara på väg att avta i Sverige – men dödstalen kommer sannolikt att stiga i ytterligare ett par veckor. Mycket pekar på att smittspridningen kan ta ny fart efter nyår i en trejde våg innan vaccineringen får effekt, säger den tidigare statsepidemiolpgen Annika Linde. ”Trots alla förmaningar tror jag att det blir en del resande under julen.

SR - 8 timmar sedan

Hårda tag mot språkprotester i Kina

Polisen har erbjudit belöningar för att få fatt i de som protesterat i kinesiska regionen Inre Mongoliet. Protesterna grundar sig i missnöje mot en skolreform som innebär att kinesiskan ska ta en större plats som undervisningsspråk även i de mongoliska skolorna. ”Att studera kinesiska är vår plikt, men det är inte vårt modersmål”, säger en mongolisk kvinna till SR:s Kinakorrespondent..

SR - 9 timmar sedan

Skatt på bostadsvinster betalas tillbaka efter nya regler

De som sålt en bostad under de senaste sex åren och gjort en vinst som de betalat skatt för, kan kräva tillbaka pengar från Skatteverket. I teorin kan det handla om 900 000 personer som i snitt kan begära tillbaka 100 000 kronor genom omprövning av sina deklarationer. ”Det blir i praktiken gratis att låna pengar av staten”, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.