DI > Ekonomi

Sunday, 29 November, 17:54

DI - 25 okt 20 kl. 20:54

Forskaren: Svenskt stopp för Huawei i 5g-näten kan visa vägen för Europa
Läs mer på DI
Läs mer om:
Huawei, Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskaren, Svenskt, stoppför , Huaweii , 5g-nätenkan , visa, vägen för Europa
Expressen - 25 nov 18 kl. 23:37

Inga planer på svenskt stopp för vapenexport till Saudiarabien

Danmark stoppar vapenexporten till Saudiarabien efter mordet på journalisten Jamal Khashoggi, och även Finland har tagit beslut om att stoppa sin export till landet. Men i Sverige finns inga sådana planer, skriver Dagens Nyheter. .

GöteborgsPosten - 12 mar 19 kl. 11:39

Inget svenskt stopp för olycksdrabbade flygmodellen

Allt fler länder väljer att stoppa Boeings flygplansmodell 737 Max 8 efter helgens flygkrasch i Etiopien..

Aftonbladet - 12 mar 19 kl. 11:53

Inget svenskt stopp för Boeing 737 Max 8

News55 - 7 timmar sedan

Forskaren: Då kan du fira jul med släkten

Forskaren Marcus Buggert ger ett råd till alla julfirare som vill träffa släkten. Det skriver SVT Nyheter..

SVT - 04 feb 20 kl. 19:47

Forskaren: Därför kan man inte lita på Huawei

Diskussionen kring riskerna med att låta kinesiska Huawei vara med och bygga ut 5G-nätet pågår runt om i världen. Men ett förbud mot att släppa in bolaget i 5G-nätet är fel väg att gå. Det är slutsatsen i en ny rapport om Huawei och säkerhetsfrågorna kring 5G..

Dagens PS - 22 feb 19 kl. 09:26

Huawei öppnar flaggskeppsbutik i Wien

Kinesiska Huawei ska öppna en flaggskeppsbutik för smartphones i Österrikes huvudstad Wien. Det blir bolagets första butik av den sorten utanför Kina, skriver Reuters. Huawei, som uppger sig ha 28 procent av mobilmarknaden i Österrike, sade att man tänker öppna butiken denna sommar.

Dagens PS - 28 nov 19 kl. 11:24

Merkel vill stoppa EU-splittring kring Huawei

Angela Merkel efterlyser en gemensam hållning mot Huawei och företagets 5G-planer i Europa. Olika EU-länder har dragit åt olika håll i frågan och Merkel menar att det kan bli ”katastrofalt” om man inte hittar en gemensam hållning.  Även Tysklands försvarsminister har uttryckt oro över att Huawei etablerar 5G-nät i landet och menar att ett förbud kan bli aktuellt.

Nyteknik - 13 aug 12 kl. 08:30

Huawei valde bort svenskt säkerhetscentrum

Huawei har ett säkerhetscentrum i Storbritannien, där man samarbetar med brittiska FRA. -Det fanns tankar på att lägga ett liknande i Sverige, säger Urban Fagerstedt, utvecklingschef på Huawei i Sverige..

Dagens PS - 15 feb 19 kl. 08:07

Spionagemisstänkta Huawei expanderar i Afrika

Kinesiska Huawei planerar att dra igång sitt första datacenter i Sydafrika i mars, uppger bolaget i ett mejl till Bloomberg News. Företaget jobbar med lokala partners på att förbereda det första datacentret i huvudstaden Johannesburg, med siktet på ett andra i Kapstaden, uppgavs det. Huaweis expansion till Afrika kommer sedan flera västländer satt stopp för företagets 5G-utrustning på misstankar om spionage åt Peking.

GöteborgsPosten - 16 maj 20 kl. 08:31

Kina kräver stopp för åtgärder mot Huawei

Kina uppmanar USA att sluta med det "orimliga undertryckandet av Huawei och kinesiska företag" sedan Washington stramat åt reglerna för affärer med telekomtillverkaren. De nya åtgärderna syftar till att stoppa tillverkare av kretsar som bygger på amerikansk teknik eller mjukvara från att leverera produkterna till Huawei, enligt USA:s handelsdepartement..

IT24 - 14 aug 14 kl. 11:03

Huawei jagar svenskt mobilgenombrott


Huawei vill upprepa sin mobila bredband-succé med sina smarta telefoner. Men hittills har det varit uppförsbacke. "Svenska smartphone-marknaden måste vara den svåraste i världen", säger regionchef Yanmin Wang..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.