DN > Ekonomi

Wednesday, 02 December, 04:03

DN - 25 okt 20 kl. 05:34

Det kan du göra avdrag för med nya rut och rotFler tjänster ingår från årsskiftet • Stor guide: Allt du behöver veta om nya och gamla reglerna • Tvätt, laddstolpar, transporter. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det kan du göra, avdragför med nya , rut, och rot
BT - 25 jul 12 kl. 08:59

Rut- och rot-avdrag mest för de högavlönade i Borås

De som bor i Sandared, Sjömarken och Sandhult gör flest rut-avdrag och rot-avdrag i Borås. Minst rut-avdrag görs på Norrby och i vissa av de yttre kommundelarna. Där man tjänar mest görs också de flesta avdragen.

Magazin24 - 05 apr 16 kl. 08:32

C tycker till om RUT- och ROT-avdrag

Nu breddas RUT-avdraget till att omfatta flytt-, it- och trädgårdstjänster. Det är en stor framgång och ett gott betyg för Centerpartiets politik för fler riktiga jobb. Redan år 2003 yrkade Centerpartiets riksdagsledmöter Birgitta Carlsson  och Annika Qarlsson i en motion att införa möjlighet till RUT- och ROT-avdrag, vilket senare förverkligades.

VA - 21 mar 11 kl. 14:08

Nu ska rut och rot synas

21 mars I årets deklarationer kommer Skatteverket särskilt att titta på att avdragen för husligt arbete och reparationer, så kallat rut och rot, är korrekt redovisade. ? De flesta hantverkare har fått skattereduktionen direkt när de fakturerade men det är ändå den enskildes skyldighet att kontrollera att det hela är korrekt, sade Hansson.

Opinionen.se - 04 jun 13 kl. 12:13

Skärpt kontroll över rut och rot

Finansminister Anders Borg vill skärpa kontrollen över rut- och rot-systemen. ? Vi ska tillsätta en arbetsgrupp som ska se över kontrollerna och som ska återkomma med en promemoria i höst, säger han.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Dags att införa Rut och Rot för trygghet

Dagens brottslighet kräver nya lösningar. Att stoppa inbrotten är en viktig fråga, där införandet av ett Rut- och Rot-avdrag för installation av larm samt väktarutryckningar är prioriterat, skriver Li Jansson..

Dagens PS - 24 jul 17 kl. 10:05

Svenskar tar med sig rut och rot på semestern

Sedan 2014 har antalet utländska företag som får pengar av Skatteverket genom rut- och rotavdrag ökat med 40 procent, rapporterar Ekot. Vad alla kanske inte vet är att man, precis som i Sverige, kan få del av arbetskostnaden betalad av Skatteverket trots att fritidshuset ligger i exempelvis Spanien. ”Som kund måste man äga sitt hus och måste använda det själv, det kan inte vara ett hus som man hyr ut till någon annan.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 11:41

Rut och rot minskar svartjobben

Införandet av rut- och rot-avdragen har minskat acceptansen bland allmänheten att anlita svart arbetskraft. Den slutsatsen drar Skatteverket sedan nio av tio tillfrågade i en undersökning svarat att de inte tycker att det är okej att folk köper städning utan att skatta för tjänsten. Lika många var också emot att köpa rot-arbeten svart..

LV - 26 jan 16 kl. 15:21

95 miljoner i RUT och ROT

Drygt 95 miljoner har gått ut i RUT- och ROT- ersättning till kommunens invånare. Det är framförallt ROT-avdragen som har ökat och uppgick 2015 till 86,5 miljoner kronor..

Alliansfritt Sverige - 20 jul 11 kl. 10:35

RUT och ROT för 7,2 miljarder i halvåret

PRIORITERINGAR. Det har spårat ur. Dagens Nyheter:
Rut- och rottjänster ökar.

SN - 03 jan 14 kl. 18:48

Rut och rot ökar i Trosa och Gnesta

I hela landet ökar rut och rot minskar. Det visar färsk statistik från Skatteverket. Men i Trosa och Gnesta ökar köparna av både rut- och rottjänster..

DI - 23 aug 14 kl. 09:26

Här ökar rut och rot snabbast

Nyttjandet av rut- och rot-tjänster ökar snabbt. Men det spretar ordentligt i de olika länen.I Halland ökade rut-avdragen med drygt 150 procent under första halvåret, medan Uppsalaborna drog ner på sina städtjänster..

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Slutet nära för anrik brittisk butikskedja

Slutet närmar sig för anrika brittiska butikskedjan Debenhams. En likvidationsprocess är på väg att inledas vilket betyder att kedjans….

DN - 16 timmar sedan

SCA säljer brittiskt bolag

Skogskoncernen SCA säljer bolaget SCA Wood Suppy UK Ltd till brittiska BSW Timber Ltd, skriver SCA i ett pressmeddelande..

DN - 16 timmar sedan

Astra Zeneca i miljardaffär

Läkemedelsjätten Astra Zeneca säljer rättigheterna till storsäljaren Crestor, en medicin som ska förhindra hjärt- och kärlsjukdom..

DN - 16 timmar sedan

Vattenfall får tysk kompensation

Statliga Vattenfall ska kompenseras för avvecklingen av företagets koleldade kraftverk utanför Hamburg..

DN - 17 timmar sedan

Fler konkurser i utsatta branscher

Ökad smitta och hårdare restriktioner drabbar nu redan utsatta branscher hårt. Efter flera månader med positiv utveckling ökar konkurserna….

DN - 18 timmar sedan

Stora AI-klyftor mellan män och kvinnor

Undersökning om svenskar och artificiell intelligens • Män upplever sig veta mer..

DN - 18 timmar sedan

Full fart inom svensk industri

Industrin har fått rejäl fart i Sverige igen. Det visar senaste inköpschefsindex..

DN - 18 timmar sedan

Styrkebesked för svenska livsmedel

Trots pandemi – den svenska livsmedelsindustrin har ökat i konkurrenskraft under det tredje kvartalet i år..

DN - 18 timmar sedan

Tydligt lyft på Asienbörserna

Förhoppningar om att ett vaccin ska finnas tillgängligt före årsskiftet fick Tokyobörsen att lyfta..

DN - Igår: 11:59

Tillfälligt reaktorstopp i Oskarshamn

Reaktorn O3 i Oskarshamn har tillfälligt stoppats. Orsaken är att en ventil behöver tätas och att turbinens generatorutrustning måste….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.