Expressen > Nyheter

Sunday, 29 November, 21:05

Expressen - 24 okt 20 kl. 14:35

Svensk stiftelse gav stöd till okänt muslimskt nätverkDen norska muslimska stiftelsen Alnor har fått ekonomiskt stöd av svenska Al-Risalah.Al-Risalah har skickat hundratusentals kronor till den norska motsvarigheten, avslöjar Dagbladet.Stiftelsen har tidigare kopplats till det Saudiarabiska kungahuset..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alnor, Al-Risalah, risalah, Dagbladet, Saudiarabiska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk stiftelse, gav, stödtill , okänt, muslimskt, nätverk
HBL - 03 jan 13 kl. 06:12

SFP-stiftelse gav 80 000 euro i valbidrag

Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland var kommunalvalets i särklass största bidragsgivare. Cirka 80 000 euro fördelades mellan över fyrtio kandidater.För ett år sedan tömde Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland sitt konto och hela styrelsen byttes ut.

HBL - 02 mar 13 kl. 05:24

Märta Sohlbergs stiftelse ökar utdelningen

Märta Sohlbergs stiftelse börjar betala mer pengar till den kristna retreatgården Snoan. Det här blev klart i går då tre stiftelser med kopplingar till retreatgården höll möte.Hbl skrev för två veckor sedan om Märta Sohlbergs stiftelse där styrelsemedlemmen Marianne Palmgren förundrade sig över att den avlidna donatorns bostad i Tölö var osåld och inte inbringade några pengar till stiftelsen.

YLE - 12 dec 14 kl. 17:11

Aspegrens stiftelse fick tilläggstid

På måndag borde Aspegrens stiftelse senast betala tillbaka sina lån till staden Jakobstad. Stiftelsen hade ansökt om en förlängnin av lånetiden, och fick en viss tidsfrist. Stadsstryrelsen behandlade saken på ett extra insatt möte på fredagen.

YLE - 13 jun 13 kl. 05:22

Karisbo i stiftelse topp 10

Spela upp klipp på ArenanI Västnyland finns ett trettiotal olika stiftelser registrerade, visar Yle Nyheters granskning av stiftelsemakten. Granskningen visar också att Folkhälsans vd Stefan Mutanen från Karis har mest stiftelsemakt i regionen. I Västnyland finns 33 svenska stiftelser registrerade, 22 stycken i Raseborg, sex i Hangö, två i Sjundeå, två i Ingå och en i Lojo.

YLE - 24 sep 13 kl. 13:56

Stiftelse kan stöda Fiskars skola

Skolnätet i Raseborg är under lupp. Fiskarin koulu upplever sig hotad men kan få stöd av en finlandssvensk stiftelse. Staden Raseborg utesluter inte stödet.

Sydsvenskan - 24 apr 13 kl. 06:30

Professor tog väl hand om ekonomisk stiftelse

Professor Björn Thalberg, 89 år, Lund, har, som tidigare meddelats, avlidit.På Nationalekonomiska institutionen gjorde Björn stora insatser som forskare, lärare, handledare och inspiratör. Hans genuina vänlighet och osjälviska stöd till unga studenter och doktorander ledde via en ödets nyck till att Arne Rydes stiftelse bildades 1971, efter att den 23-årige doktoranden Arne Ryde omkommit i en bilolycka 1968.

YLE - 05 jun 16 kl. 20:00

Ny fastighet blev miljonförlust för stiftelse

Kilo svenska stiftelse har gjort en förlust på närmare en och en halv miljon euro på 2010-talet. Stiftelsens uppgift är att upprätthålla en svensk lekskola i Kilo. Bakom förlusten ligger byggandet av fastigheten Villa K i Esbo.

TA - 26 jan 11 kl. 07:08

Kamprad styr via dold stiftelse

Ingvar Kamprad kontrollerar maktbolaget Inter Ikea via en dold stiftelse i Liechtenstein. I stiftelsen finns 100 miljarder kronor, enligt SVT:s Uppdrag Granskning. Kamprad uppges också ha fortsatt stor makt i Ikea.

Sydsvenskan - 11 feb 12 kl. 00:51

Stiftelse ska rädda galafriidrotten

Foto: Per Groth
Nu ger sig MAI:s hedersordförande Bengt Bendéus in i debatten om Stadionområdet.
Han vill starta en stiftelse som ska säkra friidrotten i Malmö och arrangera framtida galor ? kanske redan 2015 ?

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 06:30

Stiftelse kan rädda Backåkra

En stor man testamenterade en ståtlig gåva till en förening han gillade starkt. Men det blev så fel. Dag Hammarskjölds Backåkra blev en börda för Svenska turistföreningen.

HBL - 01 dec 13 kl. 18:49

Fond blev stiftelse

HELSINGFORS. Kulturfondens investeringsfond blir självständig stiftelse.Fonden för kultur- och utbildningsinvesteringar inom Svenska kulturfonden omorganiseras till en självständig stiftelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.