Dalarnas tidningar > Nyheter

Wednesday, 02 December, 13:13

Dalarnas tidningar - 24 okt 20 kl. 14:06

Bilder på arbetare som mördades i militärkuppen ser för första gången dagens ljus – i utställning på Avesta bibliotekChile, 1973. En kupp skakar landet och militären tar över makten. Människor mördas och försvinner....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Avesta

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bilder, arbetaresom , mördadesi , militärkuppen, serför , första gången dagens ljus i utställning på Avesta bibliotek
Skånskan - 25 jan 19 kl. 20:00

Chiles närhistoria i bilder

LUND På fredagen öppnade utställningen om Chiles närhistoria i film och konst i Lunds konsthall.Utställningen rör sig kring tiden före och efter militärkuppen i Chile 1973 men ger bakgrund och upphov till reflektioner även om nutiden, inte bara i Chile utan internationellt och i Sverige. Att minnas det som är, heter utställningen som tagits fram av en grupp konstnärer som är aktiva i Chile och andra länder men som ställer ut i Lunds konsthall för första gången.

SVT - 17 okt 16 kl. 19:53

Maria Adlercreutz vävde in sin samtid

Konstnären Maria Adlercreutz tröttnade på nyhetsmediernas snabba och anonyma bilder av världen. I stället förde hon in bilder från Vietnamkriget och den chilenska militärkuppen i det långsamma textilhantverket och blev en av 1900-talets mest inflytelserika textilkonstnärer. Två år efter hennes död visas nu Adlercreutz verk i en retrospektiv på Thielska galleriet i Stockholm..

Sydsvenskan - 17 jun 14 kl. 05:30

Merete Mazzarella: Man söker starkare ord men kan inte finna dem

Jag står vid en genomlyst glasskiva med en liten diabild i handen. På glasskivan ligger 999999 exakt likadana bilder, de ser ut som en grav eller en hög aska från ett krematorium. Bilden visar ett barns ögon, dess blick; barnet är den femårige Nduwayezu som kom till ett flyktingläger i Rwanda efter att han hade sett båda sina föräldrar dödas med macheteknivar och som inte sade ett ord på flera veckor.

Länstidningen i Jämtland - 05 feb 16 kl. 14:30

Recension: Utan mamma i Moskva

Under några dagar i augusti 1991 höll världen andan. Det var då Sovjetunionens president Michail Gorbatjov fängslades och några kuppmakare tog makten. Upproret gick över på några dagar, Jeltsin ingrep med pansarvagnar och allt återgick åtminstone tillfälligt till ordningen.

Cornucopia - 16 jul 16 kl. 10:41

Över 200 dödade när islamisterna segrar i Turkiet

Militärkuppen i Turkiet verkar ha misslyckats, även om det finns rykten om pågående strider på andra platser än Ankara och Istanbul. Över 200 dödades när islamisterna stärkte sin makt, varav 104 kuppsoldater. En del av dessa lynchades till döds av de uppretade islamisterna, andra dödades i striderna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.