Corren > Nyheter

Thursday, 03 December, 12:52

Corren - 24 okt 20 kl. 14:00

De vill uppmärksamma starka barn - genom läsningUnder de kommande veckorna kommer biblioteket i Boxholm att arrangera barnboksveckor. Syftet är att uppmärksamma hur viktigt det är med läsning bland barn och unga..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Boxholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill uppmärksamma, starka, barngenom , läsning
Cornucopia - 13 sep 20 kl. 11:42

Långläsning: "Spioner maskerade till turister" - som man känner sig själv - sovjetisk propaganda och kontraspionage

"För vårt sovjetiska moderland!"Nedan har en läsare ("skribenten") gjort ett referat och delvis översättning av den gamla sovjetiska propagandaskriften och kontraspionagehandboken "Spioner maskerade till turister" från 1963. En mycket intressant historia, tillika aktuell på många sätt än idag.

Magazin24 - 15 okt 12 kl. 10:10

Anhöriga uppmärksammas på mässa

På tisdag anordnas en anhörigmässa på Medborgarhuset i Arboga. "Vi vill i och med mässan uppmärksamma den stora gruppen medberoende som finns" säger Stefan Byström på Socialförvaltningen i Arboga. Mässan startar klockan 13.

Regeringen - 27 aug 13 kl. 16:03

Raoul Wallenberg-föreläsning om civilkurage, personligt mod och diplomatins gränser

För att uppmärksamma Raoul Wallenberg-dagen anordnar regeringen i dag en föreläsning om civilkurage, personligt mod och diplomatins gränser. Huvudtalare är Staffan de Mistura, ambassadör och tidigare FN-sändebud i Afghanistan och Irak. Utrikesminister Carl Bildt, EU-minister Birgitta Ohlsson och integrationsminister Erik Ullenhag medverkar också.

Barometern - 10 okt 13 kl. 09:49

Reumatismens gåta måste få en lösning

I Sverige finns cirka en miljon människor som har en reumatisk sjukdom. På lördag är det Internationella reumatikerdagen och vi vill därför uppmärksamma tidningens läsare på vad vi gör och vad vi vill.
Reumatikerförbundet är en kunskapsorganisation som visar vägen till ett fullgott liv för personer med reumatiska sjukdomar eller andra sjukdomar i rörelseorganen.

Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 14 kl. 06:00

Uppmärksammar brottsofferdagen

I morgon är det den internationella brottsofferdagen. Här i Kristinehamn kommer Brottsofferjouren Östra Värmland att uppmärksamma detta genom en öppen föreläsning. – Det kommer att handla om vad som sker på internet, säger Ewa Wernersson..

LV - 07 nov 14 kl. 09:28

Föreläsning om internationellt försvar

I onsdags kväll samlades ett 30-tal personer för att lyssna på Lars Ericson Wolkes föreläsning om svenskt försvar. Temat var internationella insatser, från 1950-talet fram tills idag. Föreläsningen var ett sätt att uppmärksamma Sveriges 200 år av fred..

SVT - 10 aug 16 kl. 20:13

Högläsning av statlig utredning på festival

2,6 miljoner ord, 6000 sidor håller på att läsas upp på scenkonstfestivalen The Fringe i Edingburgh. Maratonläsningen av den brittiska Irakutredningen är ett sätt att uppmärksamma och skapa debatt kring Storbritanniens roll i Irakkriget..

Kristianstadsbladet - 04 sep 17 kl. 00:01

Morgondagens ojämlikhet väntar på lösning

Låt inte killarna halka efter mer i skolan. Skolans politiker måste uppmärksamma problemet - och presentera förslag för att lösa det..

Trelleborgs Allehanda - 14 feb 20 kl. 19:00

TFF:s blåa shorts endast temporär lösning

Den skarpsynte kan uppmärksamma förändringar i TFF:s matchställ under försäsongen. Varför är det så? .

YLE - 13 apr 17 kl. 04:21

Markku Suksi: Barnkonventionen bör följas vid beslut om utvisning av barn

Den här veckan har en eventuell avvisning av en irakisk familj väckt rubriker. I familjen finns sju barn av villka en del är födda utomlands och har aldrig ens varit i Irak.
Markku Suksi, professor i offentlig rätt vid Åbo Akademi, kommenterar för Svenska Yle rättsväsendets syn på liknande fall och hur FN:s barnkonvention förhåller sig till utvisning av barn.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 09:49

Ljus i tunneln för barns läsning

Krönika De senaste PISA-undersökningarna visar att läsförståelsen hos svenska skolbarn minskat dramatiskt. 2003 låg Sverige på 5:e plats, 2012 på 20:e. Detta är problematiskt på flera sätt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.