SR > Nyheter

Saturday, 28 November, 03:01

SR - 24 okt 20 kl. 13:49

LÅNGLYSSNING: Ändrad syn på brott och straffVilken effekt har strängare straff på brottslighetens utveckling? Och hur kommer det sig att den allmänna synen på brott och straff har ändrats så mycket sedan 1960-talet?.
Läs mer på SR
Läs mer om:
LÅnglyssning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LÅNGLYSSNING, Ändrad, syn, brottoch , straff
DI - 27 maj 15 kl. 19:05

Oförändrad syn på Telia bland institutionella ägare

Trots nya uppgifter rörande Telia Soneras misstänkta mutaffär i Azerbajdzjan tycks många av de institutionella ägarnas syn på bolaget vara oförändrad. Flera ägaransvariga betonar att det är bättre att försöka påverka än att sälja av aktier..

Norrtelje Tidning - 17 aug 12 kl. 11:23

Ändrad syn på skattefusk

Svenskarnas inställning till svartarbete och skattefusk har förändrats sedan ROT- och RUT-avdragen infördes. Det visar en undersökning som gjorts av Skatteverket..

Opinionen.se - 05 maj 13 kl. 13:06

Förändrad syn på arbete i Japan

En ny generation japanska IT-entreprenörer försöker förändra den konservativa synen på arbete. Ett allt tuffare ekonomiskt klimat har gjort drömmen om en livstidsanställning omöjlig att uppnå för många unga japaner. Problemet är fortfarande att eget företagande inte uppmuntras och att det är fult att misslyckas.

SvD - 20 feb 15 kl. 14:49

Danmark: kronan tappar rejÄlt mot euron, Ändrad syn pÅ peg

Den danska kronan har på fredagen tappat nästan 2 öre till 7:462 mot euron, vilket är det största intradags-fallet sedan euron introducerades 1999..

GöteborgsPosten - 01 okt 17 kl. 09:00

Kurs matchar förändrad syn på begravningar

En längtan efter att hjälpa människor i sorg och att göra något betydelsefullt. Därför sadlar brevbäraren Magnus Lilja och marknadschefen Lovisa Grundberg om till begravningsrådgivare..

SR - 18 jan 20 kl. 13:18

Långlyssning: Politikens föränderliga syn på religion

Regeringen tänker sätta stopp för nya religiösa friskolor. Säger detta något om politikens syn på religion ur ett större perspektiv?.

SR - 11 maj 19 kl. 14:37

Långlyssning: Bråket i försvarsberedningen

På fredagen meddelade C, L, M och KD att de lämnar försvarsberedningen i protest mot Socialdemokraternas syn på finansieringen. Vad händer nu?.

BT - 15 jan 15 kl. 14:00

Medeltida syn på straff gör ingen nytta

Niklas Arvidsson (KD) beskriver tre olika syften med fängelsestraffet. Det är intressant att han som förespråkar en religiös syn på saker och ting vill ha ett samhälle där människor får upprättelse enbart genom att straffa brottslingar hårdare och längre. Arvidsson vill att straffskalan ska upplevas rättvis från medborgarna.

DI - 15 mar 16 kl. 06:40

Oförändrad penningpolitik i Japan

Den japanska centralbanken beslutade på tisdagen att hålla penningpolitiken oförändrad samtidigt som man reviderade ned sin syn på ekonomin och inflationsförväntningarna något..

Skånskan - 04 sep 19 kl. 11:30

Antalet anmälda brott fortsätter att minska

STAFFANSTORP Antalet anmälda brott i Staffanstorp fortsätter att minska.
Det visar statistik från årets början fram till nu.– Det är en fortsatt nedåtgående trend, säger kommunpolis Christer Stålhandske i Staffanstorp.

DI - 12 jul 19 kl. 09:47

Direktionen enig om räntebanan men olika syn på tajming för räntehöjning

Riksbanksdirektionen betonade ökade risker vid det penningpolitiska mötet i början av juli. Medan ledamöterna var eniga om att behålla räntebanan oförändrad syns viss skillnad i deras syn på tajmingen för nästa räntehöjning enligt mötesprotokollet..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

FN manar till lugn efter attack mot iransk forskare

Efter attacken mot den iranske kärnenergiforskaren Mohsen Fakhrizadeh manar FN:s generalsekreterare António Guterres till återhållsamhet. ”Vi uppmanar till återhållsamhet och att man undviker handlingar som kan leda till en upptrappning av situationen i regionen”, säger han. Iran har fördömt attacken som ett terrordåd och pekar ut Israel, samtidigt som de hotar med hämnd..

SR - 4 timmar sedan

Många svenska företag i ny it-läcka

Flera ip-adresser till svenska företag och vårdinrättningar finns med på en lista med sårbara it-system som legat öppet på nätet, skriver TT. Troligen är det angripare som kartlagt vilka företag och organisationer som skulle vara lätta att utpressa. Det betyder inte nödvändigtvis att företagen har utsatts för angrepp, bara att deras it-system har varit sårbara..

SR - 4 timmar sedan

45 000 i upprop – kräver att Iran friger Djalali

Människorättsorganisationen Amnesty kräver i ett upprop att dödsdomen mot den svenskiranske forskaren Ahmadreza Djalali upphävs och att han friges omedelbart. I dag överlämnades uppropet med nära 45 000 underskrifter till Irans ambassad. Djalali greps 2016 och dömdes till döden året därpå, anklagad för spioneri.

SR - 5 timmar sedan

Regeringen förlänger permitteringsstöd

Regeringen ändrar nu villkoren för de företag som ska ta del av statens förlängda permitteringsstöd framöver. Beslutet som fattades i dag..

SR - 5 timmar sedan

Vattenkraft räknas inte som en hållbar energikälla

Vattenkraft räknas inte som en hållbar energikälla enligt ett förslag från EU kommissionen som har lagt fram en lusta över gröna investeringar. Listan över hållbara investeringar är en följd av EU:s gröna satsning..

SR - 6 timmar sedan

Ge socialtjänstpersonal samma skydd som blåljuspersonal

Akademikerförbundet SSR kräver att lagen om sabotage mot blåljusverksamhet även ska gälla för socialtjänstens personal. Enligt fackförbundet skulle det vara ett sätt att skydda personalen mot hot och våld. "Man får inte glömma att socialtjänsten är samhällets sista skyddsnät och det får aldrig fallera på att det här inte finns på plats", säger fackförbundets ordförande Heike Erkers..

SR - 6 timmar sedan

Hade varje dag varit som Black Friday skulle vi gått sönder

Många som jobbar i e-handeln riskerar att få arbetsskador när de lyfter paket. Det visar inspektioner av nästan sjuhundra arbetsplatser som Arbetsmiljöverket gjort där de flesta har brister i arbetsmiljön. " Under Black Friday och jul är det oerhörda volymer, hade vi jobbat såhär varje dag hade vi gått sönder".

SR - 6 timmar sedan

" Mordet på kärnenergiforskaren beror på det politiska läget"

Atomforskaren dödades utanför Teheran när gärningsmän först detonerade en sprängladdning bredvid hans bil och sedan pepprade bilen med kulor. Att han dödades just nu beror enligt forskaren Rouzbeh Parsi på det politiska läget. " Mohsen Fakhrizadeh har anklagades för att ha lett försöken att utveckla kärnteknikprogrammet i en militär riktning.

SR - 8 timmar sedan

Markägare bör ersättas för sista orörda naturskogarna

Sverige bör spara de ursprungliga skogarna längs fjällkedjan och ersätta markägarna för det. Utredningen föreslår även att nyckelbiotopsinventeringarna upphör. Dessa har skapat konflikter över hela landet.

SR - 9 timmar sedan

Framstående iransk forskare dödad i attack

Den framstående iranske kärnenergiforskaren Mohsen Fakhrizadeh har dödats i en attack utanför landets huvudstad Teheran, rapporterar statliga iranska medier, enligt TT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.