DI > Ekonomi

Saturday, 28 November, 12:18

DI - 24 okt 20 kl. 13:13

Han konkurrerar med extremt rena dna-bitar
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han konkurrerarmed , extremt, rena, dna-bitar
YLE - 26 mar 17 kl. 15:07

Målsökande dna-teknik viktig för samhället - men väcker också etiska frågor

Många genforskare har under de senaste åren börjat använda en teknik som gör att de kan genförändra djur och växter mer exakt än tidigare. Det görs till exempel för att förändra någon egenskap. Och hos oss människor hoppas man kunna förhindra vissa genetiska sjukdomar.

Nyteknik - 07 dec 12 kl. 10:37

DNA-lego bygger transportfordon

Syntetiskt tillverkade dna-bitar kan användas för att bygga avancerade 3d-strukturer. Resultatet kan bli nanosmå fordon som transportera läkemedel till rätt plats i kroppen. Det hävdar amerikanska forskare..

SR - 17 dec 18 kl. 08:26

Barnets kön bestäms delvis av skräp-dna

Forskare i Australien har hittat små bitar i vårt dna som styr aktiviteten på de gener som avgör ett barns könsutveckling..

SR - 11 feb 19 kl. 11:33

Blombesökare lämnar en gästbok av dna

Okända pollinatörer för vissa blommor kan upptäckas genom att samla in små bitar av DNA som de har lämnat efter sig på blommorna..

LV - 31 maj 17 kl. 21:30

Volleyboll är rena motorvägen för integration

Volleyboll är rena motorvägen för integration. På planen suddas gränserna ut, spelarna kommer närmare varandra, lär känna varandra. Språkbarriärer slås i småbitar..

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 22:11

Gör ditt dna en tjänst och res dig

Dra ner på stillasittandet, så mår din arvsmassa bättre.Det konstaterar forskare vid Karolinska institutet i Stockholm efter att ha mätt telomererna på 49 soffpotatisar i sena 60-årsåldern.
Telomerer är de "bitar" som sitter på kromosomernas ändar och skyddar dem, ungefär som den lilla plastbiten längst ut på ett skosnöre som förhindrar att snöret trasslar till sig.

ÖstersundsPosten - 04 sep 14 kl. 22:11

Gör ditt dna en tjänst och res dig

Telomerer är de "bitar" som sitter på kromosomernas ändar och skyddar dem, ungefär som den lilla plastbiten längst ut på ett skosnöre som förhindrar att snöret trasslar till sig..

DalaDemokraten - 04 sep 14 kl. 22:11

Gör ditt dna en tjänst och res dig

Telomerer är de "bitar" som sitter på kromosomernas ändar och skyddar dem, ungefär som den lilla plastbiten längst ut på ett skosnöre som förhindrar att snöret trasslar till sig..

BT - 04 sep 14 kl. 22:11

Gör ditt dna en tjänst och res dig

Dra ner på stillasittandet, så mår din arvsmassa bättre. Det konstaterar forskare vid Karolinska institutet i Stockholm efter att ha mätt telomererna på 49 soffpotatisar i sena 60-årsåldern.Telomerer är de "bitar" som sitter på kromosomernas ändar och skyddar dem, ungefär som den lilla plastbiten längst ut på ett skosnöre som förhindrar att snöret trasslar till sig.

BT - 24 maj 13 kl. 18:28

Bilden av paradiset faller i bitar

Oroligheterna i Stockholms förorter fortsätter att attrahera utländska medier. ? Sverige är för många känt för att vara rena paradiset, säger reportern Óscar Gutiérrez från spanska El País.

Sydsvenskan - 08 sep 14 kl. 05:30

Små bitar bäst

Lite förvånande, men ändå förväntat, är det att varumärket UKON nu sortimentbreddas med hjälp av en historisk roman.Poeten Ulf Karl Olov Nilsson ikläder sig den brittiska succéförfattaren Hilary Mantels mantel och skriver en trehundra sidor lång, rapsodisk krönika över Tudorkungen Henrik VIII:s liv som språkfåle. Många gnägg blir det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.