UNT > Lokalt

Thursday, 26 November, 16:07

UNT - 24 okt 20 kl. 13:00

Så jobbar de med 225 barn och 49 olika språkTrots stora utmaningar får två kommunala förskolor i Valsta höga betyg. Här är all personal utbildad..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Valsta

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , jobbarde med , 225, barnoch 49 olika , språk
YLE - 30 apr 13 kl. 15:05

"Alla som jobbar med barn borde visa sin straffbakgrund"

Bara en liten del av de som jobbar med barn och unga får sin straffbakgrund kontrollerad. Utdrag från straffregistret kan nämligen bara krävas för arbetsuppgifter som räcker längre än tre månader. En lagförändring kan vara på kommande ?

Dagen - 04 dec 17 kl. 11:04

Präst dömd för barnsexbrott jobbar med barn igen

För några år sedan dömdes prästen för sexuellt ofredande av en konfirmand. I dag jobbar han inom barn- och ungdomsverksamheten i en annan församling..

Dagen - 04 dec 17 kl. 11:04

Präst dömd för barnsexbrott jobbar med barn igen

För några år sedan dömdes prästen för sexuellt ofredande av en konfirmand. I dag jobbar han inom barn- och ungdomsverksamheten i en annan församling..

Blekinge Läns tidning - 12 jun 16 kl. 21:39

Jobbar med barn och vinrankor

Karl-Johan Arto har renoverat norske kronprinsens badrum. Dessutom har han dömt världsmästerskapen i innebandy för Norge. Numera lever han ett spännande liv bland barn på förskola och vinrankor i Europa..

HBL - 20 sep 14 kl. 05:42

Försvunna barn lever farligt

I fjol fick nödcentralerna över 5 000 samtal om försvunna barn och unga. De flesta kommer till rätta snabbt och bara en del hamnar i polisens register, men en del återvänder med tungt bagage.De spektakulära fallen som når löpsedlarna om barn som kidnappas av utomstående är lyckligtvis väldigt få.

Nyheter 24 - 17 okt 11 kl. 08:42

Ingen kontrollerar vem som jobbar inom äldrevården


Lagen säger olika om barn och äldre. För att få arbeta med barn måste du lämna in utdrag ur belastningsregistret. När det kommer till äldrevården så är det upp till arbetsgivaren själv att fatta beslut.

BT - 21 nov 14 kl. 06:25

Knarkåtalad jobbar på skola i Borås

Han misstänks ha gömt narkotika nära en skola, står åtalad på tio punkter och utreds som misstänkt för ännu fler brott. Nu jobbar den unge mannen på en skola i Borås där han ska vara förebild för barn och ungdomar. – Vi kommer direkt att undersöka om det är lämpligt att han är kvar och skulle det visa sig olämpligt kan han åka ut därifrån på en gång, säger Dag Forsström, chef för Borås stads arbetslivsförvaltning.

YLE - 25 jan 16 kl. 15:37

De misstänktes för att ha slagit sitt eget barn

En lagändring har gjort att antalet barnmisshandelsfall skjutit i höjden, men antalet allvarliga fall har inte stigit. Flera oskyldiga misstänks och vi har träffat en av dem. Det var för sju år sedan som C:s då åtta månader gamla barn fick en bula i huvudet som inte ville gå bort.

YLE - 08 dec 16 kl. 15:27

Österbottniska barn ska få bättre självkänsla

Barn har allt svårare att visa respekt och även empatin och självkänslan är bristfällig. Det här vill forskare vid Åbo Akademi råda bot på genom att stöda pedagoger i sitt dagliga arbete med barn. Christin Furu, universitetslärare vid Åbo akademi, och forskaren Märta Sandvik har sedan augusti 2015 jobbat med varsin grupp pedagoger som utvecklat en handlingsberedskap när det gäller att stöda barns utveckling av självkänsla respektive empati.

UNT - 12 sep 11 kl. 18:09

"Bristen på kunskap skadar faktiskt barn"

Samlad kompetens som sprids ut till alla som jobbar med barn skulle kunna förebygga att barn far illa. Det menar riksdagspolitikern Anders W Jonsson (C), som om någon vecka lägger fram en riksdagsmotion om att inrätta ett nationellt centrum för barnfrid i Uppsala..

Sydsvenskan - 15 nov 13 kl. 06:30

Koll ska ge tryggare barn

Regeringen utfärdade i går en ny lag om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Den innebär att även de som jobbar med barn på fritiden, till exempel ledare inom idrott och söndagsskolor, får skyldighet att på begäran visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.– Jag hoppas att det ska innebära lite större säkerhet för ungdomar som engagerar sig i idrottsrörelsen, säger justitieminister Beatrice Ask (M)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.