NT > Nyheter

Friday, 04 December, 09:24

NT - 24 okt 20 kl. 12:00

Efter strulet: Nu ska rishögarna vid vägen bortSkärblackabon Annette Stenberg är trött på trafikfarliga rishögar utmed vägar på orten. Men ansvarsfrågan visar sig vara snårig..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Annette Stenberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter struletNu ska , rishögarnavid , vägen, bort
DalaDemokraten - 21 aug 14 kl. 07:31

Skyltning efter Nygårdsvägen

När man kommer från Ludvikavägen och svänger in mot Nygårdsvägen sitter det en skylt som det står Tokfort på. Den skylten borde sitta på Myntgatan framför rishögarna där som skulle köras bort efter midsommar. Men vi glömde fråga, midsommar vilket år ??????.

DalaDemokraten - 18 aug 14 kl. 14:13

Grycksborishögarna snart ett minne blott

Äntligen ser det ut som om de många rishögarna okvistad energived som Weda skog under sommaren befläckat Grycksbos downtown försvinner och slutligen flisas upp där den hör hemma. Det är resultatet av sommarens totalgallring i området som efterskräpat fram till nu. Så här såg det ut vid Trekantsvägen i måndags när flisbilen gasade för fullt..

Dalarnas tidningar - 29 apr 14 kl. 19:55

Majbrasa riskerar flyta bort

Valborg är de stora eldarnas tid. Men på Sollerön kan man få lite problem att få fyr på rishögarna vid Siljans strand i Kulåra..

YLE - 19 jul 12 kl. 15:50

Betesmarker återställs i Ekenäs skärgård

Ett 20-tal lägerdeltagare har den här veckan sysslat med att röja gammalt naturlandskap på Bylandet i Ekenäs skärgård.

Landskapet på Bylandet ute i Ekenäs skärgård är som hämtat ur någon sagoberättelse från forna tider. Över marken hänger ett tockt lager av rök och i den grå dimman ser man silhuetter av arbetande männsikor - släpande på kvistar som de slänger upp på de brinnande rishögarna omkring dem.

Skånskan - 22 feb 19 kl. 15:00

Bönder överklagar biologisk mångfald

löderup Två lantbrukare försöker förmå en markägare att ta bort träd, buskar och ogräs på en fastighet på cirka 7 000 kvadratmeter sedan 2016. Nu överklagar de myndighetsnämndens beslut att inte vidta några åtgärder till länsstyrelsen.Efter flera turer såldes fastigheten till Eva Troedson, Tomelilla, i juni 2017, och därmed fick hon ta över klagomålen som dök upp igen hos myndighetsnämnden i januari i år.

Supermiljöbloggen - 18 jan 16 kl. 09:25

Satsa på klimatsmart julgransplundring

Såhär i mitten av januari växer bergen av gamla julgranar på gatorna i vårt avlånga land. Många verkar tro att ett tio meter högt berg av granar förmultnar snabbare än solen hinner ner på de asfalterade storstadsgatorna. Istället för att bygga på högen finns det alternativ för de som vill göra något klimatsmart med sin gran.

Trelleborgs Allehanda - 19 apr 13 kl. 12:05

Hemmaförare ska gasa på gruset

Foto: Privat
Vintriga vägar sköt upp Anderslövsrallyt två veckor. På lördag släpps hästkrafterna lösa i Sverigepremiären på grus. Hemmaföraren Magnus Hägg har längtat.?

Cornucopia - 03 jan 18 kl. 16:00

Första oberoende testet - Tesla Model 3 levererar

Den första oberoende testet av Tesla Model 3 har nu skett. Det är Jalopnik som lånat en Model 3 av en av de första ägarna utan koppling till Tesla, och man konstaterar att detta är så nära en mobiltelefon en bil kan komma.
Tesla Model 3.

Supermiljöbloggen - 30 apr 14 kl. 10:29

Rädda igelkottarna under valborg

Under valborg kan djur som igelkottar, fåglar eller katter ha flyttat in i brashögarna. Därför är det väldigt viktigt att titta innan brasan tänds så att eventuella bostadsgäster kan få flytta ut innan de får det hett om öronen. Taggar, fjädrar och päls skyddar dåligt mot eld.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:31

Om skolan inte tror på utbildning är vi illa ute.

Skolorna har startat efter sommarlovet. För försteklassarna är det en högtidsstund. För nior och sistaårselever i gymnasieskolan extra nervöst med tanke på att de vid läsårets slut ska få sina slutbetyg, de som avgör om de kan ta sig vidare till önskeutbildningen.

Supermiljöbloggen - 30 apr 17 kl. 14:05

Akta kottarna under valborg

Under valborg kan djur som igelkottar, fåglar eller katter ha flyttat in i brashögarna. Därför är det viktigt att titta innan brasan tänds så att eventuella bostadsgäster kan få flytta ut innan de får det hett om öronen. Tyvärr fungerar varken taggar, fjädrar och päls som bra skydd mot eld.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

"Julstämning och många i rörelse – men utan trängsel"

"Vi är väldigt nöjda. Det har blivit julstämning och mycket människor i rörelse, men utan trängsel." Det säger Therése Eklöf, näringslivs- & turistchef i Söderköpings kommun..

NT - 30 minuter sedan

"För dyr" Thordarson näste att lämna IFK-organisationen

IFK Norrköpings ledarorganisation tunnas ut på ytterligare en position. Söndagens hemmamatch mot Helsingborgs IF blir Stefan Thordarsons sista. ”Det blir lastbilen igen”, säger ”Thordar”..

NT - 30 minuter sedan

En av tre vill köpa färre julklappar

En av tre kommer att anpassa sin julhandel på grund av pandemin och köpa färre julklappar..

NT - 30 minuter sedan

Löfven håller pressträff om vaccin

Nu på förmiddagen, klockan 09..

NT - 45 minuter sedan

Mamma dömd för dödshot under påskpyssel

En mamma som fått höra av sin dotter att hon blivit retad av en klasskamrat åkte till skolan och uttalade dödshot mot en sjuåring..

NT - 45 minuter sedan

Inställt för färjan över Bråviken – minst till kvällen

Tekniskt fel stoppar färjan över Bråviken igen..

NT - 1 timme sedan

Mindre hus på 52 kvadratmeter sålt på Vikbolandet - priset: 350 000 kronor

Fastigheten på adressen Önsätter 3 på Vikbolandet har fått nya ägare..

NT - 1 timme sedan

Orderingången ökade i Tyskland

Tysk tillverkningsindustri märker av en ökad efterfrågan..

NT - 1 timme sedan

Kraftigt fall för Norwegian

Norwegian noterar ännu ett ras när det gäller trafiksiffror..

NT - 1 timme sedan

"Dyngbaggegalan" blir podcast

Humorkontot "Dyngbaggegalan" tar steget ut från Instagram och blir podcast..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.