SR > Nyheter

Monday, 30 November, 06:13

SR - 24 okt 20 kl. 11:14

Årets enda högskoleprov präglas av pandeminPå söndag hålls årets enda högskoleprov, i kraftigt begränsad upplaga. De nästan 27 000 deltagarna kommer att märka av pandemin på många sätt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Årets enda högskoleprov, präglasav , pandemin
SR - 09 apr 16 kl. 08:25

Höjd fuskberedskap vid högskoleprov

Universitets- och högskolerådet höjer nu beredskapen för att upptäcka fusk på lördagens högskoleprov. Vakter har fått instruktioner om att vara extra uppmärksamma och att titta efter saker som glasögon med kameror eller personer som filmar proven med sina klockor..

Trelleborgs Allehanda - 12 dec 13 kl. 14:45

Bättre vändningar ska bli Idas vändning

Foto: Claes Nyberg
I dag inleds kortbane-EM i danska Herning. 19-åriga trelleborgaren Ida Lindborg har kvalat in på fyra distanser. EM blir ett steg på vägen till att slå igenom internationellt.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Ensamkommande blir kvar i limbo

När ett ensamkommande barn fått avslag på sin asylansökan har Migrationsverket en skyldighet att aktivt söka efter ett ordnat mottagande i hemlandet. Men när Ekots granskar ett ärende visar det sig att ett sådant efterforskningsarbete knappt utförts. Aman i inslaget blev kvar i limbo med ett utvisningsbeslut som inte kunde genomföras.

SR - 5 minuter sedan

Rysk historiker riskerar långt straff i kritiserat mål

Den ryske historikern och människorättsförsvararen Jurij Dmitrijev dömdes i september mot sitt nekande till 13 års fängelse för barnsexbrott. Nu riskerar han ett ännu hårdare straff samtidigt som kritiker menar att rättsfallet är en hämnd för hans arbete med att avslöja Stalintidens brott. "Jag är rädd för att han aldrig kommer ut i frihet igen", säger Oleg Orlov vid människorättsorganisationen Memorial..

SR - 45 minuter sedan

Exportföretagen ser ljusare på framtiden

En bättre konjunktur och lärdomar från i våras gör att framtidstron hos de svenska exportföretagen ökar kraftigt, enligt undersökningen från Svensk Exportkredit. Företagen tror på fler anställda i Sverige och på en ökad orderingång de kommande tolv månaderna. "Det är otroligt glädjande med tanke på hur viktig exporten är för svensk ekonomi och inte minst sysselsättningen i Sverige", säger vd Catrin Fransson till Ekot..

SR - 1 timme sedan

Problem att lösa gängkriminalitet i Värnamo

Gängkriminalitet drabbar även svenska småstäder. Sedan 2017 har våldet trappats upp i Värnamo. Trots polisiära satsningar med problemen så är 15 av 16 skjutningar och sprängningar de senaste åren olösta, visar en genomgång som Kaliber och P4 Jönköping gjort.

SR - 1 timme sedan

Livsverk går i kras i virusets spår

Pandemin slår hårt mot småföretagare i Turkiet och många tvingas se sina livsverk gå under. Servicebrancher är särskilt utsatta när turismen viker och nedstängningar av samhällen håller människor borta från restauranger, kaféer och researrangörer. "Vi kan inte ens betala elräkningen, nu försöker vi bara överleva.

SR - 3 timmar sedan

Två män inför rätta efter misstänkt tortyr på kyrkogård

I dag inleds rättegången efter en uppmärksammade händelsen i somras, då två män misstänks ha utsatt två killar för en tortyrliknande misshandel på en kyrkogård i Solna. Bland annat ska de, enligt åklagaren, ha bränts med glöd, misshandlats och tvingats klä av sig nakna – ett av offren ska även utsatts för en grov våldtäkt av männen. "Att sexuellt våld används i den här kontexten handlar vanligtvis inte om sexuella drivkrafter, utan om en vilja att förnedra", säger Niklas Långström, psykiatriker och våldsbrottsforskare vid Karolinska institutet..

SR - 7 timmar sedan

M-kritik efter ökning av dödsskjutningar: "Ett fiasko"

Dödsskjutningarna i Sverige går mot ett nytt tragiskt rekordår efter den senaste skjutningen i Malmö i helgen. Inrikesminister Mikael Damberg säger att regeringen gör allt man kan men Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell kallar det för ett fiasko..

SR - 11 timmar sedan

Trump på offensiven – har inte gett upp valet

President Trump har gett den första intervjun efter förlusten i presidentvalet i början av november. I intervjun visar han inga tecken på att ha gett upp valet..

SR - 12 timmar sedan

Damberg om ökade skjutningarna: "Vill inte partipolitisera"

Efter den senaste dödsskjutningen i Malmö i helgen har totalt 43 personer skjutits ihjäl i år, det är fler än under hela förra året. Inrikesminister Mikael Damberg är inte förvånad över utvecklingen..

SR - 12 timmar sedan

Krav på nya regler så att omsorgspersonal kan stanna hemma

Det behövs striktare regler för personal inom äldreomsorgen så att de inte går till jobbet när någon i familjen är förkyld eller uppvisar symptom som kan vara covid-19..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.