DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 02 December, 10:15

DalaDemokraten - 24 okt 20 kl. 11:01

Debatt: Vegetarisk mat en gång i veckan räcker inteChrister Carlsson (M) har skrivit ett svar på ett debattinlägg och en motion av Maja Gilbert....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Carlsson, Maja Gilbert

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Vegetarisk, maten , gångi veckan , räckerinte
DalaDemokraten - 10 aug 17 kl. 06:30

Debatt: Hur vill Miljöpartiet öka andelen vegetarisk mat?

Nya siffror från dagligvaruhandeln visar att vegoboomen är här. Men tyvärr motverkas den av regeringens livsmedelsstrategi som istället fokuserar på att pressa upp animalieproduktionen. Hur vill egentligen Miljöpartiet "öka andelen vegetarisk mat", som officiellt av partiet anges som ett viktigt mål inom mat och jordbrukspolitiken, undrar debattören Jonas Paulsson..

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 06:50

Nej till specifik dag för vegetarisk mat

Det blir ingen vegetarisk dag i kommunens verksamheter. Vänsterpartiets motion anses besvarad när samhällsbyggnadsnämnden uppmanar kostavdelningen att i stället öka utbudet av vegetariska rätter. – Vi anser inte att man ska ha en specifik dag för vegetarisk mat.

Barometern - 05 mar 16 kl. 00:18

"Helt befängt" att vegetarisk mat är svår

Varför skulle det vara svårare med vegetarisk mat än kötträtter i skolan? Det undrar Erik Måneld, som är kock och expert på vegetarisk mat och matlagning i storkök..

YLE - 21 aug 18 kl. 19:18

Vegetarisk mat blir obligatorisk i armén en dag i veckan - av hälso- och klimatskäl

I garnisonernas matsalar kommer man från hösten allt oftare att äta vegetarisk mat. Av de varma måltiderna kommer ändå alltid bara en per dag att vara vegetarisk, är lunchen vegetarisk serveras det kött till middag och tvärtom..

Kristianstadsbladet - 08 jan 20 kl. 14:27

Här ökar intresset för vegetarisk mat näst mest i Skåne

Intresset för vegetarisk mat ökar över hela landet. Och faktum är att Östra Göinge hamnar högt upp på listan. Nämligen på åttonde plats i Sverige, när matvarukedjan Ica tittat på ökningen av antalet hushåll som köper vegetarisk mat.

Alliansfritt Sverige - 22 mar 12 kl. 09:24

FP Östersund: Ett mål vegetarisk mat i veckan gör dig trött


Tallriksmodell enligt Folkpartiet
SURKÅL. På vissa ställen runt om i landet har man infört en köttfri dag i skolan då man serverar vegetarisk mat istället. Det är bra för miljön, men har också vissa nyttiga hälsoaspekter.

Kristianstadsbladet - 15 mar 14 kl. 10:38

Helt vegetarisk mat bra för barn


Även små barn kan äta helt vegetarisk mat, skriver dietisten Sara Ask och nutritionisten Åsa Strindlund i Läkartidningen. Vegetarianer äter oftast mycket frukt, grönsaker, fullkornsprodukter, nötter och baljväxter, vilket innehåller ämnen som gör att risken för många allvarliga sjukdomar minskar.Däremot bör man som förälder vara medveten om att det finns risk för brist av främst vitamin B12, D-vitamin och Omega 3, speciellt om barnen bara äter vegansk mat, skriver författarna..

BT - 15 mar 14 kl. 10:38

Helt vegetarisk mat bra för barn

Även små barn kan äta helt vegetarisk mat, skriver dietisten Sara Ask och nutritionisten Åsa Strindlund i Läkartidningen. Vegetarianer äter oftast mycket frukt, grönsaker, fullkornsprodukter, nötter och baljväxter, vilket innehåller ämnen som gör att risken för många allvarliga sjukdomar minskar. Däremot bör man som förälder vara medveten om att det finns risk för brist av främst vitamin B12, D-vitamin och Omega 3, speciellt om barnen bara äter vegansk mat, skriver författarna..

Sydöstran - 23 jul 17 kl. 15:20

Hur vill Miljöpartiet öka andelen vegetarisk mat?

Nya siffror från dagligvaruhandeln visar att vegoboomen är här. Men tyvärr motverkas den av regeringens livsmedelsstrategi som istället fokuserar på att pressa upp animalieproduktionen. Hur vill egentligen Miljöpartiet "öka andelen vegetarisk mat", som officiellt av partiet anges som ett viktigt mål inom mat och jordbrukspolitiken?.

DN - 21 jul 11 kl. 07:15

Misstänkt nervgift i vegetarisk mat

En 16-årig dansk pojke vårdas på sjukhus för en allvarlig matförgiftning. Pojken tros ha fått i sig ett mycket farligt nervgift via vegetarisk mat..

UNT - 15 mar 14 kl. 10:38

Helt vegetarisk mat bra för barn

Även små barn kan äta helt vegetarisk mat, skriver dietisten Sara Ask och nutritionisten Åsa Strindlund i Läkartidningen. Risken för allvarliga sjukdomar minskar - men man bör som förälder vara medveten om riskerna.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.