GT > Nyheter

Sunday, 29 November, 17:28

GT - 24 okt 20 kl. 08:30

Behovet av nya lösningar är akutStrategin där endast mer pengar ska lösa äldreomsorgen inte kommer att fungera, skriver Moderata studenters riksordförande Lucas Ljungberg i en replik till S-studenters Malin Malm och Fredrik Strelert..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Moderata, Lucas Ljungberg, Malin Malm, Fredrik Strelert

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Behovetav nya , lösningarär , akut
Barometern - 02 okt 15 kl. 10:04

Akut behov av hus till flyktingbarn

Som på många andra håll i landet får Mönsterås kommun ta emot alltfler ensamkommande flyktingbarn. Nu är behovet av lokaler akut..

SvD - 11 aug 14 kl. 22:00

Behovet av arkitekturmuseum akut

Sverige behöver ett arkitekturmuseum värt namnet som kan vårda den unika samlingen med ritningar och dokument. Det skriver historikern Eva Eriksson..

Nyteknik - 11 mar 15 kl. 06:15

Energislöseri och fuktskador – behovet av renovering akut

DEBATT. Det behövs inte fler utredningar – sätt i gång med renoveringen i stället. Men för att klara de stora utmaningarna i miljonprogrammet krävs ett nationellt kunskapslyft och statligt stöd, enligt en lång rad byggexperter..

YLE - 19 aug 17 kl. 08:02

Akut platsbrist på daghem och förskolor i Åbo: "Vi är oroliga"

Bristen på kommunala dagisplatser i Åbo är mycket akut. Flera daghemsplatser faller bort i höst och nu måste staden hitta lösningar i snabb takt. Nämnden för fostran och undervisning behandlade i onsdags behovet av extraresurser på grund av att antalet daghemsbarn ökar mer än beräknat.

Sydsvenskan - 18 aug 11 kl. 06:30

Brist på paviljonger akut inför skolstarten

Det råder stor brist på paviljonger. Det är i det närmaste helt omöjligt att få tag i några akut. Bakgrunden är efterfrågan på förskolelokaler.

Kristianstadsbladet - 15 maj 12 kl. 09:30

Akut behov av tekniker

I går togs ytterligare ett steg mot att Hässleholm ska bli Europas ledande teknikcentrum. Arbetsgrupper med politiker, tjänstemän och näringslivsrepresentanter ska tillsammans jobba med utbildningar, marknadsföring och vägledning.
Politikernas beslut att inte ta in elever på vissa program på Jacobsskolan på grund av för få sökande är ett symptom på att det rent allmänt är för få sökande till tekniska utbildningar.

YLE - 01 aug 17 kl. 05:01

Stigande energipriser får många att välja alternativa energilösningar

I och med att energipriserna stiger blir allt fler intresserade av alternativa energilösningar. Speciellt solpaneler har dykt upp på många hustak. I Pargas har staden en egen energirådgivare som ger ortsborna tips på hur de ska hitta den bästa energilösningen för just deras hus.

BT - 26 nov 13 kl. 11:32

Akut-p-piller funkar inte på tyngre

Akut-p-pillret Norlevo börjar förlora effekt hos kvinnor som väger över 75 kilo och saknar effekt hos dem som väger över 80 kilo. Nu ska informationen ändras. Det franska läkemedelsbolaget HRA Pharma kommer nästa år införa varningstext, skriver amerikanska tidningen Mother Jones.

Trelleborgs Allehanda - 21 okt 11 kl. 06:30

Ännu en paviljong ska lösa akut behov

Foto: Claes Nyberg
Att skrota samtliga paviljonger vid förskolor och skolor i kommunen verkar lättare sagt än gjort.
Det är ett oväntat och akut behov av förskoleplatser i de centrala delarna av Trelleborg som gör att en ny paviljong måste på plats. I februari-mars behöver ett 40-tal barn förskoleplatser som inte kan tillgodoses i de befintliga förskolorna.

LV - 09 apr 15 kl. 08:26

Akut behov av underhåll

Budgeten täcker bara 1,8 procent av behovet.
ÖSK:s asfaltsplan visar på att underhållet av gator och vägar är minst sagt eftersatt. 30 procent av gatorna är i akut behov av ny asfalt.

Dagensanalys.se - 16 maj 17 kl. 15:44

ntegrerade videolösningar är svaret för tv-marknaden som söker en framgångsrik digital transformation

Automatisering och standardiserad metadata minskar kostnader och maximerar avkastning genom hela livscykeln från videoproduktion till leverans Ooyala har i samarbete med analysföretaget Futuresource Consulting publicerat en rapport som avslöjar att integrerade videolösningar är ett måste om man vill uppnå en framgångsrik digital transformation. Resultaten visar bland annat att integrerade videolösningar leder till minskade kostnader, mer effektiva processer samt skapar nya tillväxtmöjligheter för företag som jobbar med video. Rapporten identifierar de vanligaste farhågorna och utmaningarna som företag möter inför sin transformation att leverera OTT-innehåll (over-the-top) på en marknad som redan ställer stora krav.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Mästarna överkörda borta mot Varberg

På förhand var det redan avgjort. MFF var redan klara svenska mästare, Varberg hade säkrat kontraktet.Trots det blev det en fartfylld tillställning i snön på Varberg Energi Arena – ett piggt och spelsuget hemmalag visade klass när MFF avfärdades med 3-2..

GT - 4 timmar sedan

Larm om frontalkrock – flera personer inblandade

Flera fordon är inblandade i en trafikolycka på Tjörn.– Det finns initiala uppgifter om att det rör sig om en frontalkrock, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 4 timmar sedan

Polisens varning för populära krogstråket

Allt fler gängkriminella syns till på krogarna kring Järntorget, samtidigt som rånen, våldet och narkotikabrotten ökat i området.Nu manar polisen till vaksamhet.– Man ska inte vara här själv och inte påverkad, för då blir man lätt ett brottsoffer, säger kommunpolis Ola Skogsberg till P4 Göteborg..

GT - 5 timmar sedan

Kommuninvånare uppmanas rapportera slarv med riktlinjer

I Bengtsfors kommun har antalet coronafall ökat kraftigt under senare tid. I ett försök att minska smittspridningen, har kommunen upprättat en e-tjänst där medborgarna kan rapportera in brister i efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens riktlinjer. – Om det finns situationer där rekommendationerna inte efterlevs så får vi reda på det och kan vidta åtgärder, säger Katrin Thoor, biträdande kommunchef i Bengtsfors, till SVT Väst..

GT - 6 timmar sedan

”Folk ville inte ens ha mig när jag var gratis”

Astrit Selmani, 23, har växt fram till en fruktad målskytt.I dag leder han den allsvenska poängligan men vägen dit har varit allt annat än rak för Varbergs lagkapten. Frågan är var Selmanis resa ska sluta?

GT - 6 timmar sedan

Var går gränsen för rasism, GP Ledare?

I en veckas tid har vi försökt få svar från Göteborgs-Postens politiska redaktör Adam Cwejman på Twitter om var gränsen går för vad som är acceptabelt att säga eller tycka i andra forum som gästskribent på tidningens ledarsida. Tystnaden gör att vi nu valt att sammanfatta våra frågor i den här debattartikeln, skriver debattörerna Sanna Fielding, Axel Luo Öhman och Henrik Johansson som driver podden Haveristerna. .

GT - 6 timmar sedan

Flera bilbränder under natten

Under natten mot söndag har flera bilar brunnit i Angered. – Alla händelser utreds som skadegörelse genom brand, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 8 timmar sedan

Siktade mot toppen – hamnade i botten

Han kom för att vara med att ta Blåvitt mot toppen av allsvenskan.Istället har Alexander Jallow, 22, hamnat i en bottenstrid som är på väg att kulminera.– Nu gäller det att ta tre poäng, reflektera får vi göra efteråt, säger Jallow inför ödesmatchen mot Östersund..

GT - 10 timmar sedan

Ellos-dottern: Brodern fick 93 miljoner i förskott

Ellos-arvingen Susanne Forslund vässar sina anklagelser mot brodern.Hon uppger nu att brodern Peter Blomqvist, genom ännu ett hemlighållet förskottsarv, fått totalt närmare 93 miljoner kronor i dolda gåvor av fadern.Hon slår också tillbaka mot broderns uppgifter om att hon själv fått förskottsarv genom värdefulla konstverk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.