Expressen > Nyheter

Tuesday, 24 November, 10:45

Expressen - 24 okt 20 kl. 07:31

Diskrimineringen på SVT och SR inifrånDu har sett dem på tv, hört dem i radio.De har nått statusfyllda positioner på Sveriges Television och Sveriges Radio. Men bakom den framgångsrika fasaden har många av dem plågats av vad de ser som diskriminering, rasism och bristande mångfald inom public service-bolagen.– Man kände sig lite som en oäkting, säger musikjournalisten Ametist Azordegan.– Jag är arg, ledsen och frustrerad, säger programledaren Pia Herrera.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SVT, SR, Sveriges Television, Sveriges Radio, Ametist Azordegan, Pia Herrera, Arash Mokhtari

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diskrimineringen, SVToch SR , inifrån
SVT Debatt - 26 aug 13 kl. 11:47

Hijabuppropet har blottat diskrimineringen i det svenska samhället

HIJABUPPROPET 2010 angav nästan varannan svensk företagare att det skulle vara otänkbart för dem att anställda bär synliga religiösa klädesplagg. I anmälningar till DO ser vi också att kvinnor kontinuerligt särbehandlas utifrån etnicitet och religiös klädsel. Därför har myndigheten nu inlett ett arbete med att synliggöra kopplingen mellan diskriminering och islamofobi ?

SVT - 01 okt 18 kl. 09:55

SVT:s tidigare Asienkorrespondent: Man hör fortfarande rop inifrån rasmassor

Räddningsarbetet i Indonesien försvåras av bristen på grävmaskiner. – Man hör fortfarande rop inifrån rasmassor, säger tidigare Asienkorrespondenten Niklas Sjögren i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 18 apr 19 kl. 18:10

Häktade svenskens första ord inifrån fängelset i Ecuador

Den svenske mannen som sitter häktad för dataintrång i Ecuador är övertygad om att anklagelserna mot honom kommer att kollapsa. Det skriver han i ett uttalande inifrån fängelset, som SVT Nyheter tagit del av. ”Anklagelserna mot mig bygger på böckerna jag läst och teknologin jag har.

SVT - 28 nov 19 kl. 22:22

Barnens vittnesmål inifrån syriska lägret

Vinterkylan närmar sig snabbt i de syriska flyktingläger där ”IS-familjer” hålls. I meddelanden inifrån lägren som SVT Nyheter har tagit del av, vädjar svenska barn om att få åka till Sverige. Men frågan om deras öde är politiskt kontroversiell..

SVT - 25 feb 20 kl. 19:01

Videodagbok inifrån Wuhan – en vardag i karantän

Zeng Rourou är född och uppvuxen i kinesiska Wuhan, där coronaviruset fick sitt utbrott. Nu skildrar hon livet inifrån Wuhan, i en videodagbok som hon gjort till SVT:s tittare. – Jag kom hem till Wuhan 20 januari och har varit isolerad i hemmet i 30 dagar, säger hon..

SVT - 22 nov 16 kl. 23:16

AF-toppen om diskrimineringen: ”Jag vill be om ursäkt”

Lägger sig platt efter SVT:s rapportering om diskriminering.

SVT - 28 dec 14 kl. 20:10

Passagerarbilder inifrån den brinnande färjan

Lågorna flammar innanför fönstren och ute på däck står passagerarna iförda flytvästar och i mössor mot kylan. Det är den italienska nyhetstidningen il Fatto Quotidiano som publicerar en video inifrån den brinnande färjan Norman Atlantic..

SVT - 03 mar 16 kl. 18:31

Trollpsykologi: Han utforskar näthatet inifrån

Just nu granskar flera svenska medier hat och grova hot på nätet – och hur de kan stoppas. Men vilka är de egentligen, näthatarna? I sin nya roman utforskar författaren Henrik Bromander trollet inifrån..

SVT - 19 jun 19 kl. 19:54

Kaos, mobbning och ”management by fear” – här är de anonyma vittnesmålen inifrån SAS

På ytan ett ansett bolag. Men under ytan finns ett utbrett missnöje mot företagskulturen och ledarskapet som i ett öppet brev beskrivs som ”management by fear”. Många har velat ge sin bild av bolaget, men ingen har vågat göra det med namn och bild.

SVT - 23 apr 20 kl. 10:05

Rösterna inifrån: Hon larmade om tuffa prioriteringar i intensivvården

Trots att det finns lediga intensivvårdsplatser har prioriteringarna blivit hårdare, enligt vittnesmål inifrån vården. Överläkaren Anna Jansson var en av dem som larmade IVO om att sjukhusen bedömer olika. – Det är viktigt att det inte är ett lotteri vilket sjukhus man åker till, säger hon..

SVT - 14 aug 20 kl. 11:27

Vittnesmål inifrån Belarus häkten: ”Blev slagen om man sjöng nationalsången fel”

Under natten har flera gripna demonstranter i Belarus släppts. Vittnesmål inifrån häkten och polisbilar har nu börjat nå internationella medier. – I går slog de folk och tvingade dem att skrika ”vi älskar kravallpolisen”, säger belarusiern Jevgenij till nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.