News55 > Nyheter

Friday, 04 December, 02:58

News55 - 24 okt 20 kl. 07:26

Kriminalvården: Gängen växer inte på anstalterEn egen underrättelsetjänst och bra kontroll av de intagna har gjort att landets fängelser undgått att bli rekryteringsbas för kriminella gäng. — Utvecklingen av gängkriminella och radikaliseringen sker inte i fängelse som regel utan det sker utanför, s. .
Läs mer på News55

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kriminalvården, Gängen, växerinte på , anstalter
DN - 19 feb 18 kl. 21:00

”Skärpta straff kräver att fler anstalter och häkten byggs”

DN DEBATT 20/2. Förra året bröts trenden och antalet intagna i fängelse ökade för första gången på flera år. När platsbristen blev akut i slutet av nittiotalet ledde det till rymningar, fritagningar, gisslansituationer och upplopp.

BT - 27 maj 14 kl. 17:32

Slutspurt i stor muträttegång

Rättegången i Sveriges största muthärva där det väckts åtal går nu mot sitt slut. På tisdagseftermiddagen inleddes slutanförandena i Stockholms tingsrätt. Fyra män i 60-årsåldern åtalades för ett drygt år sedan för grova mutbrott.

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 17:32

Slutspurt i stor muträttegång


Rättegången i Sveriges största muthärva där det väckts åtal går nu mot sitt slut. På tisdagseftermiddagen inleddes slutanförandena i Stockholms tingsrätt.Fyra män i 60-årsåldern åtalades för ett drygt år sedan för grova mutbrott.

BT - 22 feb 18 kl. 12:44

Boråschefen: "Vi ser behoven - men läget inte akut”

Antalet intagna på landets fängelser har ökat för första gången på flera år. Nu kräver Kriminalvårdens generaldirektör en utbyggnad och av anstalter och häkten. – Vi ser också behoven – men för närvarande är situationen här inte akut, säger Marita Gustavsson, chef för Kriminalvården i Borås..

SVT - 09 maj 14 kl. 13:02

Intagen nekas att jobba som författare

På sina tidigare anstalter har den intagne fången arbetat som författare. Nu sätter kriminalvården stopp..

Skånskan - 10 jul 18 kl. 11:11

Mangs varnas för att ha utlöst larm – igen

SKÅNE/HÄRNÖSAND För tredje gången sedan i mitten av mars har Peter Mangs utlöst larmet på Saltviksanstalten. Nu får han ännu en varning av Kriminalvården.
Enligt beslutet svarade Mangs att ”det är matdags” när personalen frågade om han tryckt på knappen.

SR - 08 apr 20 kl. 18:54

Skyddsombud stoppar fångtransporter

Alla transporter av intagna på häkten och anstalter i Sverige med fler än två klienter åt gången har helt stoppats på grund av risken för coronasmitta. Sedan i fredags har nämligen fackförbundet SEKO lagt ett så kallat skyddsstopp på transporter av frihetsberövade eftersom man anser att Kriminalvården inte följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska risken för smittspridning..

Barometern - 31 aug 13 kl. 08:56

Grova brott och milda straff

?Totalt sett har vi under året en situation vad det gäller mord som vi aldrig har haft?, konstaterade Sven Alhbin, chef för läns­kriminalpolisen i Västra Götaland förra veckan.

Barometern - 31 aug 13 kl. 08:56

Grova brott och milda straff

?Totalt sett har vi under året en situation vad det gäller mord som vi aldrig har haft?, konstaterade Sven Alhbin, chef för läns­kriminalpolisen i Västra Götaland förra veckan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.