SR > Nyheter

Monday, 30 November, 09:58

SR - 24 okt 20 kl. 05:25

Opinionsmätningarna inför USA-valet upplevs som osäkraI USA är det nu tio dagar kvar till valet den 3 november, men trots att Biden leder i opinionsundersökningarna är det många som tvekar på att mätningarna verkligen stämmer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Biden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Opinionsmätningarnainför , USA-valet, upplevssom , osäkra
Politologerna - 09 dec 19 kl. 13:22

Lucka #9: Debatten om opinionsmätningarna

Debatten om opinionsmätningarna tycks ständigt pågå. Samtidigt har på senare år flera svenska opinionsinstitut ändrat sina metoder, så ämnet förtjänar diskussion. Tyvärr är dock diskussionen inte alltid klargörande.

BT - 23 maj 14 kl. 16:15

EU-valet blir en thriller

EU-valet ser ut att bli en thriller in i det sista. Flera partier kan ännu inte vara säkra på en plats i EU-parlamentet.Om de senaste opinionsmätningarna blir valresultat kan flera mindre partier glädjas.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 01:00

Mi­li­tären be­håller greppet trots valet

Thai­land gick till par­la­ments­val i sön­dags. Men nå­got rik­tigt de­mo­kra­tiskt val kan det inte sägas ha varit. Mi­li­tär­juntan har ändrat kon­sti­tu­tionen, bland an­nat så att mi­li­tären får till­sätta en tred­je­del av par­la­men­ta­ri­kerna.

Sydsvenskan - 10 dec 13 kl. 06:30

Osäkra väljare kan avgöra

Statsminister Fredrik Reinfeldt och Moderaterna hoppas på den stora gruppen osäkra väljare. Gruppen kan avgöra valet till alliansens fördel. De allra flesta osäkra i opinionsmätningarna är inte soffliggare utan går till slut och röstar på valdagen.

Kristianstadsbladet - 09 dec 13 kl. 07:53

Osäkra väljare kan avgöra


Än har Moderaterna och statsminister Fredrik Reinfeldt inte gett upp hoppet om att kunna vända de dystra opinionssiffrorna till en valseger. En stor del av hoppet sätts till de många osäkra väljarna. Nästan var femte, 17,9 procent, uppgav i SCB:s stora partisympatiundersökning att de inte vet vem de sympatiserar med.

TA - 09 dec 13 kl. 07:53

Osäkra väljare kan avgöra

Än har Moderaterna och statsminister Fredrik Reinfeldt inte gett upp hoppet om att kunna vända de dystra opinionssiffrorna till en valseger.
En stor del av hoppet sätts till de många osäkra väljarna. Nästan var femte, 17,9 procent, uppgav i SCB:s stora partisympatiundersökning att de inte vet vem de sympatiserar med.

BT - 09 dec 13 kl. 07:54

Osäkra väljare kan avgöra

Än har Moderaterna och statsminister Fredrik Reinfeldt inte gett upp hoppet om att kunna vända de dystra opinionssiffrorna till en valseger. En stor del av hoppet sätts till de många osäkra väljarna. Nästan var femte, 17,9 procent, uppgav i SCB:s stora partisympatiundersökning att de inte vet vem de sympatiserar med.

Nyhetskanalen - 14 okt 12 kl. 05:08

Valet i Montenegro har inletts

Montenegro håller val på söndagen. Opinionsmätningarna tyder på att center-vänsterkoalitionen DPS, ledda av veteranpolitikern Milo Djukanovic, går mot sin tredje seger på lika många val sedan självständigheten från Serbien 2006.Ett av DPS mål är att lotsa Montenegro, som brottas med ekonomisk kris och en arbetslöshet på 20 procent, till medlemskap i EU.

BT - 12 sep 14 kl. 21:30

Slutbatalj om osäkra väljare

Med bara två dagar kvar till valet möts i kväll samtliga riksdagspartiers ledare i SVT:s slutdebatt. - Det här är en viktig debatt, det finns fortfarande en hyfsat stor andel av väljarna som inte har bestämt sig, säger statsvetarprofessor Jonas Hinnfors.Samtidigt påpekar han att gapet ännu är stort till de rödgrönas fördel i opinionsmätningarna.

SvD - 04 dec 16 kl. 14:05

Osäkra opinionsbesked i Italien och Österrike

I både Italien och Österrike går väljarna till valurnorna under söndagen. Intresset i omvärlden är stort, inte minst för valet i Italien som kan få stora konsekvenser. Men efter missarna med att förutse utgången av det amerikanska presidentvalet och brexit är frågan om det går att lita på vad opinionsmätningarna säger om dagens två europeiska val..

Sydsvenskan - 03 mar 18 kl. 09:11

Italiens unga osäkra inför valet

Morgondagens val i Italien kan bli en rysare – över hälften av alla unga väljare hade ännu inte bestämt sig i de sista opinionsmätningarna. – Allt känns onödigt. Inget kommer ändå att ändras, säger 23-åriga Fiorangela Filosi till TT.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Krischef: "Får räkna med pandemin hela 2021"

Både myndigheter och svenskar behöver ställa in sig på att arbetet med att hantera coronapandemin kan behöva fortsätta hela nästa år - inklusive de försiktighetsåtgärder vi nu använder för att inte sprida smitta. Det säger statssekreterare Elisabeth Backteman som är regeringskansliets krissamordnare..

SR - 3 timmar sedan

Indien satsar på förnybart – men öppnar kolgruvor

Indien var förra året ett av de länder i världen som satsade mest på förnybar energi, enligt siffror från FN:s miljöprogram. Men man gör också motsatsen och öppnar nya kolgruvor. Vägen framåt mot mindre utsläpp av växthusgaser är allt annat än enkel, menar experter..

SR - 3 timmar sedan

Ensamkommande blir kvar i limbo

När ett ensamkommande barn fått avslag på sin asylansökan har Migrationsverket en skyldighet att aktivt söka efter ett ordnat mottagande i hemlandet. Men när Ekots granskar ett ärende visar det sig att ett sådant efterforskningsarbete knappt utförts. Aman i inslaget blev kvar i limbo med ett utvisningsbeslut som inte kunde genomföras.

SR - 3 timmar sedan

Rysk historiker riskerar långt straff i kritiserat mål

Den ryske historikern och människorättsförsvararen Jurij Dmitrijev dömdes i september mot sitt nekande till 13 års fängelse för barnsexbrott. Nu riskerar han ett ännu hårdare straff samtidigt som kritiker menar att rättsfallet är en hämnd för hans arbete med att avslöja Stalintidens brott. "Jag är rädd för att han aldrig kommer ut i frihet igen", säger Oleg Orlov vid människorättsorganisationen Memorial..

SR - 4 timmar sedan

Exportföretagen ser ljusare på framtiden

En bättre konjunktur och lärdomar från i våras gör att framtidstron hos de svenska exportföretagen ökar kraftigt, enligt undersökningen från Svensk Exportkredit. Företagen tror på fler anställda i Sverige och på en ökad orderingång de kommande tolv månaderna. "Det är otroligt glädjande med tanke på hur viktig exporten är för svensk ekonomi och inte minst sysselsättningen i Sverige", säger vd Catrin Fransson till Ekot..

SR - 4 timmar sedan

Problem att lösa gängkriminalitet i Värnamo

Gängkriminalitet drabbar även svenska småstäder. Sedan 2017 har våldet trappats upp i Värnamo. Trots polisiära satsningar med problemen så är 15 av 16 skjutningar och sprängningar de senaste åren olösta, visar en genomgång som Kaliber och P4 Jönköping gjort.

SR - 5 timmar sedan

Livsverk går i kras i virusets spår

Pandemin slår hårt mot småföretagare i Turkiet och många tvingas se sina livsverk gå under. Servicebrancher är särskilt utsatta när turismen viker och nedstängningar av samhällen håller människor borta från restauranger, kaféer och researrangörer. "Vi kan inte ens betala elräkningen, nu försöker vi bara överleva.

SR - 6 timmar sedan

Två män inför rätta efter misstänkt tortyr på kyrkogård

I dag inleds rättegången efter en uppmärksammade händelsen i somras, då två män misstänks ha utsatt två killar för en tortyrliknande misshandel på en kyrkogård i Solna. Bland annat ska de, enligt åklagaren, ha bränts med glöd, misshandlats och tvingats klä av sig nakna – ett av offren ska även utsatts för en grov våldtäkt av männen. "Att sexuellt våld används i den här kontexten handlar vanligtvis inte om sexuella drivkrafter, utan om en vilja att förnedra", säger Niklas Långström, psykiatriker och våldsbrottsforskare vid Karolinska institutet..

SR - 11 timmar sedan

M-kritik efter ökning av dödsskjutningar: "Ett fiasko"

Dödsskjutningarna i Sverige går mot ett nytt tragiskt rekordår efter den senaste skjutningen i Malmö i helgen. Inrikesminister Mikael Damberg säger att regeringen gör allt man kan men Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell kallar det för ett fiasko..

SR - 15 timmar sedan

Trump på offensiven – har inte gett upp valet

President Trump har gett den första intervjun efter förlusten i presidentvalet i början av november. I intervjun visar han inga tecken på att ha gett upp valet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.