DI > Ekonomi

Tuesday, 01 December, 01:03

DI - 22 okt 20 kl. 11:24

Volvo mot strömmen efter Industrivärdens miljardköp
Läs mer på DI
Läs mer om:
Industrivärdens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvomot , strömmenefter , Industrivärdens, miljardköp
BT - 08 jan 14 kl. 12:50

Stockholmsbörsen upp mot strömmen

Stockholmsbörsen trotsar trenden nedåt på ledande Europabörser och stiger svagt. Vid klockan 12:30 har OMXS-index gått upp 0,2 procent. Vinnare bland storbolagen är Ericsson, som stiger 2,1 procent sedan aktiemäklaren ABG Sundal Collier höjt sin rekommendation på telekomtillverkarens aktie.

SvD - 07 apr 14 kl. 18:09

Kritiken irriterar Industrivärdens vd

All kritik är fel. Kritikerna har inget förstått och Industrivärden är inte ute efter att vinna någon popularitetstävling. Det menar Anders Nyrén, Industrivärdens vd, i en kommentar till de senaste veckornas missnöje med Handelsbankssfärens agerande i Handelsbanken och Volvo..

DI - 25 feb 18 kl. 17:51

Industrivärdens vd tagen på sängen av Geelys köpräd

Efter att kinesiska Geely har blivit huvudägare i tyska Daimler är Geely-mannen Håkan Samuelssons framtid i AB Volvos styrelse osäker. Volvos röstmässigt största ägare Industrivärden skjuter över ansvaret för frågan på valberedningen. ”Vi agerar rationellt”, säger Industrivärdens vd Helena Stjernholm om situationen i AB Volvo..

YLE - 03 aug 17 kl. 05:04

Avloppsverkets pumpar stannade när strömmen gick i Jakobstad

Avloppsverkets pumpar i Jakobstad stannade förstås också när strömmen gick på måndagskväll. Inga reservkraftverk finns för att hålla igång pumparna i avloppsnätet men strömmen kom tillbaks i så god tid att man inte behövde släppa orenat avloppsvatten rakt ut i havet. Nu väntar anskaffning av reservkraftverk om ekonomin tillåter med tanke på eventuella elavbrott i framtiden.

Opinionen.se - 05 apr 13 kl. 10:32

Industrivärdens vinst ökade

Investmentbolaget Industrivärden, storägare i exempelvis Handelsbanken, AB Volvo och Ericsson, redovisar ett substansvärde per den 31 mars på 150 kronor per aktie. Totalavkastningen uppgick under första kvartalet till 11 procent för A-aktien. Bolaget redovisar en vinst före skatt på 8 113 miljoner kronor för första kvartalet 2013.

Affärsvärlden - 09 mar 18 kl. 07:42

Lundberg bedyrar Industrivärdens långsiktighet

Industrivärden kommer att förbli en långsiktig ägare i Volvo..

PrivataAffärer - 05 jul 18 kl. 10:46

Industrivärdens totalavkastning minskade 12 procent

Substansvärdet den 30 juni 2018 var 222 kr per aktie, en ökning under första halvåret med 1 krona per aktie. Inklusive återinvesterad utdelning ökade substansvärdet med 2 procent under perioden. Resultat per aktie uppgick under första halvåret 2018 till 6,07 kr per aktie.

DN - 16 sep 17 kl. 19:34

Lovisa Berndtsson: Målvakten som går mot strömmen

Djurgårdens 28-åriga målvakt Lovisa Berndtsson hade nästan gett upp hoppet om att få spela i landslaget, men ett telefonsamtal förändrade hennes hockeykarriär. I oktober förra året ringde Damkronornas förbundskapten Leif Boork och berättade att hon var uttagen till en turnering i Finland. – Jag blev nästan chockad när "Leffe" ringde, säger Lovisa..

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 16 kl. 12:27

Nyrén lämnar Ericsson och AB Volvo

Investmentbolaget Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén lämnar i vår styrelserna i telekomjätten Ericsson och lastbilstillverkaren AB Volvo.— Det är naturligt att det nya Industrivärden utser sina egna representanter i dessa styrelser, säger han till Dagens Industri.Både Nyrén och Industrivärdens förre ordförande Sverker Martin-Löf lämnade sina poster i maktbolaget i maj i fjol, i spåren av Svenska Dagbladets granskning av det delägda hygienbolaget SCA..

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 10:14

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - 05 jul 19 kl. 11:00

Rapport: Uppåt för Industrivärden

Totalavkastningen uppgick under första halvåret 2019 till 19 procent för A-aktien och 18 procent för C-aktien, jämfört med 21 procent för Stockholmsbörsens totalavkastningsindex. Resultat per aktie uppgick under första halvåret 2019 till 49:10 kronor per aktie. Under första halvåret 2019 förvärvades aktier för 0,8 miljarder kronor i Volvo, 0,4 miljarder i Skanska och 0,3 miljarder i Sandvik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.