DI > Ekonomi

Tuesday, 01 December, 01:03

DI - 22 okt 20 kl. 11:26

Rekordhögt budgetunderskott i euroområdet
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordhögt, budgetunderskotti , euroområdet
Helsingborgs Dagblad - 20 maj 15 kl. 13:12

Hopp blandas med rädsla inför det nya Spanien

Massmedier och samhällsdebatt domineras av politik. På söndag hålls det viktiga valet till Spaniens regioner och kommuner, och i höst är det val till parlamentet här i Madrid. Valkampanjen pågår för fullt.

Sydsvenskan - 20 maj 15 kl. 13:12

Hopp blandas med rädsla inför det nya Spanien

Massmedier och samhällsdebatt domineras av politik. På söndag hålls det viktiga valet till Spaniens regioner och kommuner, och i höst är det val till parlamentet här i Madrid. Valkampanjen pågår för fullt.

VBL - 31 jul 12 kl. 14:45

Inflationen i eurozonen stabil - arbetslösheten rekordhög

Inflationen i euroområdet höll sig stabil för tredje månaden i rad i juli. Enligt uppgifter som EU:s statistikmyndighet Eurostat publicerade på tisdagen steg konsumentpriserna med 2,4 procent jämfört med ifjol..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rekordhöga spanska räntor

Marknadens tilltro till Spanien föll till en ny bottennivå på tisdagen. Spaniens tioåriga obligationsräntor lyfte till 6,82 procent, den högsta nivån sedan införandet av euron 1999. Tyska räntor med samma löptid föll samtidigt till 1,40 procent.

BT - 12 jun 12 kl. 16:32

Rekordhöga spanska räntor

Marknadens tilltro till Spanien föll till en ny bottennivå på tisdagen. Spaniens tioåriga obligationsräntor lyfte till 6,82 procent, den högsta nivån sedan införandet av euron 1999.
Tyska räntor med samma löptid föll samtidigt till 1,40 procent.

GlobeNewswire - 25 aug 20 kl. 07:00

Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker

Pressmeddelande
Stockholm 25 augusti 2020 Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker Sverige: Fortsatt rekyl uppåt efter mindre BNP-fall än befarat Trots ökad virusspridning har den ekonomiska återhämtningen i de utvecklade ekonomierna gått snabbare än väntat. BNP-prognosen för industriländerna inom OECD revideras upp till minus 6,6 procent i år jämfört med ett förväntat fall på 7 procent i maj. Prognosen för global ekonomi skrivs däremot ned efter oväntat stora skadeverkningar från pandemin på EM-länderna.

PrivataAffärer - 29 apr 20 kl. 13:00

Här är fonderna som gått starkt i turbulensen

De topp fem bästa fonderna har stigit mellan 23 och 33 procent, samtidigt som det breda amerikanska indexet S&P 500 backat 12 procent, vilket är något lägre än Stockholmsbörsen som tappat 14 procent under samma period. Det har varit ett minst sagt turbulent år och börserna har bjudit på både rekordhöga noteringar såväl som historiens snabbaste börskrasch. Sedan botten har dock börserna återhämtat sig rekordsnabbt – med andra ord har många rekord satts under detta år, och vi har inte ens passerat april.

DI - 10 jun 13 kl. 08:39

Franske presidenten: Eurokrisen är över

Frankrikes president Francois Hollande förklarade ett slut på skuldkrisen i euroområdet under det pågående tredagars statsbesöket i Japan, trots att kontinentens arbetslöshet ligger på en rekordhög nivå..

DI - 31 maj 13 kl. 16:55

Räntor/valutor: Dollarn vände upp

Dollarn vände upp mot andra valutor på fredagen efter överraskande starka USA-indikatorer samtidigt som euron tyngdes av en rekordhög arbetslöshet i euroområdet. På räntemarknaden vändes samtidigt en inledande nedgång till en uppgång efter eftermiddagens positiva USA-data..

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 10:58

Europa förtjänar en rumsren EU-kritik

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Budgetunderskott och statsskulder utgör en farlig mix som hotar hela EU-samarbetet. Det skriver Philip Lerulf, Junilistan.
När medborgarna i 28 EU-länder på söndag går till val för att välja ett nytt EU-parlament sker det mot bakgrund av en djup ekonomisk och politisk kris.

TA - 26 apr 13 kl. 14:16

Spanien räknar med värre recession

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy presenterade i dag ett nytt reformpaket för att få fart på ekonomin. Bland annat sänker Spanien sin prognos för BNP-utvecklingen för 2013. För 2014 räknas dock med tillväxt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.