Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 02 December, 10:18

Världen Idag - 22 okt 20 kl. 00:00

Återupprätta det svenska civilsamhälletEtt viktigt steg för att få det vacklande svenska samhället i balans är att civilsamhället återskapas. Civilsamhället är den grund som ger stabilitet till samhället och förutsättning för det demokratiska statsskicket. Inget annat land, utanför de rent totalitära systemen, har som Sverige raserat civilsamhället och de enskilda medborgarnas rättigheter. Det sätter nu allt tydligare spår. En viktig utgångspunkt för det moderna samhället var ett ”generellt välfärdssystem”, som innebar att alla, hög som låg, fick samma rättigheter, samma rätt till skolgång, sjukvård, barnbidrag och folkpension.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återupprättadet svenska , civilsamhället
SR - 27 mar 20 kl. 06:59

EU-länder försöker återupprätta grannsämjan

När coronaviruset fick ordentlig fart i Europa var solidariteten EU-länderna emellan bland epidemins första offer. Erbjudanden om hjälp till de hårdast drabbade länderna kom istället från Kina och Ryssland. Nu försöker flera länder återupprätta det skadade förtroendet..

SmålandsPosten - 29 feb 16 kl. 07:54

Återupprätta föräldraansvaret

Med risk för att trampa på känsliga tår väljer jag ändå att sätta ner foten. Föräldraansvaret måste återupprättas! Successivt har det skett en förskjutning mellan föräldrars ansvar och samhällets ansvar och någonstans på vägen hamnade vi i diket.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 14:34

Margot Wallström backar: Har inte kritiserat Islam och försöker återupprätta relationer med Saudi-Arabien

Utrikesminister Margot Wallström (s) backar nu från tidigare uttalanden och menar att det är en missuppfattning, som fått 57 muslimska länder att uttala stark kritik mot Wallström, tre länder att ta hem sina ambassadörer, och eventuellt ytterligare tre länder nästa vecka. Istället försöker hon via UD reparera relationerna med Saudi-Arabien, som alltså på inget sätt ska frysas om nu någon trodde det. De 57 muslimska länderna har helt enkelt fel när de upplever att Wallström kränkt dem och förolämpat islam, Wallström vet bättre än de som känner sig kränkta och även bättre än experter som bekräftar att hon kränkt islam.

YA - 14 jun 19 kl. 03:03

Vänsterpartiet: Återupprätta svensk alliansfrihet

Sverige har en lång tradition av neutralitet och militär alliansfrihet. Vi ska inte agera bricka i stormaktsspelet. Istället ska vi arbeta för att motverka de verkliga orsakerna till krig och de hot mot Sverige och världen som ökande klyftor mellan fattiga och rika, samt klimatförändringarna utgör..

Barometern - 24 sep 14 kl. 07:16

Sjukförsäkringen måste återupprättas

Någon vecka före valet träffade jag Susanne i Oskarshamn. Susanne är en av alla de, främst kvinnor, som drabbats hårt av högerregeringens omänskliga utförsäkringslinje. Jag hade inget människovärde säger hon när hon beskriver hur det är att leva som utförsäkrad.

BT - 19 nov 12 kl. 07:19

Avtal klara för sex av åtta förbund

Unionen har slutit avtal med SAS för de svenska kabinanställda. Avtal är även klara för pilotföreningarna i Sverige, Norge och Danmark, enligt SAS presschef Elisabeth Manzi som säger att SAS nu bara saknar avtal med två av de åtta förbuden.
Robert Gustafsson, ordförande för Svensk Pilotförenings SAS-sektion, är lättad över att ett avtal har kunnat slutas.

Sydöstran - 19 jan 20 kl. 15:00

Återupprätta solidariteten i stället för att jaga väljare

I Sydöstran den 16 januari skriver Magnus Johansson att han vill ha en "mer relevant debatt", vilken han helst söker i sin personliga syn på vad han tycker är "verkligheten". .

Sydöstran - 01 nov 16 kl. 14:52

Trygghet måste återupprättas i hela landet

Allt för många människor i Sverige upplever en ökad känsla av otrygghet. En minskad tillit till polisens möjlighet att finnas till hands när någonting händer. Osäkerhet inför samhällets förmåga att ställa brottslingar inför rätta.

Blekinge Läns tidning - 03 nov 16 kl. 13:58

Tryggheten måste återupprättas

Allt för många människor i Sverige upplever en ökad känsla av otrygghet. En minskad tillit till polisens möjlighet att finnas till hands när någonting händer. Osäkerhet inför samhällets förmåga att ställa brottslingar inför rätta.

Cornucopia - 03 feb 15 kl. 16:11

TV4:s Twitter kapad av ryska troll

Journalisten Patrik Oksanen, som ligger bakom EU-bloggen, uppmärksammar i en ledare hos Hela Hälsingland den pågående ryska informationskrigföringen. Bland annat ska TV4:s lokala Twitterkonto för Uppsala blivit kapat efter att TV-kanalen lade ner sin lokala redaktion.

Läsvärt och visar på vikten av att svensk media skärper till sig och att vi återupprättar ett psykologiskt försvar.

Cornucopia - 18 dec 19 kl. 07:11

BRÅ har orsakat enorm skada - GD bör avgå

Brottsförebyggande rådet (Brå) har enligt en forskningsrapport från Linköpings Universitet politiskt och ideologiskt styrt, ändrat eller censurerat forskningsrapporter som myndigheten gjort. Även om det inte finns belägg i rapporten för att själva dataunderlaget från Brå - statistiken - är fel, så orsakar korruptionen en enorm skada i misstroende mot svenska myndigheters offentliga statistik. Den nye generaldirektören bör ta ansvaret även för det som hänt tidigare, avgå och göra all Brås rådata till offentliga handlingar för att alls försöka återupprätta förtroende för svensk myndighetsstatistik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.