Världen Idag > Nyheter

Thursday, 26 November, 07:40

Världen Idag - 22 okt 20 kl. 00:00

När det gäller Israel agerar brottmålsdomstolen brottsligtI februari 2020 beslöt Inter­na­tionella brott­måls­domstolens chefsåklagare, Fatou Bensouda, att påbörja en utredning av det hon kallar ”situationen i Palestina.” Med det menar hon att Israel antingen har begått grova brott mot mänskligheten, krigsförbrytelser eller folkmord – eller alla tre. För handlar det om något annat kommer det inte upp i Internatio-nella brottmålsdomstolen. Grunden för Internationella brott­målsdomstolen lades redan efter andra världskriget och Förintelsen, då världen förstod behovet av en internationell och demokratisk domstol för hemska brott mot mänskligheten. Dock kom kalla kriget emellan, och det var inte förrän efter Sovjetunionens fall som det återigen kom på tal.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Inter, Bensouda, Palestina, Internatio, Internationella, Förintelsen, Sovjetunionens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När det gäller, Israel, agerar, brottmålsdomstolen, brottsligt
Världen Idag - 03 jan 20 kl. 00:00

Även brottmålsdomstolen i Haag öppnar för antisemitism

Det förs ett krig mot Israel i olika internationella sammanhang. Vi är vana vid att se Israel särbehandlas i FN, i såväl generalförsamlingen som FNs olika organ. Men nu har vi nått en ny nivå, en ny botten, efter att Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag beslutat att utreda israeliska ”krigsbrott”.

Nyhetskanalen - 12 jul 12 kl. 22:58

Mali anmäler rebeller till Internationella brottmålsdomstolen

Mali kommer nästa vecka be Internationella brottmålsdomstolen ICC att inleda en utredning om de förbrytelser rebellerna som kontrollerar de norra delarna av landet gjort sig skyldiga till, uppger AFP. Flera människorättsorganisationer har rapporterat om våldtäkter, mord, tortyr, rekrytering av barnsoldater och förstörelse av Malis kulturarv, samtliga brott begångna av rebellgrupperna i norr..

SR - 05 apr 16 kl. 20:25

Brottmålsdomstolen i Haag lägger ner åtal mot Kenyas vice president

Internationella Brottmålsdomstolen i Haag har beslutat att inte åtala Kenyas vicepresident William Ruto, eftersom den anser att bevisen mot honom är otillräckliga. Misstänktes för att ligga bakom planeringen av mord, påtvingad deportation och förföljelse..

DN - 07 okt 16 kl. 20:57

Burundi hotar lämna internationella brottmålsdomstolen

Burundi tillkännager planer på att lämna internationella brottmålsdomstolen (ICC) sedan FN börjat utreda misstänkta brott mot mänskliga rättigheter i det centralafrikanska landet..

SR - 21 okt 16 kl. 12:13

Sydafrika lämnar Internationella brottmålsdomstolen

Sydafrika kommer lämna den Internationella brottmålsdomstolen, ICC. Det sa justitieministern på en presskonferens i dag. Skälet är att man bland annat anser att sittande politiska ledare har diplomatisk immunitet..

DN - 22 feb 17 kl. 09:58

Beslut att lämna internationella brottmålsdomstolen är olagligt

En domstol i Sydafrika har beordrat regeringen att återkalla beslutet att lämna den internationella brottmålsdomstolen (ICC). Enligt domstolen strider beslutet mot Sydafrikas grundlag, eftersom parlamentet aldrig fick säga sitt i frågan..

Dagen - 07 sep 17 kl. 16:30

Internationella brottmålsdomstolen får utmärkelse

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) är årets mottagare av Stockholm Human Rights Award. Organisationen, som har sitt säte i Haag, får pris för att de spelat "en avgörande roll" för rättssäkerheten i världen..

Dagen - 07 sep 17 kl. 16:30

Internationella brottmålsdomstolen får utmärkelse

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) är årets mottagare av Stockholm Human Rights Award. Organisationen, som har sitt säte i Haag, får pris för att de spelat "en avgörande roll" för rättssäkerheten i världen..

Regeringen - 26 okt 17 kl. 12:39

Aggressionsbrottet i Romstadgan för Internationella brottmålsdomstolen

I Romstadgan för Internationella brottmålsdomstolen finns regler om lagföring av enskilda för de allvarligaste internationella brotten enligt folkrätten..

DN - 27 okt 17 kl. 09:39

Burundi lämnar internationella brottmålsdomstolen

Burundi har nu blivit det första landet att lämna den internationella brottmålsdomstolen ICC, efter att landet begärde utträde från domstolen för ett år sedan..

SR - 17 mar 19 kl. 19:18

Filippinerna lämnar Internationella Brottmålsdomstolen

Filippinerna lämnar nu officiellt Internationella Brottmålsdomstolen, ICC, efter att den börjat utreda det kontroversiella krig mot narkotika som president Rodrigo Dutertes regering driver i landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.