Världen Idag > Nyheter

Thursday, 26 November, 01:41

Världen Idag - 22 okt 20 kl. 00:00

Råd till modern kyrka i ny bok av MalmDet är alltid med samma spänning som jag närmar mig en ny bok av Magnus Malm. Han är – som många läsare påpekat – på en gång profetisk och själavårdande. En kombination som inte är alldeles självklar. För ett par år sedan utkom boken Fri att tjäna med undertiteln Ledarskap i Jesu efterföljd. I år följer Malm upp den boken med en andra del, Fri att tjäna, del 2.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Malm, Magnus Malm,  fri, Ledarskap, Jesu, Församlingsarbete

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rådtill , modern, kyrkai ny , bokav , Malm
Trelleborgs Allehanda - 28 feb 18 kl. 15:08

Modern ABC-bok av gammalt snitt

Kanske behöver många av samhällsproblemen ett omtag från grunden. Konstnären Debora Svensson från Anderslöv har gjort en politisk ABC-bok – i linoleumtryck – för att åtminstone få upp våra ögon för dem. .

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 17 kl. 06:00

Den värsta flygolyckan präglar Barkåkras ljusa kyrka

Kyrkoherden om att bevara 900 år av historia - och att vara en modern kyrka på 2000-talet..

Världen Idag - 01 mar 17 kl. 09:00

– Vi är en modern kyrka med ett urgammalt budskap

– Hela Västeuropa genomgår en snabb sekularisering. Här upplever vi inte det på samma sätt, säger Mats-Ola Ishoel. Han är norsk megakyrkopastor i Moskva sedan 20 år..

YLE - 22 maj 17 kl. 17:57

Fasornas fångläger i Dragsvik skildras i ny bok

Historieläraren och författaren Sture Lindholm ger ut en bok om fånglägret i Dragsvik. Boken Fånglägerhelvetet Dragsvik - Massdöden i Ekenäs 1918 beskriver de röda fångarnas öde i de tidigare ryska kasernerna. Efter inbördeskriget förlades omkring 10 000 fångar till Ekenäs och på bara ett par månader avled mer än 3000 av dem.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

Kontraktets kyrkor i nyutgiven bok

LOMMA I Bara kontrakt finns 27 kyrkor och en nyutgiven bok uppmuntrar till att besöka dem alla på en kyrkrunda.
– Många har säkert åkt förbi flera kyrkor men aldrig varit där. Under tre veckor i sommar garanterar vi att alla kontraktets kyrkor kommer att vara öppna, berättar kontraktsprost Jan-Olof Aggedal.

BT - 25 sep 13 kl. 12:35

Frimodig kyrka tillför inget nytt

Två frågor har i mer än ett halvt sekel dominerat massmedias debatt om Svenska kyrkan, frågan om kvinnliga präster och frågan om kyrkans inställning till homosexuella. Genom uppdykandet av det nya kyrkovalspartiet Frimodig kyrka kommer de här båda debattämnena att dras ut i det oändliga. Puh.

SVT Debatt - 14 sep 13 kl. 05:35

Framtidens kyrka ska ha solceller på taket

KYRKOVALET 30 000 centerpartister är hängivet engagerade i Svenska kyrkan som ideella medarbetare och förtroendevalda. Vi vill främja nya verksamheter där kyrkan blir en tydlig välfärdsaktör. Svenska kyrkans överskott på 118 miljoner kr ska användas för att skapa arbeten som ger mening.

BT - 22 sep 13 kl. 16:06

72 döda i självmordsattack mot kyrka

72 människor har dödats och över hundra skadats i en självmordsattack mot en kyrka i pakistanska staden Peshawar. 600 människor ska ha befunnit sig i kyrkan när attacken skedde.Gärningsmannen utlöste bomben när kyrkobesökare höll på att hälsa på varandra precis utanför kyrkan efter söndagens gudstjänst.

BT - 22 sep 13 kl. 18:01

78 döda i självmordsattack mot kyrka

78 människor har dödats och över hundra skadats i en självmordsattack mot en kyrka i pakistanska staden Peshawar. 600 människor ska ha befunnit sig i kyrkan när attacken skedde.Gärningsmannen utlöste bomben när kyrkobesökare höll på att hälsa på varandra precis utanför kyrkan efter söndagens gudstjänst.

Skånskan - 30 sep 15 kl. 11:00

Förutsägbart om modern hjältinna

Recension BOK
Hausfrau
Författare: Jill Alexander Essbaum
Översättare: Inger Johansson
Förlag: Brombergs”Anna var en god hustru, för det mesta.” Med de åtta orden inleder Jill Alexander Essbaum sin romandebut. Det är åtta väl valda ord, det här är romanens kärna.

BT - 21 jan 14 kl. 07:57

Melankolisk blå bok

Titeln på Maxim Grigorievs debutbok är självskriven: Städer är en novellsamling där just staden har huvudrollen.
Magin i novellerna påminner om den man kan känna vid åsynen av en modelljärnväg, eller snarare det gåtfulla landskapet och de små sparsamt upplysta byarna och husgyttret som tåget löper genom. Vilka människor bor där?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.