Expressen > Nyheter

Saturday, 05 December, 12:14

Expressen - 21 okt 20 kl. 23:49

Nya smittvågen över Europa: ”En tsunami”• Spanien har blivit först i Europa med att komma över 1 miljon covid-19-fall. • 21 länder på kontinenten har det senaste dygnet slagit rekord i antal smittfall och sjukvården är på gränsen till kollaps i flera länder, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. • Belgiens hälsominister kallar den nya smittvågen för en ”tsunami” och landet ställer in alla sjukhusingrepp som inte är livsnödvändiga. – Vi har slagit i en vägg för sjukbäddar, säger Wouter van der Horst, talesperson för sjukhusförbundet i Nederländerna. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Reuters, Wouter, Horst, Nederländerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya smittvågenöver , EuropaEn , tsunami
SR - 28 feb 20 kl. 17:57

Läkaren: Nära kontakt den kända smittvägen

Många undrar nu hur länge coronaviruset kan leva utanför kroppen och hur länge det kan finnas kvar på olika material eller ytor som en smittad person har varit i kontakt med..

Aftonbladet - 07 apr 20 kl. 21:54

Okända smittvägen kan sprida corona

PLUS Svenska forskare undersöker om covid-19 sprids via fekalier.

Aftonbladet - 08 apr 20 kl. 00:17

Forskare undersöker: Okända smittvägen kan sprida corona

▸ Nu misstänker forskare att det inte bara är droppar från luftvägarna som sprider coronaviruset..

DI - 02 jul 20 kl. 17:51

Glädjesiffrorna kan knäckas av nya smittvågen

Wall Street tog ett skutt uppåt efter ännu en oväntat stark jobbsiffra i USA. Men bakom en välkommen tillökning på 4,8 miljoner….

Expressen - 25 jul 20 kl. 05:50

Skarpa varningen – efter nya spanska smittvågen

Frankrike avråder sina medborgare från att resa till Katalonien – efter nya stora utbrott av pandemin i den spanska regionen.Särskilt Barcelona har drabbats hårt där myndigheterna uppmanar invånarna att stanna hemma.Mer än 8 000 nya fall av covid-19 har rapporterats i Katalonien den senaste två veckorna..

Vestmanlands Läns Tidning - 09 aug 20 kl. 20:00

Efter smittvågen på Rösegården: Läkaren har aldrig varit på plats

Under hela pandemins gång har Citypraktikens läkare för Rösegårdens äldreboende inte gjort sina....

SVT - 03 aug 20 kl. 12:33

Smittan ökar i flera länder: ”Finns en ökad oro i Europa för en andra smittvåg”

Smittspridningen av coronaviruset har åter tagit fart på flera håll i Europa efter att länderna har öppnat sina samhällen. Ökningen beror enligt WHO på minskade krav på fysisk distansering – och nu menar organisationen att restriktionerna kan behövas sättas in på nytt. – Det finns en ökad oro i Europa för en andra smittvåg, säger SVT:s reporter Oskar Jönsson..

Kristianstadsbladet - 02 feb 13 kl. 09:30

Smittorisk vid röntgen lämnas utan åtgärd

En patient smittades av hepatit C på en röntgenavdelning i Skåne, eftersom behållare för kontrastmedel användes till flera personer. Men socialstyrelsen godkänner metoden.
För ett tag sen smittades en patient av hepatit C, en kronisk leverinflammation som orsakas av virus, under en kontroll på en röntgenklinik.

SmålandsPosten - 27 mar 14 kl. 09:22

Här frodas bakterier

Det var i samband med utbrottet­ av svininfluensa för fem år sedan som många lärde sig vikten av att tvätta händerna. En intressant effekt blev att också magsjukdomar, förkylningar och influensa begränsades på många håll.
Enligt Folkhälsomyndigheten är god handhygien helt avgörande för att undvika influensor, förkylningar och kräksjuka.

BT - 21 maj 14 kl. 09:58

Rekordfå aidsfall

Förra året rapporterades 37 fall av aids i Sverige, vilket är den lägsta siffran någonsin. Oftast rör det sig om personer som diagnostiserades med hiv i ett sent skede och därmed inte haft någon behandling som hade kunnat förhindra utvecklingen av aids, skriver Folkhälsomyndigheten. Antalet hiv-fall låg förra året på en stabil nivå med 461 anmälda fall.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 09:58

Rekordfå aidsfall


Förra året rapporterades 37 fall av aids i Sverige, vilket är den lägsta siffran någonsin. Oftast rör det sig om personer som diagnostiserades med hiv i ett sent skede och därmed inte haft någon behandling som hade kunnat förhindra utvecklingen av aids, skriver Folkhälsomyndigheten.Antalet hiv-fall låg förra året på en stabil nivå med 461 anmälda fall.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.