FriaTider > Nyheter

Wednesday, 25 November, 03:29

FriaTider - 21 okt 20 kl. 18:08

Ännu ett hål i Estonia
Läs mer på FriaTider
Läs mer om:
Estonia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ännuett , håli , Estonia
BT - 28 sep 14 kl. 00:43

20 år har inte ändrat något ? låt Estonia förbli en grav

”Estonias förlisning innebar att Sverige drabbades av en katastrof som saknar motsvarighet i vår moderna historia. Ännu idag är det svårt att förstå katastrofens vidd. Den sorg och det lidande som drabbat anhöriga och överlevande berör oss alla”.

E24 - 01 sep 16 kl. 06:19

”Krisande Ericsson är mer likt Estonia än Titanic”

Det har gått en månad sedan Ericssons vd Hans Vestberg oväntat avgick, men ännu har ingen efterträdare utsetts. Enligt tidningen Ny Teknik beskrivs situationen som värre än den var under de olönsamma krisåren runt millennieskiftet..

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

YLE - 26 sep 14 kl. 16:21

Estonias griftefrid berör inte alla nationaliteter

Skeppsgraven saknar juridiskt skydd mot internationella sportsdykare. Många nationaliteter kan i praktiken dyka till Estonia, utan att bli åtalade för brott. Om Estonia hade sjunkit på finska vatten, skulle Finland haft rätten att åtala var och en som bryter mot skeppsvrakets gravfrid - oavsett nationalitet.

YLE - 28 sep 14 kl. 07:00

Att tro på något hjälper

Tidig morgon. Vågor stora som höghus far fram över havet. Mellan vågtopparna gröna solstolar som far fram i samlad klunga.

YLE - 17 okt 15 kl. 15:26

"Humorn ska alltid slå uppåt"

Komikerna Ann Westin och Malin Appeltofft säger att man kan man skämta om allt. Så länge man gör det på rätt sätt. Duon uppträder på Ritz på lördag kväll.

YLE - 29 apr 16 kl. 18:15

Finska advokater och affärsmän mellanhänder i skatteparadisekonomin

I Panamadokumenten finns drygt ett dussin finska advokater eller affärsmän som har grundat och förvaltat ett otal skatteparadisbolag via Mossack Fonseca. Det här har pågått sedan 1990-talet och fortsatt fram till idag. Advokaterna spelar en central roll i skatteparadisekonomin.

YLE - 22 feb 16 kl. 15:29

Julia Bäck upplevde värsta stormen någonsin på Fiji

Julia Bäck jobbar som volontär på Fiji. För några dagar sedan drabbades öriket av den värsta tropiska cyklonen någonsin, och nu går volontärarbetet ut på att bygga upp samhället igen. Den tropiska cyklonen Winston var väldigt stark och vindarna kunde gå upp till 80 meter per sekund.

BT - 29 okt 13 kl. 17:30

Många röjer upp efter Simone

Flera företag och myndigheter arbetar nu med att röja upp efter stormen Simones framfart. Tiotusentals hushåll saknar fortfarande el, trafiken lider ännu av störningar och en färja väntar på att dras loss från ett grund utanför Karlskrona. Noteringen från Hallands väderö, med 42 meter per sekund, är den högst uppmätta under kvällen och nattens storm.

BT - 29 okt 13 kl. 13:32

"Man är alltid efterklok"

I går rekommenderade Göteborgs stad samtliga fritidsverksamheter att stänga klockan 16 och anställda uppmanades att snabbt ta sig hem från jobbet på grund av stormen. Trots att Simone lämnade Göteborg orört tycker Stig Santa, jourhavande stadsledningsdirektör, att det var rätt väg att gå. När beslutet fattades gällde fortfarande klass 3-varningen.

Sydsvenskan - 25 feb 16 kl. 04:00

En urscen för konspirationer

Det är min första tysta minut. Jag står så stilla jag kan på Mårtens­torget i Lund. Det är kallt och jag vet inte riktigt hur man gör.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.