Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 03 December, 17:51

Vimmerby Tidning - 21 okt 20 kl. 18:03

Samarbete på gång med stort litteraturprisEn rundvandring i Astrid Lindgrens barndomshem gjorde djupt intryck på författaren Betlehem Isaak som besökte Vimmerby för första gången för att delta i Vimmerby berättar..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Astrid Lindgrens, Betlehem Isaak, Vimmerby

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbete, gångmed , stort, litteraturpris
Helsingborgs Dagblad - 15 feb 20 kl. 17:41

Stort knarkbeslag i Danmark – 27 gripna

Köpenhamnspolisen har genomfört ett stort tillslag där 27 personer gripits och stora mängder narkotika beslagtagits. Insatsen genomfördes i flera olika städer i Danmark och samarbete med ett stort antal danska och internationella polismyndigheter, skriv.

YLE - 28 mar 17 kl. 20:47

Tyska soldatöden i Hangö visar hur stort andra världskriget var

Nazitysklands läger kallades ofta för ”Lilla-Berlin” och de fanns på många olika håll. Arkeologiska utgrävningar på Tulludden i Hangö vittnar om många olika människoöden under åren 1942-1944. För arkeolog Jan Fast är det på sätt och vis en cirkel som sluts.

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 15 kl. 19:37

Regeringen är historiskt svag. Samarbete mellan blocken gör politiken stark.

Decemberöverenskommelsen presenterades för ett år sedan av lättade ledare för sex riksdagspartier. Det var en uppgörelse om regler för ett minoritetsstyre och den var tänkt att hålla fram till valdagen 2022. Där och då var decemberöverenskommelsen det minst dåliga alternativet.

Sydsvenskan - 27 dec 15 kl. 19:37

Regeringen är historiskt svag. Samarbete mellan blocken gör politiken stark.

Decemberöverenskommelsen presenterades för ett år sedan av lättade ledare för sex riksdagspartier. Det var en uppgörelse om regler för ett minoritetsstyre och den var tänkt att hålla fram till valdagen 2022. Där och då var decemberöverenskommelsen det minst dåliga alternativet.

YLE - 01 feb 17 kl. 00:00

Yles valkompass kommer - nu i unikt samarbete med andra mediehus

Inför kommunalvalet i april lanserar Yle för första gången en valkompass i samarbete med kommersiella mediehus. KSF Media, Uusi Suomi, Suomen Kuvalehti och Maaseudun Tulevaisuus har egna frågor i Yles valkompass. Dessutom kommer bolagen att kunna använda all data som samlas in via kompassen.

Dagen - 06 mar 12 kl. 03:00

"Brett samarbete behövs i kampen mot självmord"

I februari startade ännu en omgång samtalsträffar i Halmstad för personer som mist någon anhörig på grund av självmord. - Tyvärr finns det en stadig marknad, säger sjukhusprästen Jörgen Franzén, till Dagen.

Det sker mer än ett självmord, eller suicid, i Halmstad varje månad.

Politikerbloggen - 09 feb 13 kl. 11:13

Gör 2013 till året för samarbete i klimatfrågan!


DEBATT. Jag kandiderar till språkrör för Grön Ungdom för att tillsammans med våra medlemmar göra år 2013 till året för samarbete i klimatfrågan. Vi unga har stor betydelse i inte bara framtidens utan även dagens klimatarbete.

YLE - 26 apr 16 kl. 15:45

Förbundspennan: Samarbete ger resultat

Under de senaste veckorna har föreningar inom Finlands Svenska Skidförbund (FSS) träffats och diskuterat om hur vi vill att den finlandssvenska längdskidåkningen skall fungera i fortsättningen. En överväldigande majoritet var av den åsikten att samarbete är något viktigt för att vi, trots kortare vintrar och trots tidsbrist, vill att sporten skall fortsätta att existera också i framtiden. Avundsjuka och missunnsamhet, på individnivå men också i grupp, förening, kommun eller land, hör till några av de mest vanliga problem som står i vägen för utveckling.

YLE - 03 feb 17 kl. 05:09

Stort behov av svenskspråkig kanslipersonal vid tingsrätterna

Sedan Vasa yrkeshögskola lade ner sin svenskspråkiga utbildning av justititeförvaltningstradenomer 2013 har det varit utmanade att hitta rätt personal. Detta oroar ledande lagman Daniel Allén, som menar att behovet bara växer. - Det är sällsynt att vi får hit folk som har studerat på finska som är tvåspråkiga.

YLE - 19 sep 17 kl. 04:32

ÅA-anställda erbjuds att arbeta vid företag – akademin betalar lönen i nytt samarbete

Efter årsskiftet kan de anställda vid Åbo Akademi arbeta en dag i veckan vid ett företag eller en annan organisation. Akademin räknar med att lösningen hämtar in mer än den tar trots att arbetsinsatsen görs annanstans. ÅA torde vara det första universitetet i Finland som prövar på den här typen av rörlighet mellan universitetet och det övriga samhället, säger planeraren Anna-Karin Tötterman.

YLE - 28 nov 12 kl. 11:42

Stort stöd för allmän värnplikt

Stödet för allmän värnplikt för män har ökat märkbart från i fjol. Det visar en enkät som Planeringskommissionen för försvarsinformation PFI har låtit göra. I fjol var stödet för allmän värnplikt 63 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.