Corren > Nyheter

Tuesday, 20 October, 18:43

Corren - Igår: 20:45

Lite motion gör stor skillnad för äldreBara en halvtimmes fysisk aktivitet om dagen minskar risken för att drabbas av stroke, hjärtinfarkt eller död med elva procent. Det visar en ny svensk studie med personer som fyllt 70 år..
Läs mer på Corren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lite, motion, gör, stor, skillnadför , äldre
YLE - 27 nov 16 kl. 14:05

Lite motion gör stor nytta

Seniorer vid Åldringsvännernas dagcenter i Jakobstad samlas till en trevlig jumppastund på förmiddagarna. Svetten lackar inte men musklerna tränas ändå. Det behövs inte dyra redskap för att träna, det räcker ganska långt med en käpp som man kan lyfta över huvudet och töja kroppen i olika riktningar.

Cornucopia - 04 aug 18 kl. 10:51

Lite fukt gör stor skillnad för gräset

Kan konstatera att gräsmattan i anslutning till odlingarna fortfarande är grön, trots att den inte vattnas. Det räcker tydligen med den naturliga spridningen av fukten (kappilärsugning) från vattningen av odlingarna för att gräset ska förbli grönt trots denna varma soliga torra sommar.Odlingarna i anslutning till växthuset.

YLE - 09 sep 16 kl. 12:50

Rask motion ger bättre minne visar finländsk forskning

De som motionerar mycket i medelåldern drabbas mer sällan av demens som äldre, visar finländsk forskning. Forskarna följde över 3 000 finländska tvillingar i 25 års tid. Studien visade att rask motion i medelåldern förbättrade de kognitiva funktionerna, alltså minnet och annan informationshantering, då försökspersonerna blev äldre.

YLE - 04 nov 14 kl. 16:14

Förbundspennan: Idrott, motion och politik

I januari skrev jag en kolumn för Yle Sporten om att man bör låta bli att blanda ihop politik och idrott. Texten handlade om de Olympiska spelen i Sotji och hur en bojkott av spelen inte skulle leda till annat än att idrottarna hamnar i kläm. Andemeningen var att låta idrottarna idrotta och politikerna syssla med politik, men att man bör undvika att göra idrottarna till en bricka i ett politiskt stormaktsspel.

Nya Wermlands Tidningen - 11 okt 13 kl. 06:00

Stor andel korsriddare i blågult

En femtedel ? och lite drygt det. Så stor del av den svenska landslagstruppen består av korsriddare från Karlstad.

UNT - 23 apr 18 kl. 11:00

Lite antibiotika kan orsaka stor resistens

Även mycket låga halter av antibiotika kan ge upphov till höggradig antibiotikaresistens hos bakterier..

Nyheter 24 - 17 aug 11 kl. 08:36

Bevisat: 15 minuters motion ger dig tre år mer att leva


Lätt daglig motion ger samma hälsovinster som att sluta röka, visar en ny stor undersökning. En nyligen slutförd studie av ovanligt stora mått, hela 400 000 personer, visar tydligt på sambandet mellan daglig motion och ökad livslängd. Den som bara motionerar lätt, 15 minuter dagligen, tycks öka livslängden med runt tre år jämfört med de som inte motionerar.

Trelleborgs Allehanda - 27 feb 13 kl. 13:18

SD-motion om ökat avstånd till vindkraftverk

SD vill ha minst två kilometers avstånd mellan tillståndspliktiga vindkraftverk och bebyggelse i kommunen.
Tillstånd enligt miljöbalken krävs om man vill bygga två eller fler verk som är högre än 150 meter, inklusive rotorblad. Om motionen går igenom blir det svårt att göra sådana etableringar i kommunen.

BT - 14 jan 15 kl. 20:04

Brist på motion farligare än fetma

En normalviktig person, men som lever ett stillasittande liv, löper minst samma risk att dö i förtid som en fet person som är fysiskt aktiv, visar ny forskning. Dubbelt så många dör på grund av brist på motion som av fetma.Den stora europeiska studien, som presenteras i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition, bekräftar tidigare undersökningar som visar att fysisk aktivitet - om än så lite - kan ha en dramatisk effekt på hälsan.

HBL - 29 dec 13 kl. 09:23

Motion i medelåldern skyddar mot minnessjukdomar

Motion i grupp, dans och andra sociala sätt att röra på sig motverkar demenssjukdomar effektivt. Levnadssätten spelar stor roll om man vill förebygga minnessjukdomar, visar forskning. Det är inom ramen för det riksomfattande forskningsprojektet FINGER som man utreder hur motionen inverkar i förebyggandet av demenssjukdomar hos 60–77-åringar.

GlobeNewswire - 26 aug 20 kl. 18:36

Clean Motion AB Delårsrapport för januari-juni 2020

Clean Motion AB Delårsrapport januari-juni 2020 Elfordonstillverkaren Clean Motion AB presenterar sin delårsrapport för första halvåret 2020. Bolaget redovisar en försäljning på 838 (1 219) TSEK och ett rörelseresultat på -1 815 (-2 858) TSEK. Bolaget meddelar också att styrelsen valt Anna Petre till ny ordförande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.