GT > Nyheter

Wednesday, 21 October, 14:29

GT - I förrgår: 20:07

Michaela, 45, fick diagnosen diskbråck – var hjärnblödningMichaela Germano, 45, fick kraftig värk i huvudet och ryggen, och tappade känsel och kraft i ena benet.På vårdcentralen fick hon diagnosen diskbråck och skickades hem med värktabletter.Men Michaela blev sämre och åkte till akuten.– Där konstaterades att jag hade fått en svår hjärnblödning. Jag kunde ha dött hemma, säger hon..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Germano, Michaela

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michaela45 fick , diagnosen, diskbråckvar , hjärnblödning
BT - 16 jan 15 kl. 06:34

Säs: "Inget tydde på hjärnblödning"

Chefläkare Jerker Isacson vid Säs är informerad om fallet med den 29-åriga kvinnan. Så långt han känner till fanns det inget, då kvinnan sökte vård första gången som tydde på någon hjärnblödning. Enligt Jerker Isacson gjorde läkaren en väldigt grundlig undersökning då kvinnan kom till akuten första gången och sökte för yrsel och kräkningar.

Expressen - 01 jun 12 kl. 11:54

Skickades hem för uttorkning - hade hjärnblödning

Patienten sökte akutvård för svår huvudvärk och kräkningar efter att ha diskat i solen. Klockan var 10 på morgonen. AT-läkaren ställde diagnosen uttorkning och skickade hem patienten.

NSD - 24 apr 13 kl. 15:41

Klinik missade hjärnblödning

Vidarkliniken i Järna, som kombinerar traditionell och antroposofisk vård, kritiseras av Socialstyrelsen för att ha missat en hjärnblödning i slutet av 2011. Patienten var inskriven för rehabilitering, skriver Länstidningen Södertälje, och klagade över förvirring och besvär med enkla vardagssysslor. Efter ett krampanfall satte ansvarig läkare diagnosen panikångestattack och ordinerade senapsbad och antroposofisk injektion..

Dagens Medicin - 07 apr 15 kl. 10:23

Fick diagnosen förkylning – hade hjärnblödning

Ivo kritiserar en läkare för bristande undersökning..

BT - 16 jan 15 kl. 06:37

Fick fel diagnos efter stroke

Med ett träningsschema bestående av upprepade snabba huvudrörelser, skickades den 29-åriga kvinnan hem från akuten i Borås. Läkarens diagnos var godartad lägesyrsel eller kristallsjuka. När hon två dagar senare, kraftigt försämrad, fördes till sjukhuset igen ställdes den rätta diagnosen – hon hade fått en hjärnblödning.

News55 - 26 okt 15 kl. 15:09

Läkare slår larm: Inhyrda doktorer kan riskera liv

Den manliga läkaren var inhyrd till kliniken Enköpingshälsan för att täcka semesterperioden i somras då kliniken har svårt att hitta specialister som vill ha anställning, det står i en lex Maria-anmälan. När en patient klagade på svår huvudvärk och försämrat allmäntillstånd skickades han dock hem, utan att den inhyrda läkaren gjorde en klinisk eller neurologisk undersökning. Påstod sig vara nära specialkompetens Dagen efter åkte patienten till akuten och diagnosen blev hjärnblödning med operation som följd.

Barometern - 07 nov 13 kl. 11:38

Planerat avtal för smärtvård oroar

Landstinget i Kalmar län planerar att teckna avtal med en extern verksamhet som arbetar med personer som lider av långvarig smärta. Oppositionen oroas nu för att antroposofernas kontroversiella Vidarklinik i Järna kan komma ifråga.
Om en knapp månad ska landstingsfullmäktige anta budget och plan för de kommande tre åren.

Kristianstadsbladet - 12 dec 13 kl. 07:26

Årets bästa böcker

Foto: Khashayar Naderehvandi
Åtta skribenter fick varsitt uppdrag: välj ut årets bästa böcker. Här är resultatet. Årets bästa romaner, årets bästa diktsamlingar, årets bästa historia, årets bästa debutanter, årets bästa deckare...

Trelleborgs Allehanda - 12 dec 13 kl. 07:26

Årets bästa böcker

Foto: Khashayar Naderehvandi
Åtta skribenter fick varsitt uppdrag: välj ut årets bästa böcker. Här är resultatet. Årets bästa romaner, årets bästa diktsamlingar, årets bästa historia, årets bästa debutanter, årets bästa deckare...

SmålandsPosten - 17 jul 14 kl. 07:31

Landstingets spariver gör patienten lidande

Är det viktigare att spara pengar än att minska patientens lidande? Den samhällsekonomiska vinsten vid bättre patienthälsa bör i sammanhanget inte förbises. Det är val i år och jag har inte bestämt vilket parti jag ska rösta på i landstingsvalet.

BT - 16 jan 15 kl. 06:43

Vanligt att stroke missas hos unga

Stroke är en diagnos som medvetandegjorts hos allmänheten under senare år. Trots det är det inte ovanligt att diagnosen missas, särskilt hos yngre personer. Det är erfarenheten hos Stroke-Riksförbundet.

Fler nyheter från GT

GT - 45 minuter sedan

Här polisanmäler Esayas Isaak Eritreas president

I snart tjugo år har Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea utan rättegång. Nu har landets president polisanmälts för bland annat brott mot mänskligheten.Anmälan lämnades in till åklagarmyndigheten i Göteborg under onsdagen.

GT - 1 timme sedan

Flera elever på skola i Göteborg sjuka i covid-19

Fem elever på Fjällboskolan i Utby har konstaterats sjuka i covid-19, men allt fler elever visar symptom, skriver GP.– För varje dag har det blivit fler och fler elever med symptom, säger rektorn Yvonne Alhäll, till tidningen.För två årskurser på skolan är det nu hemundervisning som gäller.

GT - 1 timme sedan

Varning till allmänheten efter gasutsläpp

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten har utfärdats efter ett gasutsläpp i Säffle. Vinden ligger i riktning mot ett bostadsområde i närheten, rapporterar P4 Värmland.  .

GT - 2 timmar sedan

Kyrkoprofil döms för sexköp – erkände efter DNA-analys

Den profilerade kyrkomannen greps utanför en lägenhetsbordell i centrala Örebro i november förra året och nekade först till att han köpt sex. Efter att DNA-analysen motbevisat honom erkände han och berättade att han fått kontakt med kvinnan på en prostitutionssajt. Nu har tingsrätten dömt honom till dagsböter på 6 000 kronor för köp av sexuell tjänst.

GT - 3 timmar sedan

Kraftig rökutveckling efter brand i lägenhet

Ett stort räddningspådrag är på plats i Hammarkullen i Göteborg efter en brand i en lägenhet.– Branden är släckt, men det är mycket rök i trapphuset som vi jobbar med att få ut, säger Peter Zettersten vid räddningstjänsten Storgöteborg. .

GT - 5 timmar sedan

Två till sjukhus efter en explosion i lastbil

Två personer har skadats efter en explosion i en lastbil i Hagfors. Enligt polisen rör det sig om en arbetsplatsolycka i Hagfors. .

GT - 5 timmar sedan

Måste Liseberg köpas upp av Gekås för att öppna?

Oavsett verksamhet måste regler vara likvärdiga och rättvisa. Liseberg måste kunna ges samma förtroende som exempelvis Borås Djurpark..

GT - 6 timmar sedan

Spårvagn modell 32 är ett monster – ta den ur drift

Göteborg Spårvägars spårvagnsflotta innehåller bland annat 64 felkonstruerade monster. Tillsammans med övriga gamla vagnar utgör modell 32 spårvagnarnas Jurassic Park. Göteborgs Spårvägar måste se till att förarna får till en acceptabel arbetsmiljö, skriver skyddsombudet Johan Kanmert vid sektion trafik Kommunal Väst..

GT - 8 timmar sedan

”Spökmannen” jagas för sexbrott i Grekland

”Spökmannen” Jordanis Kouroutsidis, 51, har våldtagit kvinnor sedan 1980-talet.Nu döms han till fyra års fängelse efter att ha våldtagit en prostituerad kvinna i Kållered – och därmed har han dömts för våldtäkter under fyra decennier.Samtidigt kan GT avslöja att Kouroutsidis jagas i Grekland för sexbrott..

GT - 13 timmar sedan

Del av Västlänken blir försenad efter vrakfynd

Västlänkens delprojekt Kvarnberget försenas och blir 200 miljoner dyrare, bland annat på grund av de arkeologiska fynden på platsen, uppger Trafikverket.– Nu har vi hittat nio vrak här och det hade vi inte räknat med, säger Markus Rangmar vid Trafikverket, till GP..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.