DI > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 19:24

DI - 18 okt 20 kl. 19:37

Sprickorna allt djupare – pensionssystemet i behov av akutvård
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sprickornaallt , djupare, pensionssystemeti , behovav , akutvård
Dagens PS - 27 jul 17 kl. 11:44

Krönika: Sprickorna i EU växer sig djupare

Ända sedan nationalkonservativa partiet Lag och Rättvisa vann makten 2015, har Polens utveckling följts med skeptiska ögon från EU. Och efter lagförslag om att tvångspensionera högsta domstolens hela domarkår, satte unionen ner foten. Trots presidentens sena veto mot reformen, visar detta på ett EU som brottas med allt djupare sprickor.

Expressen - 21 aug 18 kl. 10:18

Sprickorna inom familjen Trump

Sprickorna inom familjen Trump har blivit allt djupare på senare tid.  Både Ivanka och Melania har offentligt tagit avstånd från Donald Trumps migrationspolitik där barn till illegala invandrare skiljts från sina föräldrar. Samtidigt har yngsta dottern Tiffany gett sitt stöd till såväl de studentaktivister som kämpar för strängare vapenlagar som hbtq-rörelsen.

YLE - 21 maj 17 kl. 15:47

Farleden i Karleby blir inte djupare

Regeringen har budgeterat för muddring av farleder i Finland. På listan finns Uleåborg, Nordsjö hamn i Helsingfors och Rauma. Inga pengar ser ut att tillfalla hamnen i Karleby, trots att behovet är akut.

Cornucopia - 11 feb 17 kl. 10:21

Löfven vill riva upp PPM och pensionssystemet

Statsminister Stefan Löfven (s) vill nu riva upp premiepensionssystemet, PPM, och med det hela pensionssystemet. Som bekant är pensionssystemet ständigt bara ett riksdagsbeslut bort från att göras om eller avskaffas och hur bra man förvaltat sin enda "garanterade" del av pensionen via PPM är en kul lek, men inget som kommer tillfalla de yngre generationerna. Samtidigt visar statsministern upp total oförståelse för riskjusterad avkastning och olika riskprofiler när han jämför fonders avkastning med den hävstångsbelånade högriskfonden AP7.

BT - 01 nov 11 kl. 14:34

Pensionssystemet är en skam

Resultatet av det huvudlösa beslutet om pensionssystem har, som alla vet, resulterat i att pensionärerna blivit allt fattigare. Enbart under de senaste fyra regeringsåren har pensionerna sänkts med 10,9 procent, skriver Bo Rönnlund. Inför pensionsreformen 1999 angavs två viktiga inriktningar, som skulle gälla för det nya pensionssystemet, nämligen att pensionsnivåerna skulle vara oförändrade i förhållande till ATP-systemet och att pensionen skulle ha följsamhet till årliga kostnadsökningar i samhället.

YLE - 07 jan 13 kl. 11:12

Experter: Pensionssystemet behöver utvecklas

Det finländska pensionssystemet är i bra skick, men behöver utvecklas för att möta framtida utmaningar, konstaterar internationella experter som på begäran av Pensionsskyddscentralen har utvärderat det finländska pensionssystemet. Experterna efterlyser högre pensionsålder och bättre avkastning på pensionsfonderna. Det är professorerna Nicholas Barr och Keith Ambachtsheer har kartlagt pensionssystemet i Finland.

BT - 28 jan 14 kl. 09:43

Har inte stulit från pensionssystemet

Så var det dags igen. Denna gång är det signaturerna ”Arg Pensionär” (BT 23/1) och ”Två arga pantertanter, de båda Ina” (BT 25/1) som anklagar Göran Persson (S) för att ”ta pengar ur pensionssystemet” respektive ”lånade (stal) 258 miljarder ur pensionssystemet”. Nu vill jag göra ett nytt försök att ta död på den närmast mytiska uppfattning om dessa 258 miljarder.

YA - 03 jun 11 kl. 09:09

Moderat maktpolitik avslöjar sprickorna

Säg den lycka som varar för evigt. Så skulle man kunna beskriva stämningsläget hos Miljöpartiet och ?
Ett ordstäv som bättre beskriver situationen är kanske ?

Cornucopia - 27 nov 14 kl. 13:47

Nya bråk om pensionssystemet - alliansen lämnar pensionsgruppen

Ända sedan bloggens start har jag påtalat att det svenska pensionssystemet knappast kommer överleva i nuvarande form till vi 60- eller 70-talister (eller yngre) ska pensioneras. Det senaste bråket gäller nu att gökungen Miljöpartiet bjudits in i pensionsgruppen där ansvarstagande partier som (s) och de borgerliga gjort upp om pensionssystemet. Allianspartierna lämnade precis pensionsgruppen.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 10:20

Så många svenskar ratar pensionssystemet

Siffran alarmerande hög i ny undersökning, som refereras av Dagens Industri. Fyra av tio svenskar ger enligt tidningen tummen ned för  pensionssystemet – trots att det står högt i kurs internationellt. Novus har gjort undersökningen på uppdrag av Skandia och där framgår, enligt Di, att 37 procent uppger att de har lågt eller ganska lågt förtroende för det svenska pensionssystemet.

Cornucopia - 07 mar 20 kl. 07:37

Det svenska pensionssystemet har fallit - återgång till ohållbar skattefinansiering

Det svenska pensionssystemet har efter 21 år fallit. Det tidigare egenfinansierande och i princip unikt hållbara systemet från 1998 ersätts nu av ett populistiskt ohållbart skattefinansierat system efter en överenskommelse i den så kallade Pensionsgruppen. För att inte politiska partier ska tappa väljare bland en åldrande befolkning till yttervänstern och ytterhögern ska staten nu skjuta till egna pengar till systemet, som inte längre enbart blir beroende av hur många som jobbar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.