DI > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 19:05

DI - 18 okt 20 kl. 19:38

Dystra pensionssiffrorna – unga generationen i farozonen
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dystra, pensionssiffrorna, unga, generationeni , farozonen
Världen Idag - 08 feb 17 kl. 00:01

Du som har bett för den unga generationen – se vad gott Gud gör. Bönesvar.

Innan han blev en kristen var han rappare och grovt kriminell. I dag säger han själv: "Jag vill säga förlåt. Jag har gått från missbruk, brott, och en kamp fylld av hat och lämnat mitt förflutna bakom mig.

DalaDemokraten - 13 nov 16 kl. 09:51

Unga generationen glänste på Rommetravet

Den unga generation fick visa upp sig på den styva linan då Dalatravet Romme bjöd in till V65-tävlingar under lördagskvällen.
Årets upplaga av ungdomskvällen var kanske en tillställning som kanske inte var någon riktigt publikmagnet men som drog stort intresse via ATG-live. Närmare en miljon omsattes på V65 vilket är fina siffror.

Dalarnas tidningar - 13 nov 16 kl. 09:51

Unga generationen glänste på Rommetravet

Den unga generation fick visa upp sig på den styva linan då Dalatravet Romme bjöd in till V65-tävlingar under lördagskvällen.
Årets upplaga av ungdomskvällen var kanske en tillställning som kanske inte var någon riktigt publikmagnet men som drog stort intresse via ATG-live. Närmare en miljon omsattes på V65 vilket är fina siffror.

Världen Idag - 07 mar 19 kl. 00:00

Det stora sveket mot den unga generationen

Det krävs ingen profet för att konstatera att det inte står väl till med hälsosituationen bland Sveriges unga. I dagarna har ännu en ny undersökning från Socialstyrelsen publicerats, som visar att över 25 procent av dem som söker akut sjukvård är födda på 90-talet. Detta stämmer alltför väl överens med andra undersökningar av hur depressioner, självmordsförsök och allmän psykisk ohälsa ökar bland ungdomar.

YLE - 05 jun 16 kl. 18:21

Unga tvingas köpa konceptet med fria jobb

I många sammanhang har det förts fram att unga personer i början av sin karriär föredrar frihet och omväxling framför säkerhet och rutiner. Startupföretagare som sysselsätter sig själva har gjorts till förebilder för unga ambitiösa människor. Entreprenörskap, frilansjobb, nollavtal och visstidskontrakt anses vara en perfekt arbetsform för unga som vill tänka själva och uppleva nya saker.

Alliansfritt Sverige - 13 mar 14 kl. 14:21

Den glömda generationen fick inte jobb, bostad eller utbildning – men däremot Sovjet i geografiböckerna

I min geografibok på mellanstadiet fanns fortfarande Sovjetunionen. Jag är född 1991, samma år som Sovjetunionen slutade att existera som stat. Men ändå fanns landet kvar i min skolbok om geografi tio år senare.

Sydsvenskan - 04 jun 14 kl. 05:30

Rakel Chukri: En dag ska Kinas unga också få höra

Helen Gao var bara några år gammal när massakern på Himmelska fridens torg ägde rum. Hennes egna föräldrar var vittnen till mördandet av fredliga demonstranter. Ändå dröjde det ända till 2009 innan hon pratade med en jämnårig om händelserna.

BT - 03 mar 14 kl. 09:20

Boråskrögare: Höjd moms drar undan mattan för unga

Vart 16:e ungdomsjobb i Borås skapas inom hotell- och restaurang. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, och Vänsterpartiet måste tänka om så att vi kan fortsätta vara den jobbmotor som Sveriges unga behöver. Låt de unga jobba, istället för att dra undan mattan för branschen, skriver lokala krögare och hotellföreståndare i Borås.

BT - 17 dec 14 kl. 22:13

Unga beredda flytta för att få jobb

Sju av tio unga är villiga att flytta för att få ett jobb. Det visar en undersökning av analys- och kommunikationsbyrån Insight Intelligence beställd av bland annat Arbetsmiljöverket och TCO, skriver Svenska Dagbladet. 48 procent av de 1 000 ungdomar som deltagit i studien säger sig vara beredda att jobba övertid och helger.

Sydsvenskan - 22 okt 14 kl. 22:17

Den yngre generationen tog för sig

Några siktar på att skaffa ett fotbollslag, åtminstone ett sjumanna. De flesta nöjer sig med en mahjong-kvartett.Familjen Laurin-Bergcrantz blev ett band, när väl döttrarna Rebecka och Iris vuxit upp till skickliga sångerskor med improvisations- och låtskrivarförmåga.

Dagen - 24 maj 11 kl. 14:15

Nu får biskopen unga rådgivare

Biskop Thomas Söderberg har utsett ungdomsrådgivare i veckan.

Sonja Swahn 16 år från Borlänge, Tovelinn Eriksson 19 år från Säter, Niklas Kühnemann 18 år från Västerås och Daniel Ekström 17 år från Västerås får uppdraget under ett år, sägs det i ett pressmeddelande.
Tanken med att ha speciella ungdomsrådgivare är att skapa öppna och enkla kanaler mellan biskopen i Västerås stift och den unga generationen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.