Dalarnas tidningar > Nyheter

Friday, 30 October, 08:17

Dalarnas tidningar - 18 okt 20 kl. 18:10

Här får vilsna katter trygghet: "Vissa hittar aldrig hem igen"100 katter har hittills i år tagits om hand på Borlänge katthem. Men det väntas snart bli värre.....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Borlänge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här får vilsna, katter, trygghet, Vissa, hittar, aldrig, hem, igen
Alingsås tidning - 02 jun 16 kl. 05:30

Hjälper vilsna katter hitta hem

Över 100 000 av Sveriges katter är hemlösa. Nu försöker Vårgårdaföretaget Doggy göra något åt problemet.
Genom sajten VILSE.

Nerikes Allehanda - 22 apr 14 kl. 09:53

Hemmet för vilsna katter

Våren är här och sommaren börjar närma sig. Samtidigt börjar många hemlösa katter dyka upp och leta efter en ny familj som vill omhänderta dem. Spinnhuset i Hallsberg är ett katthem som drivs ideellt och tar emot katter på vift..

SN - 09 jan 17 kl. 06:12

Rebecca hjälper vilsna katter

Med djur finns inga baktankar, bara ovillkorlig kärlek, enligt Rebecca Malmström. Tack vare henne har många bortsprungna katter hittat hem, eller fått nya hussar och mattar..

NT - 09 aug 17 kl. 08:45

Fullbokat på hemmet som tar hand om katter

Det är fullbokat på Fiahemmet i Bråvalla, där vilsna katter bor tillfälligt innan de hittar ett nytt hem..

Barometern - 27 jun 14 kl. 06:38

Ett 30-tal katter söker jourhem

Djurhjälpen i Mönsterås är i akut behov av fler stödhem. Får man inte tag i tillfälliga hem kan man inte hjälpa fler övergivna katter i nuläget. – Som det är nu är vi helt bakbundna.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 17:22

Moderaterna sätter ökad trygghet i fokus

ystad En av Moderaternas viktigaste valfrågor är ökad trygghet och säkerhet i Ystads kommun. De ska öka med bland annat fler övervakningskameror, ordningsvakter och poliser, men också med livräddare, äldreombudsman och olika slags boenden för äldre.– Vi har lagt ett antal motioner och förslag om trygghet och säkerhet men vi har inte fått gehör från styret Socialdemokraterna och Centerpartiet för det.

Sydsvenskan - 30 jun 15 kl. 20:01

Ebba Busch Thor ger vilsna en hemvist.

Kristdemokraterna har varit mer beroende av sina partiledare än vad som hör till det vanliga i svensk politik. Karismatiske Alf Svensson, humoristiske Göran Hägglund. Och Ebba Busch Thor?

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 15 kl. 20:01

Ebba Busch Thor ger vilsna en hemvist.

Kristdemokraterna har varit mer beroende av sina partiledare än vad som hör till det vanliga i svensk politik. Karismatiske Alf Svensson, humoristiske Göran Hägglund. Och Ebba Busch Thor?

YLE - 04 maj 17 kl. 14:39

Stor mängd vilsna kutar på Högholmen i år

Ett rekordantal små sälkutar som har kommit bort från sin mamma har hämtats till Högholmens djurpark i Helsingfors i år. Alla har varit utsvultna och alltför magra för att klara sig i naturen. De har inte haft tillräckligt med fett under huden för att klara av att fiska i kalla vatten.

NSD - 01 aug 11 kl. 13:30

Katter i behov av stöd "Det här är inte optimalt"

Trots att Kiruna har relativt få huskatter per capita händer det att en och annan kommer bort och hittas i det vilda. Då Kiruna saknar stödhem blir situationen svår för de vilsna djuren..

YLE - 18 dec 16 kl. 14:01

Veterinärpriserna stiger kraftigt - vissa ingrepp över dubbelt dyrare

På fem år har veterinärpriserna stigit drastiskt, ibland med över hundra procent. Vi har grävt i webbarkiv och hittat prishöjningar på upp till 145 procent. Under hösten blev Yle Spotlight kontaktade av en djurägare som tyckte att det var hutlöst att det kostade nästan tvåhundra euro att göra en hälsokoll på en gammal katt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.