SVT > Inrikes

Sunday, 25 October, 05:53

SVT - 18 okt 20 kl. 13:37

Vaccinsamordnaren: Inte troligt att alla får vaccinera sig innan sommarenVaccinsamordnaren Richard Bergström säger att vi ska vara förberedda på att det inte är säkert att alla svenskar kan vaccinera sig innan sommaren nästa år. Först i turordningen kommer de prioriterade grupperna, till exempel sjukvårdspersonal och de som räknas till samhällsviktig verksamhet. – Det är inte alls säkert, som det ser ut nu kan kanske tre miljoner människor vaccineras första halvåret, säger Richard Bergström i SVT:s Helgstudion..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Richard Bergström, SVT, Helgstudion

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VaccinsamordnarenInte , troligtatt alla får , vaccinerasig , innan, sommaren
YLE - 26 jan 16 kl. 04:02

Inte ännu för sent att vaccinera sig mot influensan

På Institutet för hälsa och väldfärd THL är man rädd för att hundratusentals doser influensavaccin blir oanvända också i år. Myndigheten påpekar att många finländare inte inser att de har rätt att vaccinera sig gratis. Det behöver inte heller vara för sent att ta vaccinet fastän svininfluensan redan har börjat sprida sig.

Expressen - 6 timmar sedan

Sju kvinnor: Det jobbade vi med innan vi gifte in oss i kungahuset

Alla gifte de sig med kungligheter – men hur såg deras yrkesliv ut innan dess?Royal Central har tittat närmare på vad sju kvinnor arbetade med innan de gifte in sig i brittiska kungahuset..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Många vill vaccinera sig på CSK

Foto: Bosse Nilsson
Det är många som vill vaccinera sig mot den annalkande influensan. Nu är det bara två chanser kvar för riskgrupperna att vaccinera sig gratis hos infektionskliniken på CSK.
Där har man under hösten öppet hus vid fem tillfällen, för att ge gratis vaccineringar åt dem som verksamheten anser bör vaccinera sig: personer över 65 år, gravida samt personer med vissa sjukdomar som klassas som riskgrupper.

YLE - 09 jan 13 kl. 10:01

Säsongsinfluensa knackar på dörren, få vill vaccinera sig

Säsongsinfluensa har inte ännu slagit till i Finland som den gjort i Norge, men influensafallen ökar för varje vecka. Det är en tidsfråga innan den årliga influensaepidemin är här, varnar Institutet för hälsa och välfärd, THL. Enligt THL anländer influensavågen till Finland ännu i januari.

YLE - 09 jan 13 kl. 11:34

Säsongsinfluensan knackar på dörren, få vill vaccinera sig

Säsongsinfluensan har inte ännu slagit till i Finland som den gjort i Norge, men influensafallen ökar för varje vecka. Det är en tidsfråga innan den årliga influensaepidemin är här, varnar Institutet för hälsa och välfärd, THL. Enligt THL anländer influensavågen till Finland redan i januari.

YLE - 15 jul 14 kl. 06:09

Inte för sent att vaccinera sig mot TBE

För andra året i rad stannar Skärgårdsdoktorns fästingbuss på Narinkens torg under sin sommarturné. I bussen kan man vaccinera sig mot den fästingburna virussjukdomen TBE. Det har varit mycket uppskattat av kunderna, berättar sjuksköterska Niina Kämppi.

Sydsvenskan - 12 jul 11 kl. 23:31

38?000 scouter uppmanas att vaccinera sig

Foto: Thomas Löfqvist
Utbrott av mässling största hotet mot World Scout Jamboree utanför Kristianstad.
??Eftersom det är en av de mest smittsamma sjuk­domar som finns är det en självklar uppmaning, säger Anna Elmerfeldt-Wallinder, en av de ansvariga för sjukvårdsberedskapen under det tolv dagar långa världsscoutlägret.

YLE - 28 dec 16 kl. 12:55

Ännu hinner du vaccinera dig mot influensan

Influensaepidemin har i år nått toppen tidigare, och epidemin pågår som bäst på olika håll i landet. Enligt THL lönar det sig ändå att ta vaccinet. Hanna Nohynek som är överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd, THL, säger att vaccinet innehåller olika virustyper, och även om man inte hinner skydda sig mot den som pågår just nu hinner man skydda sig mot dem som kommer senare.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 06:30

Fler behöver vaccinera sig

Foto: TT
Influensan är på ingång och snart startar årets kampanj för att försvåra en epidemi genom att få allt fler att vaccinera sig.
21 oktober drar årets influensakampanj igång i Sverige. Den riktar sig till alla som är över 65 år, är gravida eller har kroniska sjukdomar.

Expressen - 08 aug 20 kl. 07:12

Vaccinsamordnaren: Jag tror på ett vaccin i januari

Ett vaccin mot coronaviruset kommer i början av nästa år, kanske redan i januari, tror vaccinsamordnaren Richard Bergström.Men frågan är hur effektivt detta vaccin blir och om det måste kompletteras med andra vacciner..

Nyteknik - 10 aug 20 kl. 07:43

Vaccinsamordnaren: ”alltid avvägning mellan nytta och risk”

Ett vaccin mot coronaviruset kommer i början av nästa år, kanske redan i januari. Det tror vaccinsamordnaren Richard Bergström. Men frågan är hur effektivt detta vaccin blir och om det måste kompletteras med andra vacciner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.